Вашата оценка

Хотели на Халкидики-Атон

Вид транспорт: Собствен транспорт
Халкидики - Атон, Гърция
  • Описание и програма
  • Цената не включва
Важна информация: От 01.01.2018 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място, в хотела в размер от 4 евро до 0,50 цента на нощ на стая.

Посочените възрастови граници за деца са за ненавършени съответни години.

Необходими документи за пътуване за Гърция:
  • Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт.
  • За деца под 18 години, пътуващи с един или без родители - Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България (оригинал+копие).
  • За Република Гърция няма визови изисквания.


За влизане в Гърция от България  от 01.05.2022 отпадат всички, свързани с COVID-19 ограничителни мерки!

От 01.06.2022 г. до 15.09.2022 г. в Гърция се отменя частично задължението за носене на маска на закрито!
Носенето на маска остава задължително в градския транспорт (метро, трамвай, автобуси, тролеи), в корабите, в домовете за стари хора, в болниците и в зали, в които се провеждат изпити.


За влизане в България от чужбина от 01.05.2022 отпадат свързаните с COVID-19 ограничителни мерки!

Условия за плащане:
  • 30% депозит при направа на резервацията.
  • доплащане до 100% до 15 дни преди датата на настаняване.
Изключенията/ако има такива/ са обозначени под всеки един хотел.


Условия за анулация:

  • до 31 дни преди датата на настаняване - без неустойка.
  • от 30 до 15 дни преди датата на настаняване - 50% неустойка от общата цена.
  • от 14 до 0 дни преди датата на настаняване - 100% неустойка.
  • Неявяване в хотела - 100% неустойка.
Изключенията /ако има такива/ са обозначени под всеки един хотел.   

  • транспорт
  • медицинска застраховка
Хотели по програмата
Оферта № П11684

Халкидики - Атон

Полуостров Халкидики е разположен  в Северна Гърция, на  100 км югоизточно от град Солун. За първи път на полуострова стъпват преселници от о-в Евия. Те са впечатлени от красивите заливи и хълмове, покрити със зелени гори. От името на тяхната столица Халкис идва и съвременното наименование на полуострова Халкидики.

 

Днес Халкидики е един от най-големите туристически центрове на Гърция. Сините кристално чисти води се съчетават с безкрайните златисти плажни ивици и зелените гори. Пясъчната ивица е с дължина над 500 км., като 47 от плажовете, притежават престижната международна награда „Син Флаг”. Най-високият връх се намира на Атон – 2033 м. Климатът е прекрасен с повече от 300 слънчеви дни в годината. На полуострова ще намерите всичко необходимо за първокласна почивка – топъл климат, чисто море, живописна природа, интересни паметници на древната архитектура, своеобразие на живописните селища.

 

Полуостровът се състои от три ръкава:

 

  • Първият - Касандра, заемащ най–западната му част, се намира близо до Солун и е най-заселената местност на полуострова. Известен е с белите си плажове, кристално чиста морска вода,  гръцки таверни, барове и нощни клубове, многобройни хотели от различна категория, редица развлечения сред които и водни спортове.  Всичко това превръща Касандра  в притегателен туристически център в Гърция  както за самите гърци, така и за всички почиващи там. По-известни курортни градчета – Ханиоти, Калитеа, Пефкохори, Неа Фокеа, Неа Потидеа.
  • Ситония -  вторият ръкав. В тази част на Халкидики можете да намерите спокойна и тиха атмосфера, заобиколени от красивата природа на полуострова. Живописните заливи при Вурвуру, старите каменни къщи при Агиос Николаос, византийските крепости при Торони и ранните християнски базилики при Никити и Елиас са само част от забележителностите, които може да видите в Ситония. Най-известните туристически центрове на Ситония с Никити, Метаморфоси, Неос Мармарас.
  • Атон - третият ръкав на полуострова,  разположен в югоизточната част на полуострова, е известен с това, че тук се намира Свещената планина Атон. Той е автономна монашеска общност под гръцки суверенитет и седалище на 20 православни манастира. Обитаването на полуострова е разрешено само на монасите, които са около 1400 души. Посещението е разрешено само на мъже при наличието на предварително издадена виза. Векове изолация и посвещение на православието са дарили Атон с уникална мистична атмосфера.