Вашата оценка 5.00 от 33 гласа

Хотели във Велико Търново

Вид транспорт: Собствен транспорт
Велико Търново, България
Хотели по програмата
Оферта № П11630

Велико Търново


Велико Търново е един от най-старите и красиви градове на България с богато културно-историческо наследство, разположен в Централна Северна България. Велико Търново е изключително живописен град, разположен амфитеатрално на няколко хълма, около които се вие река Янтра. Градът е бил населяван от дълбока древност, а в продължение на повече от два века е бил столица на България. През годините Велико Търново е бил важен културен, икономически и политически център, а днес градът предлага на своите гости уникална атмосфера и красива архитектура, съхранили българските традиции през вековете.


Най-известната забележителност на града е хълмът Царевец с крепостта, останки от Двореца на българските царе и църквата „Възнесение Господне”. До него е хълмът Трапезица с останки от 17 стари църкви и Асеновата махала с изящните и красиви църкви "Св. Димитър", “Св. Четиридесет мъченици”, “Св. Апостоли Петър и Павел”, “Св. Георги” и “Успение на Пресвета Богородица”.


Във Велико Търново може да усетите духа на Възраждането като посетите Самоводската чаршия – уличка със запазени възрожденски къщи със занаятчийски дюкяни, галерии и магазини за сувенири,  старата улица Гурко, стария квартал Варуша, Къщата с маймунката.


Други интересни забележителности са паметникът Асеневци, посветен на възхода на средновековна България, аудио-визуалният спектакъл "Звук и светлина", който пресъздава важни моменти от историята на България, паркът Мини България с умалени макети на най-големите забележителности на България, музеят на восъчните фигури.


На 4 км от Велико Търново е архитектурният резерват Арбанаси с красиви възрожденски къщи и древни църкви.


За почивка във Велико Търново се предлагат модерни хотели като Гранд хотел Янтра, хотел Централ, хотел Роял, хотел Царевец, Парк хотел Асеневци, хотел Панорама, хотел Премиер, Интерхотел Велико Търново, хотел Меридиан Болярски, както и много семейни хотели, къщи, апартаменти и стаи за гости.