Вашата оценка 4.93 от 18 гласа

Хотели в Чепеларе

Вид транспорт: Собствен транспорт
Чепеларе, България
Хотели по програмата
Оферта № П11134

Чепеларе

 

Чепеларе е малко градче, разположен в централната част на планината Родопи, на 10 км от курорта Пампорово и на 90 км от град Пловдив. Чепеларе е само на 1 км от ски център Мечи чал, който се намира на 1155 м надморска височина в подножието на връх Мечи чал.

 

Ски зона Мечи чал има 12 ски писти с обща дължина 20 км с различна степен на трудност – от начинаещи до напреднали, като повечето от тях започват от върха. Тук се намира най-дългата писта за ски алпийски дисциплини – пистата Мечи чал 1 с дължина 3 км. Има и писта за ски бягане. През зимата работят един открит 4-седалков лифт и мини влек. 3 ски училища предлагат професионално обучение за деца и възрастни, както и ски и сноуборд оборудване.

 

През 2017 г. ски център Мечи чал и ски център Пампорово се обединяват в едно и формират най-големият ски център на Балканите.

 

В Чепеларе може да се посетят музея на ските и музея на родопския карст. Недалеч от града са кулата Снежанка, Чудните мостове, с. Широка лъка.

 

За почивка в Чепеларе се предлагат предимно къщи за гости и семейни хотели, но има и по-големи хотели като хотел Родопски дом, хотел Чепеларе, хотел Борика.

 

В местните механи може да опитате специалитети на автентичната родопска кухня - пататник, катми, качамак, клин, чеверме, цедено кисело мляко с плодове.