Вашата оценка 4.93 от 26 гласа

Хотели в Сандански

Вид транспорт: Собствен транспорт
Сандански, България
Хотели по програмата
Оферта № П11466

Сандански

 

Град Сандански е популярен Спа и балнео курорт, разположен в подножието на Пирин планина. Намира се в Югозападна България, на 157 км от град София и на 20 км от границата ни с Гърция. Сандански е известен като най-топлият град в България заради многото слънчеви дни през годината и мекия Средиземноморски климат.


Сандански привлича туристи с лековита си минерална вода, като в града има 20 извора с различна температура и характеристики на водата. Въздухът е изключително чист, с ниска влажност и алергени, който в съчетание с минералните води се използва за лечение и профилактика на различни заболявания. В града работи голям санаториум, специализиран в лечение на дихателни болести.


През града преминава река Сандански Бистрица, по течението на която е изграден красивия градски парк Свети Врач. С над 200 растителни вида, два открити басейни с минерална вода, езеро с лебеди и водни колелета, летен театър, детски площадки и сенчести алеи, а отскоро и с най-високото виенско колело, паркът е любимо място за почивка и забавления.  Интересни забележителности в града са Археологическият музей, епископската базилика с красиви мозайки и колонади, църквата Свети Георги - умалено копие на храма Александър Невски.


На 12 км от града е местността Рупите, в подножието на вулкана Кожух – силно енергийно мястото, където е живяла пророчицата Ванга. В близост са останките от античния град Хераклея Синтика. Други интересни место около Сандански са най-малкият град Мелник с красиви възрожденски къщи и Мелнишките пирамиди, Роженският манастир, манастирът на Преподобна Стойна в село Златолист.


В Сандански има голям брой хотели, които предлагат настаняване – от семейни хотели като хотел Аджев  хан, хотел Колозео, хотел Прим, хотел Пауталия до големи хотелски комплекси като Интерхотел Сандански, Парк хотел Пирин, Парк хотел Сандански, хотел Панорама, хотел Перун, хотел Медите Спа Ризорт, Спа хотел Спартак, в които има модерни Спа центрове. Предлагат се още много къщи за гости, квартири, почивни станции, апартаменти и стаи за гости.

 

През лятото в град Сандански се провеждат различни фестивали, като най-известен е Фестивалът за македонска песен Пирин Фолк.