Вашата оценка 4.91 от 33 гласа

Хотели в Павел баня

Вид транспорт: Собствен транспорт
Павел Баня, България
Хотели по програмата
Оферта № П11483

Павел Баня

 

Павел баня е курортно градче, известно с лечебната си минерална вода. Намира се в сърцето на Розовата долина в Централна България, между Стара планина и Средна гора. На 192 км от град София, на 90 км от град Пловдив и на 25 км от град Казанлък.


Павел Баня има седем извора със слабо минерализирани води, използвани за лечение на различни заболявания. Павел баня е балнеоложки курорт от национално значение, в който по-големите хотели разполагат с открити и закрити басейни с минерална вода и модерни Спа центрове с разнообразни процедури.


За настаняване в Павел Баня се предлагат семейни хотели като хотел Антикхотел Калифорния, къщи за гости, апартаменти за гости, както и луксозни хотели като хотел Дианамар, хотел Маркони, хотел Севтополис Медикал и Спа, Гранд хотел Княз Павел.

 

В района на Павел Баня е силно застъпено розопроизводството, като всяка година през юни в града се провежда празник на розата и минералната вода.


Близостта на Павел Баня до Национален парк Централен Балкан дава възможност за пешеходни екскурзии в планината и посещение на интересни места като водопада Райското пръскало, екопътека Бялата река. Край бреговете на р. Тунджа и близкия язовир Копринка може да намерите прохлада сред природата.