Вашата оценка 4.87 от 29 гласа

Хотели в Китен. Ранни записвания за Лято 2024

Вид транспорт: Собствен транспорт
Китен, България
Хотели по програмата
Оферта № П11439

Китен

 

Китен се намира на 55 км югоизточно от град Бургас и на 5 км от град Приморско. Въпреки, че е един от най-малките градове в България, през  лятото Китен се превръща в оживено курортно селище, предпочитано място за семейна почивка на море. Част от града е разположена върху полуостров Урдовиза, където има останки от древна крепостна стена с две кули. От двете страни на полуострова има два спокойни залива, в които са разположени красивите пясъчни плажове на Китен. Северният плаж с името Атлиман има красиви пясъчни дюни, а Южният плаж се дели на два по-малки плажа Китен-Юг и Къмпинг Китен. Морето тук е спокойно, с плитки води. Китен се намира в непосредствена близост до природен парк Странджа, в екологично чист район и предлага уникално съчетание от море и планина на едно място.

 

За настаняване в Китен преобладават семейни хотели, къщи за гости, квартири, почивни станции и къмпинги, но не липсват и по-големи хотели като хотел Принцес Резиденс, хотел Каменец. All Inclusive почивка предлагат хотел Каменец, хотел Ариана, хотел Марина. В Китен има разнообразни ресторанти, кафенета, клубове, барове.

 

Любимо място за разходка е пристанището на Китен, което се намира в северната част на Южния плаж. От тук тръгват корабчета за разходка до съседните Царево, Приморско, Лозенец. На плажовете се предлагат различни водни спортове. Недалеч от Китен е резерватът Ропотамо, където може да се повозите с лодка по реката и да разгледате причудливите скални образувания.