Вашата оценка

Хотели в Бяла

Вид транспорт: Собствен транспорт
Бяла, България
Хотели по програмата
Оферта № П11423

Бяла

 

Бяла е малък черноморски град, разположен на 5 км северно от град Обзор и на 56 км южно от град Варна. Предпочитано място е за хората, търсещи по-спокойна почивка. Централният плаж се намира в подножието на високи скали, плажната ивица е от фин пясък, с искрящо синя и чиста вода, но трябва да се има предвид, че морето тук е по-дълбоко в близост до брега. На Централния плаж има заведения и водна пързалка с дължина 95 м, подходяща за деца и възрастни.

 

За настаняване в Бяла преобладават къщи за гости, квартири, малки семейни хотели, бунгала. До морския бряг са изградени няколко нови апарт-комплекси като Вемара Клуб, Бяла Виста Клифс, Бяла Резиденс, Бяла Бийч Ризорт, Силвър Бийч Ризорт.

 

Интересни места в Бяла са рибарското пристанище, природната забележителност Белите скали, останките от древна крепост на нос Свети Атанас. За забавление на децата работи малък лунапарк.

 

На 5 км северно от град Бяла е дивият плаж Кара дере, който е с дължина 4 км и с фин, почти бял на цвят пясък. Достъпът до него е по черен път и е посещаван от любители на дивата природа и нудисти. Предлага подходящи условия за уиндсърф и други екстремни водни спортове, тъй като обикновено е ветровито.