Вашата оценка

Санкт Петербург - Приказното сияние на Белите нощи, 23-28 юни, самолетна екскурзия от Бургас. 5 нощувки!

Вид транспорт: Самолет
6 дни / 5 нощувки
Санкт Петербург - самолетни екскурзии, Русия

Програмата няма актуални цени!

  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други

Санкт Петербург - Приказното сияние на Белите нощи
самолетна екскурзия от Бургас

 6 дни / 5 нощувки,  23-28 юни 2020


Програма на екскурзията:

23 юни: Излитане от летище Бургас с директен полет на Аерофлот (Российские авиалинии) в 22:30 ч. Пристигане на летище Пулково в Санкт Петербург в 01:35 ч. Посрещане от фирмата-партньор и трансфер. Настаняване в хотел Дипломат  4*  в стаи стандарт. Нощувка.
24 юни: Закуска. 12 ч. Панорамна автобусна екскурзия на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка (3 часа). Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.
25 юни: Закуска.  Обзорна екскурзия на български език в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703 г., от която води началото си градът Петербург; посещение на Петро-Павловския събор - строителството му започва през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор. Интериорът наподобява парадна зала на дворец. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 г. в специална гробница са погребани и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г. в Екатеринбург. Трансфер до хотела (продължителност на програмата около 7часа). Нощувка.
26 юни: Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Царское село - забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца.  Връщане в Санкт Петербург. Обяд в ресторант. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най- бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Трансфер до хотела (продължителност на програмата около 9 часа). Нощувка.
27 юни: Закуска. Екскурзия на български език до Петерхоф (6,5 часа) - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк; свободно време в парка. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. 23:30 ч. - Нощна разходка  „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигането на мостове на р. Нева и приказно осветените дворци.(ок. 2,5 часа). Включва трансфери от и до в хотела. Нощувка.
28 юни: Закуска. Освобождаване на стаите до 12ч., свободно време. 15ч. - трансфер до летище Пулково за полет на Аерофлот Санкт Петербург - Бургас в 18:05 ч.  Пристигане в Бургас 21:30 ч.

Полетното разписание е в местни времена.


Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.


ВАЖНО: Настаняване на 3-ти възрастен на допълнително легло или дете до 12 г. ненавършени в двойна стая супериор (потвърждение при наличност.


Условия за резервация:

  • 35% депозит
  • Доплащане - 35 дни преди датата на отпътуване

 

Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34 до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.  
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
  • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”

  • самолетен билет за полет на Аерофлот Бургас - Санкт Петербург - Бургас с чекиран и ръчен багаж, кетъринг на борда
  • летищни такси - 232 лв. към 10.09.19 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
  • 5 нощувки със закуски в хотел Дипломат 4* в стандартни стаи
  • трансфери летище-хотел-летище
  • описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език
  • входни такси за посещаваните музеи по програмата
  • слушалки по време на екскурзионната програма
  • 1 обяд - 4-степенно меню + вода, кафе / чай
  • медицинска  застраховка (с покритие 100 000 лв.)
  • тур-лидер, представител на  туроператора (при група минимум 30 човека)
  • доплащане за застраховка за туристи над 66 год - 21 лв.
  • лични разходи
  • допълнителни екскурзии
  • ! възможност за безплатна електронна виза (Цена на стандартна туристическа виза - 120 лв необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат)
По желание допълнителни екскурзии:
  • Руско фолклорно шоу в с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта  
  • Екскурзия в Исаакиевски собор и Спас на Крови
Описание на хотела:
  • Хотел Дипломат 4* - http://diplomat-hotel.spb.ru/about/
Нов съвременен бутик хотел, открит през 2017 г. Намира се в историческата част на Санкт Петербург, в тих екологично чист квартал. Историческата сграда от 1882 год., екранизирана във филми по произведения на руския писател Михаил Булгаков, днес е изцяло реконструирана, със запазена фасада. На 10-15 мин. пеша от площад „Востания” и Невски проспект, от Таврическата градина и Смолни. Непосредствената близост до спирки на градския транспорт, метростанции, денонощна верига хранителни магазини го правят удобно и  предпочитано место за настаняване.
В стаите има безплатен Wi-Fi, климатик, сейф, сешоар, мини-бар, сателитна телевизия; натурална козметика в банята.
Закуската е кулинарно изкушение от блюда на руската и европейската кухня.
За обяд и вечеря гостите могат да се насладят в ресторант Аташе на меню от шеф-готвач, отличен със звезда Мишлен.
Двойни стаи стандарт - до 18 кв.м., супериор - до 24 кв.м.

Оферта № П11110

Санкт Петербург - самолетни екскурзии