Вашата оценка

Примерна програма: Класически Санкт Петербург, 31 юли-04 август, самолетна екскурзия от София. 4 нощувки!

Вид транспорт: Самолет
5 дни / 4 нощувки
Санкт Петербург - самолетни екскурзии, Русия

Програмата няма актуални цени!

  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други

Класически Санкт Петербург
самолетна екскурзия от София

5 дни / 4 нощувки, 31 юли-04 август 2021

Програмата е примерна! Екскурзии в Русия няма да се провеждат през Сезон 2021!


Програма на екскурзията:

31 юли: Излитане от летище София с директен полет на България Ер в 14:55ч. Пристигане на летище Пулково в Санкт Петербург в 18:25ч. Посрещане от фирмата-партньор и трансфер. Настаняване в хотел Дипломат 4* /или подобен/ в стандартни стаи. Нощувка.
1 август: Закуска. Панорамна автобусна екскурзия на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство, от която води началото си градът Петербург. Посещение на Петро-Павловския събор -  от 1712 г., построен в стил холандски барок с необичаен за традиционното руско катедрално строителство външен облик и интериор, наподобяващ парадна зала на дворец. Посещение на Казанския събор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела (продължителност около 8-9 часа). Свободно време. Нощувка.
2 август: Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Царско село  - забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка  в парка на двореца. Обяд в ресторант. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец  – имението на известния дворянски род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включено разглеждане на парадните зали на двореца и експозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, по време на която  ще узнаете подробности за драматичните събития в двореца от 1916 г. Трансфер до хотела(продължителност на програмата ок.9 часа). Нощувка.
3 август: Закуска. Автобусна екскурзия на български език до Петерхоф - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Екскурзия в  Големия дворец и разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. (6,5 часа). Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. 23:00ч. По желание: Нощна разходка „Развод мостов“, която включва автобусна нощна екскурзия на Санкт Петербург и атрактивна екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигането на мостове на р. Нева. Включени трансфери от и до хотела. Цена - 99 лв на турист при минимум 15 туриста. Нощувка.
4 август: Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00ч. Екскурзия в храма Спас на Крови. Интериорът на храма е покрит с великолепни мозайки, дело на най-известните руски живописци - Харламов, Васнецов и др. По желание: екскурзия в Музея на Фаберже в Шуваловския дворец с превод на български език. Цена - 80 лв на турист при минимум 15 туриста. Частният Музей в Шуваловския дворец притежава изключителна  колекция от произведения на руското ювелирно изкуство - над 1000 експоната от най-високо качество. Тук са изложени и най-много шедьоври на знаменития руски ювелир Фаберже,откупувани с години на аукциони и от частни колекции, сред които са и 9-те  великденски яйца, изработени по поръчка на императорското  семейство. Свободно време. Трансфер от хотела до летище Пулково за полет до София от Санкт Петербург  в 19:20ч.  Пристигане в София  в 22:50ч.

Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.
Полетното разписание е в местни времена.


Важно: Настаняване на 2 възрастни + 1 възрастен или дете на допълнително легло е на сгъваемо легло или разтегателен диван. Стаите с допълнително легла са на запитване.

Условия за резервация:

  • 35% депозит
  • Доплащане - 35 дни преди датата на отпътуване

 

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
  • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
 

  • самолетен билет на България Ер за директен полет София - Санкт Петербург - София
  • чекиран багаж до 23 кг и 10 кг ръчен багаж / 55/40/23 см
  • 4 нощувки със закуски в хотел Дипломат или подобен категория 4* в стандартни стаи
  • 2 обяда по 4-степенно меню + кафе/чай, мин. вода
  • трансфери летище-хотел-летище
  • описаните екскурзии  с лицензиран екскурзовод на български език
  • входни такси за посещаваните музеи по програмата
  • слушалки по време на екскурзионната програма
  • медицинска  застраховка ( с покритие 50000 € )
  • водач от туроператора
     
  • стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център - 120 лв. Заплаща се задължително. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат. В случай на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждане на виза / въвеждане на електронна виза или друго, туристите ще бъдат своевременно уведомени.
  • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г - задължително - 20 лв на турист
  • застраховка отмяна на  пътуване, препоръчителна - 100  лв на турист
  • Екскурзия „Развод мостов” - 99 лв на турист при минимум 15 записани туристи. Цената включва: трансфер от хотела, наблюдаването на вдигането на мостовете над р.Нева и връщане в хотела. Продължителност - 2 часа.
  • Екскурзия „Музей на Фаберже в Шуваловския дворец” - 80 лв на турист при минимум 15 записани туристи. Цената включва: ходна такса и беседа  с местен екскурзовод от музея в превод на български език.
Описание на хотела:
 
  • Хотел Дипломат 4* - http://diplomat-hotel.spb.ru/about/
Нов съвременен бутик хотел, открит през 2017 г. Намира се в историческата част на Санкт Петербург, в тих екологично чист квартал. Историческата сграда от 1882 год., екранизирана във филми по произведения на руския писател Михаил Булгаков, днес е изцяло реконструирана, със запазена фасада. На 10-15 мин. пеша от площад „Востания” и Невски проспект, от Таврическата градина и Смолни. Непосредствената близост до спирки на градския транспорт, метростанции,  денонощна верига хранителни магазини го правят удобно и  предпочитано место за настаняване.
В стаите има безплатен Wi-Fi, климатик, сейф, сешоар, мини-бар, сателитна телевизия; натурална козметика в банята.
Закуската е кулинарно изкушение от блюда на руската и европейската кухня.
За обяд и вечеря гостите могат да се насладят в ресторант Аташе на меню от шеф-готвач, отличен със звезда Мишлен.
Двойни стаи стандарт - до 18 кв.м., стандарт комфорт - 20 кв.м., супериор - до 24 кв.м.

Оферта № П11111

Санкт Петербург - самолетни екскурзии