Вашата оценка

Остров Родос Лято 2021, Дати: Всяка сряда от 01.09 до 29.09.21, самолетна програма от София

Вид транспорт: Самолет
8 дни / 7 нощувки
Родос, Гърция

Програмата няма актуални цени!

  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Остров Родос Лято 2021
самолетна програма от София
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване: Всяка сряда от 01.09.21 до 29.09.21 

   
Предварителна информация по организираното пътуване:

Ден първи (събота): Среща на летище София  и отпътуване с  директен полет полет София - Родос. Кацане на летището на остров Родос, трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
Ден втори (неделя) - ден седми (петък): Свободно време за плаж и почивка, възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.
Ден осми (събота): Освобождаване на стаята в хотела до 11:00 ч. Възможност за оставяне на багажа в багажната стая на хотела. Трансфер до летището за обратен полет до София.                                  

Полетно разписание:
Заминаване София - Родос Връщане Родос - София
полет ден излитане/час кацане/час полет ден излитане/час кацане/час
FB 881 сряда София Родос FB 882 сряда Родос София 
15:20 16:40 17:25 18:45
Полетното разписание е в местни времена.

Актуални условия за пътуване в Гърция вижте тук  >>>
Актуални условия за влизане в България вижте тук >>>

Туроператорът си запазва правото за промяна на часовете на полетите, които клиентът е длъжен да провери в деня преди заминаване. 

ВАЖНО: Градска такса - от 01.01.18г в Гърция се въвежда т.нар. такса "Престой". Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория както следва:  5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка; 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка; 3* хотели - 1,50 евро /стая/ нощувка; 2* и 1* хотели хотели - 0,50 евро /стая/ нощувка.

Необходими документи за пътуване:
  • Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт.
  • За деца под 18 години, пътуващи с един или без родители - Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България (оригинал+копие).
  • За Република Гърция няма визови изисквания.
  • QR код от PLF формуляр, който се попълва от сайта: travel.gov.gr

За влизане в Република Гърция към 01 юли 2021 г., освен QR кода се изискват един от следните документи на английски език:
  • Отрицателен PCR тест, направен в последните 72 часа ИЛИ
  • Отрицателен бърз (антигенен) тест (направен до 48 часа преди пътуване)  ИЛИ
  • Ваксинационен сертификат, като към датата на пътуването да са минали 14 дни от издаването му ИЛИ
  • Уверение за преболедуване, което да е издадено 30 дни след първия положителен PCR или бърз (rapid) тест и важи до 180 дни от посочената в уверението дата на диагностициране на заболяването.

За влизане в България към 01 юни 2021 г. , се изискват един от следните документи:
  • Отрицателен PCR тест, направен в последните 72 часа.
  • Ваксинационен сертификат, като към датата на пътуването да са минали 14 дни от издаването му.
  • Положителен PCR тест, издаден най-малко 15 дни преди пътуването и най-много 180 дни.
  • Отрицателен антигенен тест, издаден в последните 2 дни преди влизане в България.
Лицата, които не представят някои от горните документи, се поставят под 10-дневна карантина. За освобождаване от карантината, следва да се изпрати документ с отрицателен PCR или антигенен тест до 24 ч. от връщането на съответното РЗИ и да се получи потвърждение.

Начин на плащане: Депозит - 10%. Доплащане до 50% - до 31 дни преди отпътуване. Пълно плащане до 15 дни преди заминаване.
                                  

Програмата се провежда при минимум 2 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 15 дни преди датата на отпътуване.


Срокове за анулация:

  • до 30 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
  • от 30 до 21 дни преди датата на пътуването - 30%.
  • от 20 до 12 дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването.
  • от 11 до 0 дни  преди датата на пътуването - 100% от общата стойност на пътуването.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Вижте информация за застраховка "Отмяна на пътуване" тук

  • самолетен билет София - Родос - София за директен полет с авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни таксик, 20 кг чекиран багаж и до 10 кг ръчен багаж.
  • трансфер летище - хотел - летище
  • 7 нощи в избрания хотел със съответната база на изхранване
  • медицинска застраховка Асистанс с покритие 10 000 евро, влючващо и COVID-19  (за лица на 66 и над 66 годишна възраст има завишение на застраховката)
  • допълнителни екскурзии и входни такси - заявяват се и се заплащат на място
  • кетъринг по време на полета
  • горивна такса - Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.
  • доплащане за медицинска застраховка за лица на навършени 66 г. и над 66 г. възраст - 13,60 лв. на човек, на престой
  • лични разходи
  • градска такса, която се заплаща директно в хотела (задължителна)*
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (препоръчваме сключването на тази застраховка)

* Градска такса: 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка; 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка; 3* хотели - 1,50 евро /стая/ нощувка; 2* и 1* хотели хотели - 0,50 евро /стая/ нощувка.
ЗАБЕЛЕЖКА: Промени на цената на организираното пътуване са възможни при наличието на някоя от следните причини: покачване на цените на горивата;  промяна на стойността на транспортните разходи, изменение на размера на таксите, свързани с пътуването /пристанищни, летищни и др./, промяна на валутните курсове, възникнали след подписването на договора до датата на заминаване    

Туроператорът си запазва правото за промяна на часовете на полетите, които клиентът е длъжен да провери в деня преди заминаване.    

Необходими документи за пътуване:    
  • Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт.
  • За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители - нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България (оригинал+копие).
  • За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.    
    
Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 97 от ЗТ  с полица № 113062010010499/от 19.05.2020 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333
   
Оферта № П11422

Родос

Родос е четвъртият по големина гръцки остров / след Крит, Евия и Лесбос/ и най-големият от Додеканезите. Разположен в югоизточната  част на Егейско море, Родос е богат с древна история, природна красота, прекрасни плажове  и е световна туристическа дестинация.

 

Родос е разположен на кръстопът на 3 континента и историята му познава множество цивилизации. Тук някога се е издигал Родоския колос – едно от древните чудеса на света, разрушен от земетресение през 226 г. от н.е.

 

Столицата Родос се намира в североизточната част на острова. Основана през  Античността от гърци, през Средновековието тя е била напълно преустроена от рицарите-хоспиталиери. Градът се смята за един от най-разнообразните в архитектурно отношение европейски градове. През 1988 г. той е бил вписан от ЮНЕСКО в списъка на световното наследство.

 

Източното крайбрежие е перлата на Родос, отличаващо се със спокоен и топъл климат.

 

Калитея е съвременен живописен курорт, на 8 км от столицата, в красив скалист зелен залив. Плажовете са пясъчно-чакълести, водата – кристално чиста, което създава чудесни условия за гмуркане и други водни спортове.
Фалираки – модерен младежки курорт, славещ се със своя бурен нощен живот.
Линдос – старинно градче на 50 км от гр. Родос, тихо и спокойно, с действащ до днес античен водопровод. Главната забележителност са стените на древния Акропол. Тук са разположени едни от най-луксозните и престижни хотелски комплекси на острова.
Иксия и Ялисос са разположени в близост до гр.Родос – от западната страна на острова. Предимството на западното крайбрежие е постоянният бриз, поради което обикновено няма силна жега.

 

В свободното си време гостите на острова могат да посетят главния град Родос със старата му част, средновековните стени, улицата на рицарите, Двореца на Великите Магистри. В Родос се намира и уникалната Долина на пеперудите – природен резерват, където всяко лято се събират огромно количество пеперуди. Заслужават си да се посетят и природната забележителност „7-те извора”, Акропола на Линдос, археологическите забележителности Камирос и Ялисос. Организират се и морски екскурзии до близките острови – Сими с катамаран и Халки – с ферибот.