Вашата оценка

Олимпийска ривиера Лято 2024 - почивки на море, Дати: Всяка събота от 25.05 до 21.09, автобусна почивка от София, Пловдив и Пазарджик. Ранни записвания за Лято 2024!

Вид транспорт: Автобус
Олимпийска ривиера, Гърция
  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други

Почивка на море Олимпийска Ривиера, Гърция Лято 2024
(Паралия Катерини, Олимпик Бийч, Платамонас, Неи Пори)
автобусна почивка от София
Дати на отпътуване: Всяка събота от 25.05.24 до 21.09.24 (включително)

Възможност за отпътуване от Пловдив и Пазарджик - всяка събота. Доплащане по 40 лв. на човек двупосочно!


Гърция отново Ви очаква със синьото море, горещото слънце и страхотни плажове! Програмата ни с автобус за Лято 2024 на Олимпийска Ривиера предлага голям избор от хотели и база на изхранване. Цените са пакетни за 7 нощувки в лева на помещение. Транспортът е по маршрут София - Олимпийска Ривиера - София.


Описание на почивката:

Първи ден (събота):  Отпътуване от София в 06:00 ч. от стадион "Васил Левски". Пристигане на Олимпийска ривиера в ранния следобяд. Настаняване. Вечеря (за хотелите на база полупансион и All inclusive). Нощувка.
Втори ден (неделя) - Седми ден (петък):  Закуска. Обяд (за хотелите на база All inclusive). Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия.*
Вечеря (за хотелите на база полупансион и All inclusive). Нощувка.
Осми ден - (събота): Закуска. Отпътуване за България и пристигане в София вечерта. Обратното връщане става в определен и предварително обявен час, освен ако автобусът не закъснее значително поради причини, независещи от фирмата.

Възможно е тръгване от Пловдив / Пазарджик - доплащане по 40 лв. на човек двупосочно.
 

Град Място на тръгване Час на тръгване Цена за доплащане
Пловдив OMV - до х-л Санкт Петербург 3:30 часа 40.00 лв.
Пазарджик SHELL - на магистралата 3:50 - 4:00 часа 40.00 лв.
  • При записани 4 и над 4 туриста от Пазарджик – превозното средство ще влезе в града, ако са по-малко остава обявената спирка на магистралата.
               

ВАЖНО: В Гърция е въведена задължителна туристическа такса за периода 01.03-31.10, която се заплаща от туристите на място, в хотела (в сила от 01.01.2024г.)   

  • 5* хотели - 10 евро на вечер, на стая
  • 4* хотели - 7 евро на вечер, на стая
  • 3* хотели - 3 евро на вечер, на стая
  • 2* и 1* хотели и апартаменти - 1,50 евро на вечер, на стая


Важно: Посочените възрастови граници за деца са за НЕНАВЪРШЕНИ съответни години.

Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт)

Начин на плащане: В брой или по банка.

Условия за плащане: При резервация се заплаща 30% от пакетната цена. Доплащане до 100% - до 15 дни от датата на заминаване. 

Необходими документи за пътуване за Гърция:

  • Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт.
  • За деца под 18 години, пътуващи с един или без родители - Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България (оригинал+копие).
  • За Република Гърция няма визови изисквания.
 

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация:
  • до 31 дена преди датата на настаняване - без неустойка.
  • от 30-15 ден преди датата на настаняване - 50% неустойка.
  • от 14 до 0 дни преди датата на настаняване - 100% неустойка от общата цена.
* Изключенията /ако има такива/ са обозначени под всеки един хотел!

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Вижте информация за застраховка "Отмяна на пътуването" тук

  • Трансфер по маршрута София - Олимпийска ривиера - София
  • 7 нощувки в избрания хотел със съответната база изхранване
  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с асистанс с покритие 10000 евро /вкл. и COVID-19/ *За лица на и над 66 г. възраст има доплащане - 31 лв. на човек, на престой.
 
  • Разходи от личен характер
  • Доплащане за медицинска застраховка на лица на и над 66 г. възраст - 31 лв. на човек, на престой.
  • Възможност за  отпътуване от Пловдив и Пазарджик - всяка събота. Доплащане по 40 лв. на човек двупосочно!     
  • Задължителна туристическа такса за периода 01.03-31.10, която се заплаща от туристите на място, в хотела (в сила от 01.01.2024г.)   
    - 5* хотели - 10 евро на вечер, на стая
    - 4* хотели - 7 евро на вечер, на стая
    - 3* хотели - 3 евро на вечер, на стая
    - 2* и 1* хотели и апартаменти - 1,50 евро на вечер, на стая   
  • Такса гориво* - определя се до 20 дни преди датата на отпътуване. *Поради непрекъснато повишаващите се цени на горивата, туроператорът има право да обяви доплащане от т.нар. "горивна такса", която не може да бъде по-голяма от 8% от стойността на пакета.
Обща информация за пътуването:
  • Трансферът до и от Олимпийска ривиера се извършва на совалков принцип, т.е. автобусът минава през няколко хотела и на отиване и на връщане, следователно се налага изчакване от страна на туристите.
  • Деца 02 до 12 години ползват седалка, но по закон превозвачът и туристическата агенция не са длъжни да подсигурят детско столче.
  • Големината на транспортното средство зависи от броя на туристите. Информация за номера на превозното средство се дава в четвъртък след обяд или най-късно в петък преди обяд. Местата се научават в момента на тръгване. Не винаги транспортните средства на отиване и на връщане са еднакви и за това местата са определени само на отиване. При връщането водачът настанява туристите според маршрута. Връщането става в приблизително определен час даден от водача или от представителя на място. (В случай, че транспортът закъснее, молим за търпение и разбиране от страна на туристите).
  • Автобусът не спира на супермаркети!
  • Туристите, които тръгват от София се взимат и оставят само на стадион "Васил Левски", междинни спирки в София НЕ СЕ ПРАВЯТ.  
  • Автобусът има възможност да качи клиенти и на следните места: 06,45 ч.- Перник - ШЕЛ Студена, 07,00 ч. Дупница- ОМВ, 07,30 ч. Благоевград - автогарата, 08,30 ч. Сандански - Happy.
  • На връщане се правят 2 почивки - ШЕЛ преди Серес и ОМВ Благоевград.
  • Настаняването в хотелите става след 14.00 ч.
  • Освобождаването на стаите става до 11.00 ч. най-късно.
  • При настаняване в хотела или при отпътуване към България понякога се налага автобусът да спре на известно разстояние от хотела, поради тесните улици и тяхната трудна достъпност през оживения летен сезон.
  • Това може да наложи туристите да пренесат багажа си самостоятелно до/ от хотела.
  • Винаги се предоставя телефон на водача. Обратното връщане става в определен и предварително обявен в превозното средство ориентировъчен час, освен ако последното не закъснее значително поради причини, независещи от фирмата организатор. Дори и при пристигане на транспортното средство по-рано - този час се спазва и туристите изчакват. Пътуването се осъществява при минимум 20 пълноплащащи туриста. Ако няма необходимия минимум туроператорът предлага: 1. Друга дата; 2. Друга програма или 3. Връщане на сумата. Срокът за информиране на туристите е 20 дни преди датата на отпътуване.
ЗА САМОТО ПЪТУВАНЕ !!! Във връзка с организираното пътуване Ви информираме за следното:
1. Трансферът до и от Паралия Катерини, Oлимпик Бийч и Платамонас се извършва на совалков принцип, т.е. транспортното средство минава през няколко хотела и на отиване и на връщане и следователно се налага изчакване от страна на туристите. Това не е индивидуален трансфер.
2. Деца до 12 години заплатили само цената на транспорта и застраховката ползват седалка, но по закон не сме длъжни да подсигуряваме детски столчета.
3. Големината на превозните средства зависи от броя на хората. Информация за вида, марката и номера на превозното средство се дават в четвъртък. Транспортните средства на отиване и на връщане не винаги са едни и същи, ето защо местата са фиксирани само на отиване! Водачът настанява туристите на връщане, в зависимост от маршрута.
4. Настаняването по всички хотели става след 14:00 часа.
5. Освобождаването на стаите става до 12:00 часа най-късно /освен, ако не е упоменато друго от хотела /. При неспазване – на място хотелът може да изиска заплащане на допълнителен престой по цени на рецепция.
6. Връщането става по предварително дадена от водача информация – приблизителен час. Туристите изчакват във фоайето. Ако превозното средство закъснее малко, най-учтиво молим за търпение. Туристите винаги разполагат с телефон за връзка.
7. По програма на отиване се прави 1 спирка на територията на България - Сандански – Happy Bar & Grill . На връщане на бензиностанция Shell / на територията на Гърция/ и на бензиностанция OMV на Благоевград. ТРАНСПОРТНОТО СРЕДСТВО НЕ СПИРА НА СУПЕР МАРКЕТИ !
8. Ако има туристи от градове по маршрута – се взимат и оставят на уречените предварително места, а туристите, които тръгват от София се вземат и оставят само на стадион „Васил Левски“. Междинни спирки в София град НЕ СЕ ПРАВЯТ !
9. Консумацията на храна и пушенето в превозните средства са забранени!
                                   
Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 97 от ЗТ номер 13062210000479/ 21.04.2022 г. със ЗК "Лев Инс" АД, гр. София, ул. "Симеоновско шосе" № 67А, тел. +359 2/ 805 53 33.
Хотели по програмата
Alasitas Apartments 2 keys
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 455 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Без изхранване
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Ouzas ☆☆
Олимпик Бийч, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 469 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Без изхранване, Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 15.03!
Хотел Rodon ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 482 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Без изхранване, Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Korali ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 494 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Хотел Christina ☆☆
Олимпик Бийч, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 494 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Без изхранване
Хотел Themis Beach ☆☆☆
Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 507 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Без изхранване
Хотел Regina Mare ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 518 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Хотел RG Status ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 522 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Gold Stern ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 531 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Хотел Lito ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 533 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска, Полупансион
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Хотел Kalipso Resort ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 543 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Хотел Ioni ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 557 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Хотел Panorama ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 569 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Хотел Akropol ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 575 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 30.04!
Хотел Platon Beach ☆☆
Олимпик Бийч, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 585 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска, Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Хотел Yakinthos ☆☆☆
Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 585 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Porto Del Sol ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 607 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 30.04!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Хотел Paralia Beach Boutique ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 623 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Olympus Thalassea Boutique ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 640 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 15.04!
Хотел Sun Beach ☆☆☆
Платамонас, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 649 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Хотел Mediterranean Resort ☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 651 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Хотел Elle Rooms & Suites 3 Keys
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 661 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Danai Hotel & Spa ☆☆☆☆
Олимпик Бийч, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 685 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Olympios Zeus ☆☆☆
Литохоро, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 716 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: All Inclusive
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Europe ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 723 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Principal ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 732 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Cosmopolitan Hotel & Spa ☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 782 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Mediterranean Princess ☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 819 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Olympion Melathron ☆☆☆
Платамонас, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 826 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Grand Platon ☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 836 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: All Inclusive
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Poseidon Palace ☆☆☆☆
Лептокария, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 940 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: All Inclusive
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Хотел Mediterranean Village Resort & Spa ☆☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 1071 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Хотел Cronwell Platamon Resort ☆☆☆☆☆
Платамонас, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 1109 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: All Inclusive
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА ПОДХОДЯЩИ ЗА ДЕЦА
Хотел Olympion Melathron Annex ☆☆☆
Платамонас, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 1801 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.03!
Оферта № П11047

Олимпийска ривиера

 

Олимпийската ривиера e крайбрежен район в област Пиерия с дължина 70 км, разположен в подножието на Олимп – планината на боговете в гръцката митология. Най-известни са курортните селища Паралия Катерини, Олимпик Бийч, Лептокария, Неа Пори и Платамонас. Предлагат се най-различни варианти за настаняване – квартири, къщи и апартаменти за гости, бюджетни и луксозни хотели, къмпинги. Повечето от плажовете тук са пясъчни, а благодарение на близостта на планината температурите през лятото не са толкова горещи.

 

  • Паралия Катерини (Paralia Katerini, означава плажът на градчето Катерини) е най-популярният курорт, на 70 км южно от Солун. Курортът предлага изобилие от хотели, ресторанти, магазини, кафенета, пекарни. На всеки 15 мин има транспорт до Катерини. Плажът е с дължина 3 км, широк в някои части и по-тесен в централната му част, с хубав пясък без камъни, награден със Син флаг, с плитки води. Предлагат се водни спортове на плажа. Свързан е със съседното Олимпик Бийч с крайбрежна алея.
  • Катерини е на 70 м от град Солун и на 8 км навътре от крайбрежието. Столица е на район Пиерия, оживен търговски и административен център, с много магазини, заведения. В центъра има малък красив парк. На 15 км от него е Дион с археологически музей и останки от древния град.
  • Олимпик Бийч (Олимпиаки Акти) е малък курорт, на 3 км южно от Паралия Катерини и на 76 км от Солун. По-малко натоварен и подходящ за по-спокойна почивка. Предлага хотели, студия, апартаменти, таверни и кафенета, разположени предимно по крайбрежната улица. Плажът е широк с хубав пясък, награден със Син флаг, водите са плитки и подходящи за деца.
  • Лептокария (Leptokarya) е един от натоварените курорти на Олимпийската ривиера, на 98 км от Солун и на 25 км от Катерини. Има мното хотели, заведения, магазини. Плажът е пясъчен, водите са плитки. В района има археологически разкопки и пещера, в която според легендата е роден Орфей.
  • Платамонас (Platamonas) е крайбрежен курорт, на 38 км от Катерини и на 104 км от Солун. Известен е с крепостта Платамонас от 13 век, построена на хълм с гледка към морето. Плажът е широк, с пясък и камъчета. На него има няколко къмпинги. Градчето предлага разнообразни хотели, заведения, магазини. На 7 км от него в планината може да посетите традицонното живописно селище Palios Panteleymonas.
  • Неа Пори (Nei Pori) е малко курортно селище, почти свързано със съседното селище Платамонас. На 107 км от Солун и е най-южно разположеното селище на Олимпийската ривиера. Плажната ивица е хубава, широка и с хубав пясък. Водите са плитки, подходящи за деца.

 

Олимпийската ривиера, освен отлични условия за почивка на море, ще Ви предложи и интересни забележителности: крепостта Платамонас, Метеора – живописен манастирски комплекс, построен върху високи скали, древният град Дион, Вергина - столицата на древна Македония, дворецът и гробницата на Филип Македонски, красивите водопади Едеса, прохода Темпи и други.