Вашата оценка

Нова година в Санкт Петербург и Москва, 30.12-05.01, самолетна екскурзия от София. Местата са изчерпани!

Вид транспорт: Самолет
7 дни / 6 нощувки
Москва и Санкт Петербург - самолетни екскурзии, Русия

Програмата няма актуални цени!

  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Нова година 2022 в Русия -  Санкт Петербург и Москва
Новогодишна вечеря в Москва
7 дни / 6 нощувки
Период на пътуването:
30.12.21-05.01.22

Местата по програмата са изчерпани!
 
Програма на екскурзията:
                    
30 декември. Излитане от София Терминал 2 в 15:55 ч. с авиокомпания България еър за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 19:50 ч. Посрещане и трансфер до хотел  Измайлово Delta 4*. Настаняване в стаи бизнес премиум. Нощувка.
31 декември. Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад - политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най-старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др.  (4 часа). Обяд. Екскурзия на български език в Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства (3 часа). Връщане в  хотела.  Свободно време. Празнична Новогодишна вечеря - очаквайте предложение в началото на ноември!
1 януари. Честита Нова година Закуска. Свободен ден. Нощувка.
2 януари. Закуска. Освобождаване на стаите. Екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. (3часа) Трансфер до Ленинградский вокзал за високоскоростен влак Сапсан до Санкт Петербург (4 часа - скорост до 250 км/ч). Посрещане и настаняване в хотел Park Inn by Radisson Невский 4* в стандартни стаи. Хотелът е на 50 м от гарата (пеша се преминава разстоянието). Нощувка.
3 януари. Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, Исакиевския събор/отвън/, Медният конник, панорама на Василиевския остров, посещение на Петропавловския събор в Петропавловската крепост от 1712 г., в стил холандски барок. Следват: мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцер Аврора, Марсово поле, Казански събор/посещетние на събора/, събора Смолни др. Обяд в руски ресторант La Russ в историческия център на града. Ресторантът е в непосредствена близост до Квартирата на А.С.Пушкин, в сърцето на Петербург. Обядът от типични руски ястия ще започне с дегустация на 3 традиционни руски алкохолни напитки. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година. Връщане в Санкт Петербург. (продължителност на програмата около 9 часа.) Нощувка.
4 януари. Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. Обяд в руски ресторант Садко в града. Ресторантът се намира до Мариинския театър и е известен с автентичната си руска кухня и пищен интериор. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (основно сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл - официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела. (продължителност на програмата около 9 часа)  Нощувка.
5 януари. Закуска. Свободно време. Отпътуване с влак Сапсан до Ленинградский вокзал в Москва. Трансфер жп гара - летище Шереметиево за полет до София с авиокомпания България Еър в 20:05 ч. до 22:00 ч.

Полетното разписание е в местни времена.
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма.

Условия за резервация:
  • Депозит - 40%
  • Доплащане - 35 дни преди датата на отпътуване

Дете / възрастен  на допълнително легло в двойна стая - сгъваемо легло.
Трето допълнително легло в хотел Park Inn by Radisson Невский 4* се потвърждава само в стаи супериор, които са на запитване.
 

Програмата се провежда при минимум 16 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 30 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не се въстановяват никакви суми. Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване” (препоръчваме).

  • самолетен билет  полет София - Москва - София на а/к България Еър с включен голям багаж 23 кг и малък багаж до 7 кг
  • билет за високоскоростен влак Сапсан Москва - Санкт Петербург  и Санкт Петербург - Москва
  • 3 нощувки със закуска в хотел Делта  Измайлово 4* в стаи бизнес премиум
  • 3 нощувки със закуска в хотел в Park Inn by Radisson Невский 4* в стандартни стаи
  • 2 обяда в Санкт Петербург*
  • 1 обяд в Москва
  • трансфери летище-хотел-летище
  • описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език
  • входни такси за посещаваните музеи по програмата
  • медицинска застраховка (с покритие 50000 € ), доплащане за туристи над 65 г. възраст
*Обядите предвидени по програмата включват: предястие, супа, основно ястие, десерт, минерална водна и кафе/чай по избор.
  • ПСР  тест - префернициална цена за клиенти на туроператора от 60 лв в лаборатории Рамус
  • Задължително доплащане за медицинска застраховка за туристи над 66 г. - 21 лв на турист към пакета
  • стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни  с включена такса визов център - 130 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
  • 2 вечери на блок маса в хотела в Москва - 40 лв на турист
  • Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Делта Измайлово 4* с много музика и развлекателна програма - приблизителна цена около 110 - 120 евро с включени алкохолни и безалкохолни напитки (точна цена, меню и програма - в началота на ноември).
Информация за влак Сапсан на:
  • http://sapsan.tutu.ru/content/photo/
  • http://sapsan.tutu.ru/content/interior/

Хотели по програмата:

В Москва: Хотел Delta 4*  http://www.izmailovo.ru/
http://izmailovogammadelta.ru/nomera/biznes-klass-premium-dvukhmestnyy.html

Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва - Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк и Измайловски Кремъл с прочутия базар за сувенири. Стаи - 21 кв. м. В стаите - бзплатен Wi-Fi, сешоар, мини- хладилник, бутилирана вода (при настаняване), телевизор с плосък екран, сейф, чехли, богат набор от козметични принадлежности, електронно заключване.
На 100 мера - ст.м. Партизанская, до Червения площад - 12-15 мин. Директна линия на метрото.



В Санкт Петербург: Хотел Park Inn by Radisson Невский 4*
http://www.parkinn.ru/hotel-stpetersburg

Намира се в самия център на Санкт Петербург, на 50 м от Невски проспект (една от най-важните улици на града) и на 50 м от Площадь Восстания. Настаняването е в стандартни стаи - 18-21кв.м.
В стаите има безплатен Wi-Fi, сейф, сешоар, сет за приготвяне на чай, кафе, индивидуално регулируем климат - контрол.
Московската гара - 50 м.  Търговски център „ Галерея” - на 100 м.
Исаакиевски собор, Ермитаж, Търговски център „Стокманн” - на пешеходно разстояние.

Оферта № П11281

Москва и Санкт Петербург - самолетни екскурзии