Вашата оценка

Нова година в Кавала, пакетни оферти за 4 нощувки, със собствен транспорт

Вид транспорт: Собствен транспорт
Кавала, Гърция
  • Описание и програма
Нова година 2020 в Кавала, Гърция
5 дни / 4 нощувки
Програма със собствен транспорт


Важно: От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място, в хотела.
  • за 5* хотели - 4 евро/ стая/ вечер
  • за 4* хотели - 3 евро/ стая/ вечер
  • за 3*, 2*, 1* хотели - 2 евро/ стая/ вечер

Деца до 16 г. не се допускат до Спа процедурите в хотелите.
Забранено е внасянето на напитки в ресторантите на хотелите, особено по време на Новогодишната вечеря. Ако има такъв случай, хотелът има право да не допуска клиентите до ресторанта.

Условия за плащане:
  • Депозит - 50% при резервация
  • Доплащане - до 21 дни преди датата на заминаване
 


Условия за анулации:

  • при анулация 21-15 дни преди датата на пристигане - 30% от общата стойност на резервацията
  • при анулация 15-0 дни преди датата на пристигане или неявяване - 100% неустойка

Хотели по програмата
Оферта № П11358

Кавала

Кавала е главният град и пристанище на едноименната област Кавала, амфитеатрално разположен върху хълмовете на планината Символо, един от най-живописните градове на Гърция. Намира се в североизточната част на страната, на 165 км от град Солун, срещу остров Тасос. Най-близкото летище Мегас Александрос е на 25 км в близост до град Хрисуполис.

 

Съвременният облик на града съчетава модерното с древното - големи площади и съвременни сгради хармонично се допълват от традиционите стари къщи и тесните павирани улички. Исторически градът е основан още през 6 в. Пр. Хр, бил е част от Османската империя, като през годините е бил доизграждан и разширяван от византийци, венецианци и турци. Кавала е първият европейски град, приел християнската религия след посещението на апостол Павел.


В Стария град на Кавала - Panayia се намират основните забележителности: Крепостта, Акрополът, Старият фар, Имаретът. Един от символите на Стария град е и площад Мохамед Али  с неговата статуя, тук се намира и джамията Хюсеин Бей.

 

  • Aкведуктът Камарес е запазената марка на Кавала, построен през 1550 г от султан Сюлейман II Великолепни, реставриран през 19 в от Мехмет Али, за да осигури водните нужди на града. Представлява огромна конструкция с височина 52 м, състояща се от 62 арки.
  • Акрополът е построен от османците върху руини от византийска крепост. Състои се от вътрешни и външни стени, които свързват акропола със защитните стени до пристанището. Крепостта, която първоначално е била построена за отбрана, по-късно е използвана за затвор и заточение на пленници.
  • Имаретът е внушителна сграда в османски стил, построена от Мехмет Али, като дарение към родния му град. Намира се в западната част на Стария град и обхваща площ от 3500 кв.м.  В миналото се е използвала като религиозно училище, а днес е луксозен хотел.

 

Кавала е била известна в миналото като Меката на тютюна. Обработката на тютюна е започнала тук още в началато на 19 в.  и е била неизменна част от историята на града повече от 150 г.  От 1918 г до голямата световна криза през 1929 г тук са работели около 50 тютюневи компании, които са подсигурявали прехраната на значителна част от населението в района. Днес наследството от тази дейност като машини, фотографии, документи и други предмети се пазят в Музея на тютюна.