Вашата оценка

Москва и Золотое кольцо, 05-11 август, от София. 2 свободни места!

Вид транспорт: Самолет
7 дни / 6 нощувки
Москва - самолетни екскурзии, Русия

Програмата няма актуални цени!

  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други

Москва и Золотое кольцо

7 дни / 6 нощувки, 05-11 август 2019


2 свободни места по програмата!


Търси се: Жена за комбинация в двойна стая


„Золотое кольцо” – древни руски градове на североизток от Москва, със значими паметници от руската архитектура, които образуват своеобразен пръстен. Наричат ги музеи на открито.

Програма на екскурзията:                        


05 август.  Излитане от София Терминал 2 в 15:15ч. с авиокомпания България Ер за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 18:10ч. Посрещане и трансфер до хотел Салют 4*. Настаняване в стаи комфорт. Нощувка.
06 август.  Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най-старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Връщане в  хотела (продължителност на програмата около 8 часа). Нощувка.
07 август. Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. Трансфер до хотела (около 5 часа). Свободно време. Нощувка.
08 август. Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Сергиев посад, (65 км). Посещение на Троице-Сергиева лавра – величествен манастирски комплекс, важен духовен център на Русия, обител на св. Сергий Радонежский. Лаврата е символ на Руското православие и резиденция на патриарха. Обяд в града. Отпътуване за Ярославъл (195 км). Настаняване в хотел Ринг Премиер 4*/или подобен.  Нощувка.
09 август. Закуска. Обзорна екскурзия на Ярославъл – старинен руски град на р. Волга, известен със своите забележителни архитектурни паметници. Многовековната му история започва с основаването на град-крепост през 1010 г. от ростовския княз Ярослав Мъдри. Своя разцвет града достига през 17 век, когато са построени забележителни паметници на историята, архитектурата и живописта. Обяд в града. Отпътуване за Кострома (80 км). Обзорна екскурзия на Кострома – един от древните градове в Централна Русия, основан през 1152 г. от княз Юрий Долгорукий. Разглеждане на историческия център. Посещение на Св. Троицки Ипатиевский манастир – православен мъжки манастир, един от шедьоврите на православната култура. Основан е в края на 13 век, разположен на мястото, където р. Кострома се влива в р. Волга. Именно тук е коронясан Михаил Романов на руския престол и градът се нарича „люлка на династията Романови”. Отпътуване за Суздал (180 км). Настаняване в хотел Сокол 3* или подобен. Нощувка.
10 август. Закуска. Екскурзия в Суздал - в средата на 12 век, по време на управлението на Юрий Долгорукий, градът е бил столица на Ростовско-Суздалското княжество. Съвременният Суздал е истинска съкровищница на руската архитектура, съхранила повече от 200 старинни паметника. Разглеждане на Кремъл, Спасио-Ефимевския манастир, Музея на дървената архитектура. Отпътуване за град Владимир (32 км). Обяд в града. Обзорна екскурзия на Владимир - тук са се съхранили изумителни паметници на руската средновековна белокаменна архитектура - Успенския събор, Дмитриевския собор и Златните врати. В историята на Русия Владимир 250 години е бил столица на Древноруската държава. Отпътуване за Москва. Настаняване в хотел Салют 4*. Нощувка.
11 август. Закуска. Освобождаване на стаите до 12ч. Свободно време.Трансфер до летище Шереметиево за  полет Москва – София с авиокомпания България Ер в 19:05ч. Пристигане в София в 22:00ч.       


Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.
Полетното разписание е в местни времена.


Условия за резервация:

  • 35% депозит
  • Доплащане - 35 дни преди датата на отпътуване

 

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34 до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването. 
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
  • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
  • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”

- самолетен билет за полет с България Ер София - Москва - Москва - София
- летищни такси - 67 лв. към 23.10.18 - цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетни билети
- 4 нощувки със закуска в хотел Салют 4* в Москва
- 1 нощувка със закуска в хотел Ринг Премиер 4*/подобен в Ярославъл в стандартни стаи
- 1 нощувка със закуска в хотел Сокол 3*/ подобен в Суздал
- 1 обяд в Москва
- 3 обяда в градовете от „Златния пръстен”
- трансфери летище-хотел-летище
- описаната програма с лицензиран екскурзовод на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- медицинска застраховка (с покритие 50000 €)
- стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център - 120 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат
-  лични разходи
Хотели по програмата:
 
  • Хотел Салют 4* - http://www.hotelsalut.ru/
24-етажният хотел се намира в Юго-западната част на Москва, на около 8 мин. пеша от метростанция „Тропарево”, червената линия на московското метро, директна до Червения площад. Знаков хотел, построен за Олимпийските игри през 1980 год., изцяло реновиран през 2014-2016г.
Стаи комфорт: 21 кв.м., безплатен Wi-Fi, сейф, климатик, сешоар, електрическа кана, хладилник, питейна вода – 0,500 / на човек (при настаняване), телевизор. В хотела има стая за съхраняване на багаж, филиал на банка, фитнес клуб с басейн, 4 ресторанта, караоке клуб, кафе Bon voyage, лоби-бар.
На 10 мин. пеша се намира 6-етажен търговски център AVENUE с магазини на най-известните търговски марки.На пешеходно разстояние са Воробьевы горы – едно от най-красивите места в Москва, от площадка с височина 80 метра се открива най-широката и живописна панорама на града.
 
  • Хотел Ринг Премиер 4*, Ярославъл http://ringhotel.ru/
Разположен в центъра на града, хотелът е открит в 2004 г.
Стандартни двойни стаи - 16 кв.м; безплатен Wi-Fi на територията на целия хотел.
 
  • Хотел Сокол 3*, Суздал
Разположен в центъра на града, до Търговския площад.
Двойни стандартни стаи: от 14 до 19 кв.м., оборудвани с климатик, телевизор, мини хладилник, Wi-Fi, сешоар, мин. вода при настаняване.
Оферта № П11115

Москва - самолетни екскурзии