Вашата оценка

Майски празници в Рим - Вечния град, 22-25 май, самолетна екскурзия от София

Вид транспорт: Самолет
4 дни / 3 нощувки
Рим - самолетни екскурзии, Италия

Програмата няма актуални цени!

* самолетна екскурзия Рим
  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Майски празници в Рим - Вечния град
3 пълни дни в Рим!

(самолетна екскурзия)

4 дни / 3 нощувки, 22-25 май 2020


Пакетна цена на турист в двойна стая: 879 лв
Пакетна цена на дете до 10 г. на доп. легло: 859 лв
Единична стая: 1058 лв
Трети турист се настанява на нормално легло и не ползва отстъпка от пакетната цена

Програма на пътуването:


22 май - петък. Излитане от летище София, Терминал 2 в 7:30 с полет FB 449 на България еър. Пристигане на летище Фиумичино Рим в 8:30 ч Посрещане от местния екскурзовод, панорамна обиколка на Рим с автобус на български език /около 3 часа/. Панорамната обиколка включва символите на Вечния град: Термите на Каракала, Базиликата Св. Йоан ди Латерано, Базиликата Санта Мария Маджоре, площад Република, Термите на Диоклециан, виа Национале, Колизеума - отвън, Капитолийския хълм със стълбите на Микеланджело, Кметството, площад Венеция с паметника на Виторио Емануеле, театър Марчело - предшественика на Колизеума. Трансфер до хотел 4* от веригата Sebraeli, настаняване. Свободно време. Нощувка.
23 май - събота. Закуска. По желание: Пешеходна екскурзия „Площадите на Рим” и Траставере с лицензиран местен екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт.Екскурзията включва разглеждане на най-красивите барокови площади на Рим: площад Испания с църквата Св. Тринита деи Монти, площад Навона, Пантеона, фонтана ди Треви. Пешеходна екскурзия в квартал Траставере с местен лицензиран екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт. Разходка из един най-автентичните римски квартали, съхранил чудесни образци на средновековната история и изкуство. Нощувка.
24 май - неделя. Закуска. По желание: Екскурзия във Ватиканските музеи с лицензиран екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт. Разглеждане на изключителната колекция от произведения на Джото, Ботичели, Лука Синьорели, Рафаело и Сикстинската капела със знаменитото Сътворение. Посещение на базиликата Св.Петър. Следобед по желание: Посещение на Галерия Боргезе с лицензиран екскурзовод на български език. Галерията е истинска съкровищница на шедьоври събирани от кардинал Боргезе, в нея могат да се видят произведения на Караваджо, младия Бернини, Рафаело, Тициан и знаменитата Полина Боргезе на Антонио Канова, изобразена като Венера Победителка. Свободно време. Нощувка.
25 май - понеделник. Закуска - сух пакет. Трансфер до летището. Излитане от летище Фиумичино с полет FB 450 в 9:30 ч, кацане на летище София, Терминал 2 в 12:20 ч.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите.

Условия за записване: Депозит от 450 лв, доплащане 21 дни преди отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 22 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация:

  • При анулация от деня, следващ записването до 29 дни преди отпътуване се удържа депозита.
  • При анулация от 29 до 14 дни преди отпътуване се удържа неустойка в размер от 50% от пакетната цена.
  • При анулация от 14 до 7 дни преди отпътуване се удържа неустойка от 80% от пакетната цена.
  • След този срок суми не се възстановяват.

  • самолетен билет София - Рим - София на а/к България Еър с включени летищни такси
  • включен ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг
  • 3 нощувки и 3 закуски в двойна стая в Archimede 4* от веригата SebRaeli
  • посрещане на летището, трансфери летище-хотел-летище
  • панорамна автобусна екскурзия
  • лицензиран екскурзовод на български език по време на екскурзиите
  • слушалки по време на екскурзиите
  • представител на туроператора по време на пътуването
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро*
*Задължително доплащане за медицинска застраховка за всички туристи над 66 г. - 6 лв към пакета.
  • екскурзиите по желание
  • градска такса за хотелите в Рим. Важно: Заплащането на градската такса е задължително  и се извършва  на място от всеки турист. За хотел 4* таксата е 6 евро на турист на нощувка.
  • разходи за градски транспорт: Еднократно пътуване 1,5 евро, 7 евро - карта за 24 часа.

Внимание: Заявяването на допълнителните екскурзии става в момента на сключване на договор на организирано пътуване. Тези услуги са свързани с предварителни резервации и закупуване на билети. Не се гарантира възможност за включване на туристи към допълнителните екскурзии след внасянето на депозит.

Допълнителни екскурзии при минимум 15 записани туристи:
  • Пешеходна екскурзия „Площадите на Рим” и Траставере - 30 лв на записан турист. Цената на екскурзията включва лицензиран гид на български и слушалки.
  • Ватикански музеи и базиликата Св.Петър - 75 лв на записан турист/60 лв дете до 12г. Цената на екскурзията включва входни такси, лицензиран гид на български и слушалки.
  • Галерия Боргезе - 65 лв на записан турист, 30 лв турист до 17г. Цената на екскурзията включва входни такси, лицензиран гид на български и слушалки.
Описание на хотела по програмата:

Хотел Archimede 4* от веригата Себраели e разположен на 150 м от гара Термини, на 300 м от ст. м. Термини и на 300 м от площад дела Република, в централен и силно оживен туристически квартал на Рим. В района на хотела богат избор от ресторанти и супермаркети.
В хотела: класическа сграда от 19 век, изцяло реновирана, 24 часа рецепция, безплатен безжичен интернет в целия хотел. Сервира се континентална закуска на шведска маса.
Стаите предлагат класически комфорт, площ 16 кв. м, отопление, сейф, минибар, телевизор, климатик.
Оферта № П11068

Рим - самолетни екскурзии