Вашата оценка

Майски празници в Златна Прага, Дати: 30 април-03 май 2024, самолетна екскурзия от София.
Местата са изчерпани!

Вид транспорт: Самолет
4 дни / 3 нощувки
Прага - самолетни екскурзии , Чехия
Дата Цена Резервация
30.04.2024 1119 лв.
1Възр
Единична стая - стандарт
Закуска
резервирай
30.04.2024 1798 лв.
2Възр
Двойна стая - стандарт
Закуска
резервирай
30.04.2024 2657 лв.
2Възр+1дете(2-12)
Двойна стая - стандарт
Закуска
резервирай
30.04.2024 2697 лв.
2Възр+1възр.
Двойна стая - стандарт
Закуска
резервирай
  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Майски празници 2024 в Прага от София
4 дни / 3 нощувки
Дати на екскурзията: 30.04.24 - 03.05.24
2 пешеходни екскурзии, включени в цената!
Самолетна екскурзия от София
Местата по програмата са изчерпани!

Пакетна цена на турист: 899 лв

Програма на екскурзията:

30 април - вторник. Отпътуване от София с редовен полет на а/к България Еър в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до хотела. Оставяне багаж на рецепция. Кратка почивка. Настаняване в хотел Prague Centre Plaza 3*+, централно разположен в Прага /по възможност настаняване преди 14:00 ч. Класическа пешеходна обиколка на Прага - Старе место /2 часа/ с лицензиран екскурзовод на български език: Староместския площад и родната къща на Карл Четвърти, Паметника на Ян Хус, Малкият Св.Николай, църквата Св.Богородица Тинска, Старото Кметство с астрономическият часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Необходимо е ползване на градски транспорт. По желание: Круиз по река Вълтава, по време на който се виждат основните забележителности на Прага от реката, туристите са придружени от екскурзовода на борда. Продължителност  50 минути. Цена - 39 лв. на турист. Свободно време. Нощувка.

1 май - сряда. Закуска. Пешеходна екскурзия в Мала Страна /необходимо е ползване на градски транспорт/. Ще видите: Пражката крепост - емблема на Прага и катедралата Св.Вит, Малостранския площад с църквата Св.Николай, Чешкия Сенат с неговата градина, църквата Св. Дева Мария Победителка с Детето на Прага, Карловият мост. Свободно време за обяд. Следобед - организирано посещение на ЗОО Прага, призната за един от най-добрите зоопаркове в света. Разположенa върху площ от 60 хектара с 13 обособени зони и над 10 км пещеходни алеи, в ЗОО Прага могат да се видят животни от всички континенти, вкл. над 500 редки и застрашени вида. Вход - 13 евро на възрастен, 8 евро дете до 15 г. Нощувка.

2 май - четвъртък. Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. Нощувка.
По желание: Целодневна екскурзия в Дрезден с екскурзовод на български език. Продължителност на екскурзията 08:30 ч. - 18:30 ч.

3 май - петък. Закуска. Трансфер до летище.12:00 ч. - излитане за София, пристигане в 14:50 ч.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

Допълнителни екскурзии /по желание/:
  • Едночасов круиз по река Вълтава /50 минути/ - 39 лв на турист, дете 6-12 г. - 29 лв, дете до 6 г. - безплатно.
  • Целодневна екскурзия до Дрезден - столицата на Саксония, живописно разположен на река Елба с екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 записани туристи - 149 лв. на записан турист / 99 лв. дете до 12 г. Продължителност - 8-9 часа. Екскурзията включва пешеходна обиколка на Стария град на Дрезден - Цвингера, Старият кралски дворец, Фрауенкирхе, стената на Саксонските крале.Слушалките са включени в цената. В свободното време по желание могат да се посетят: музея Старите Зелени сводове в Двореца Резиденцшлос - един от най-големите музеи - съкровищници в света с богатствата на Август Силният, сред които уникални накити от злато, планински кристал, кехлибар, слонова кост, сребро и диаманти и др./ само с прдварителна он лайн резервация/, Галерията на Старите майстори - с произведения на Дюрер, Тициан и др.,/вход 14 евро/, купола на Фрауенкирхе на Дрезден, откъдето се разкрива великолепна панорама към Елба и целия Дрезден /вход 8,50 евро/, многобройните търговски центрове на Дрезден и др.
Цените на екскурзии за деца са валидни за деца до 12 г.

Часове на полетите:
  • 30 април 2024 София - Прага 10:20 ч. - 11:20 ч.
  • 3 май 2024 Прага - София 12:00 ч. - 14:50 ч.
Възможна е промяна на часовете от страна на авиокомпанията!

Необходими документи за пътуване: Лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.

Условия за записване: Депозит от 450 лв при записване, доплащане - 14 дни преди отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 24 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 15 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 31 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 31 до 14 дни преди датата на пътуването - дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.

  • Самолетен билет София - Прага - София на а/к България Еър с включен ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж 23 кг
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 3 нощувки и 3 закуски в хотел 3*+ централно разположен в Прага
  • 2 пешеходни екскурзии на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
  • Посещение на ЗОО Прага
  • Наем на слушалки по време на пешеходните екскурзии в Прага
  • Представител на туроператора на място по време на пътуването
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро*
*Задължително се доплаща за медицинска застраховка за туристи над 66 години - 14 лв. на турист към пакета.

 
 
 
  • Входни такси за музеи по желание
  • Разходи за градски транспорт. Цена на еднодневна карта за градския транспорт за 24 часа - 120 крони /5 евро/.
  • Градска такса от 2,5 евро на нощувка, която заплаща се задължително на място в хотела от всеки турист  над 18 г.  
Входни такси за посещаваните обекти  /по желание/:
  • Музея Зелени сводове Дрезден - 14 евро необходима е предварителна он лайн резервация/
  • Галерия Стари майстори Дрезден - 12 евро
Описание на хотел Prague Centre Plaza 3*+

С перфектна локация в централната част на Прага, на 200 м от ст. м I.P.Pavlova, на 10 минути пешеходно разстояние от Вацлавския площад.
В хотела: ресторант, безплатен безжичен интернет на цялата територия на хотела, 24 часова рецепция, обменно бюро, рент а кар, интернет ъгъл - безплатен.
СПА център: джакузи, сауна, солна пещера, масажи, вана с бира и др.
В стаите: кана за чай/кафе, звукоизолация, отопление, телевизор, сешоар, минибар /доплащане/, сейф - по заявка.

Оферта № П11622

Прага - самолетни екскурзии

 

Столицата на Чехия Прага е един от най-посещаваните и красиви европейски градове, предпочитана дестинация от туристите по всяко време на годината. Известен е като градът на хилядата кули, поради многобройните извисяващи се куполи на прекрасни църкви и старинните кули на дворци и крепости. Прага е своеобразно архитектурно бижу, където умело се смесват цели комплекси в готически, бароков, ренесансов и модерен стил. Градът се отличава с един от най-добре запазените исторически центрове в Европа, в който тесните улички на града преминават в красиви площади с прекрасни здания. По време на зимните празници градът е известен с приказните се коледните пазари на открито.

 

Основните забележителности на града са:

  • Пражката крепост е сред най-големите дворцови комплекси в света. Построена още през 9 в., през годините е седалище на кралската власт, а днес е официална резиденция на президента. Включена е в списъка на Юнеско. В границите й се намира катедралата Св. Витус с цветните си витражи – най-големият религиозен храм на Чехия, в който през годините се е извършвала коронацията на кралете, базиликата St. George, старият кралски дворец, много музеи и арт галерии. Тук покрай северната стена на крепостта се намира Golden Lane - тясна уличка с 11 малки цветни къщи, в които днес са представени стари занаяти, на хората, които са живяли в тях преди години.
  • В подножието на Пражката крепост е Мала страна (Lesser Town) – колоритен район със стари къщи и криволичещи улички. Тук се намира църквата Свети Николаос.
  • Карловият мост – каменен готически мост от 14 в. с две високи кули в двата си края - символ на града, който пресича река Вълтава и свързва Пражкия замък със Стария град. В периода на Барока моста е украсен с уникална галерия от над 30 скулптури на светци. Днес той е едно от най-оживените места в Прага с много сувенири, улични музиканти и артисти.
  • Старият град (Старое место) е историческият център на Прага - тук се намират Староместенският площад, заобиколен от барокови сгради и красиви църкви. В центъра му е паметникът на Ян Хус, Старото кметство с 60-метровата кула, от която се открива панорамна гледка към площада. В нея се намира красивият астрономически часовник, от който на всеки кръгъл час се показват фигурите на 12-те апостоли. Най-голямата църква е Готическата църква Дева Мария със смятаната за чудотворна статуя на Исус Христос като дете. Church of Our Lady Victorious: Infant Jesus of Prague
  • Wenceslas Square е всъщност най-големият булевард и търговски център на Прага с много магазини, заведения, банки, хотели. На него се намират Националният музей и Операта.
  • Музеят на Мадам Тюсо – с над 40 восъчни фигури на известни хора.
  • Letna Beer Garden – разположена на хълм с гледка към града, идеалното място за почитателите на чешката бира.
  • Еврейският квартал (Josefov) се намира между Староместентския площад и река Вълтава и в него има шест синагоги (вкл. Испанската Синагога (Spanish Sinagogue) смятана за най-красивата в Европа), синагогата Maisel, старото еврейско гробище, еврейският музей.
  • Националният театър – красива ренесансова сграда на брега на р. Вълтава, със златист покрив.
  • Зоологическата градина на Прага е сред най-красивите в Европа. Разположена на площ от 60 хектара, с над 4 хил. животни, които са в почти естествена среда. Има обособени кътове като Индонезийската джунгла, Долината на слоновете, Африканската савана.
  • Река Вълтава сама по себе си е забележителност. Тя е най-дългата река на Чехия и пресича центъра на града. Над нея има много мостове, а във водите й плуват лебеди и патици. Един от начините да й се насладите е разходка с корабче или от панорамната тераса на някое крайречно заведение.

 

Прага - древната и модерна столица на Чехия >>>

Коледа и Коледни базари в Прага >>>

Златна Прага - любимият град на малки и големи >>>