Вашата оценка

Коледно Вълшебство в Централна Европа: 2 нощувки в Прага и 2 нощувки в Дрезден, Дати: 3-7 декември, самолетна екскурзия от Варна

Вид транспорт: Самолет
5 дни / 4 нощувки
Прага - самолетни екскурзии , Чехия

Програмата няма актуални цени!

  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Коледно Вълшебство в Централна Европа от Варна
Коледните базари на Прага - Дрезден
Дати: 3-7 декември 2022
 5 дни /  4 нощувки
3 пешеходни екскурзии Коледни базари в Прага и Дрезден, включени в цената!
самолетна екскурзия от Варна
 

Пакетна цена на турист: 1199 лв

Програма на екскурзията:

3 декември - събота. Излитане от Варна с редовен полет на а/к Уиз Еър в 18:30 ч. Пристигане в Прага в 19:40 ч. Посрещане от нашия представител. Трансфер до хотел Arbes 3*+ , централно разположен в Прага. Нощувка.
4 декември - неделя. Закуска. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на български език на ''Стария град на Прага". Ще видим: Вацлавския площад, улица На Пришкопи, Барутната кула, Кметството на Площада на Републиката, ул.Целетна, Плодовия пазар с Ректората на Карловия университет, Ставовия театър, Староместския площад и астрономическия часовник с уникален танц на фигурите на апостолите Продължителност - около 3,5 часа, необходимо е ползване на градски транспорт. Тази екскурзия ще ви потопи в коледното вълшебство на Чехия. Най-пищната украса на  Прага се прави на Староместския площад, на Вацлавския площад и пред Пражкия замък. Пред Кметството е поставена празнично осветената голяма елха и Витлеемската сцена с Младенеца, Йосиф и Дева Мария. Тук са ярко осветените дървени къщички, с безброй типични чешки украшения и сувенири и приготвените на място коледни храни и напитки. Нощувка.
5 декември - понеделник. Закуска. 8:00 ч.  Пешеходна екскурзия „Коледните базари от другата страна на Вълтава: Пражки Храд и Мала страна”. Необходимо е ползване на градски транспорт. По време на екскурзията ще видите: Храдчани - празнично украсения Пражки замък с готическата катедрала Св.Вит, улица Нерудова, Малостранския площад с бароковия храм Св.Николай, Карловият мост. Продължителност около 3 часа. Свободно време за обяд. 14:00 ч. - отпътуване за Дрезден, пристигане около 16:00 ч., настаняване в хотел Park Inn by Radisson 3*, разположен в централната част на Дрезден. Нощувка.
6 декември - вторник. Закуска. 9:00 ч. Пешеходна обиколка „Коледен Дрезден”. По време на обиколката ще видим основните забележителности на града: Цвингера, Операта, Стария кралски дворец, Фрауенкирхе, Стената на саксонската слава, терасата на Европа. Ще посетим най-старият коледен базар на Европа Щтрицелмаркт, който ще се проведе за 588 път на площад Алтмаркт. Негов символ е най-високата коледна елха на града - 20 м -  и традиционната дървена въртележка, както и сладкиша щтрицел. Тук ще усетите аромата на Коледния Дрезден с неговите джинджифилови лакомства, греяно вино и сцени на Рождество. Свободно време за разглеждане и на другите празнично украсени площади на Дрезден - базарът на Фрауенкирхе за традицонни сувенири от местни производители, светлинното шоу на улица Prager Strasse, базарът на PostPlatz с алпийските къщички и др. Нощувка.
7 декември - сряда. Закуска. Освобождаване на стаите, оставяне на багажа в стая за съхранение на багаж. Свободно време. 15:00 ч – отпътуване за Прага, пристигане в 17:00 ч. Свободно време, 19:00 ч - трансфер до летище, 21:55 ч - излитане за Варна, приститане в 01:00 ч на 8 декември във Варна.
                                                                       
Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

Часове на полетите:
  • 3 декември Варна - Прага - 18:30 ч. - 19:40 ч.
  • 7 декември Прага - Варна - 21:55 ч. - 01:00 ч. /на 8.12./
Възможна е промяна на часовете от страна на авиокомпанията!

Здравни и медицински изисквания за пътуване до Република Чехия:
От 18-ти март 2022 г. Гражданите, които пътуват за Чехия  от държавите - членки ЕС,  влизат в Чехия БЕЗ представяне на зелен сертификат, без PCR тест и без формуляр за локация на пътници. От 1 май 2022 г. българските граждани НЕ са задължени да представят зелен сертификат при влизане в България от Чехия.

Необходими документи за пътуване: Лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.

Условия за записване: Депозит от 550 лв при записване, доплащане - 21 дни преди отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 18 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от деня,, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

  • самолетен билет Варна - Прага - Варна на а/к Уиз еър с включен малък салонен багаж до 10 кг с размери 40 см*30 см*20 см
  • чекирани места
  • всички трансфери по програмата
  • 2 нощувки и 2 закуски в хотел 3* централно разположен в Прага
  • 2 нощувки и 2 закуски в хотел 3* централно разположен в Дрезден
  • 2 пешеходни обиколки  на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
  • 1 пешеходна обиколка в Дрезден
  • слушалки по време на пешеходните екскурзии в Прага
  • представител на туроператора на български език по време на пътуването
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  • горивна такса - авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава.
  • Приорити - качване на борда с предимство и багаж в кабината с размери 55*40*23 см до 10 кг - 130 лв на турист. Цената подлежи на потвърждение в момента на заявка.
  • Допълнителен чекиран багаж до 10 кг /в багажното отделение/ - 130 лв на турист двупосочно, цената подлежи на потвърждение в момента на заявка, допълнителен чекиран багаж до 20 кг /в багажното отделение - 180 лв на турист двупосочно, цената подлежи на потвърждение в момента на заявка.
  • Антигенен или ПСР тест при необходимост
  • Градска такса от 2 евро на турист на нощувка в хотела 3* в Прага, заплаща се задължително от всеки турист над 18 г на рецепция
  • Разходи за градски транспорт
  • Входни такси за посещавани музеи и забележителности по избор.
Цена на трамваен билет в Прага - 0,80 евро.
Хотел Arbes  3*+ - www.hotelarbes.cz
С перфектна локация в Мала страна на левия бряг на река Вълтава, на 50 м от ст. м Andel, на 15 минути пешеходно разстояние от Карлов мост.
В хотела: ресторант, безплатен безжичен интернет на цялата територия на хотела, 24 часова рецепция, обменно бюро,  интернет ъгъл - безплатен.
В стаите: телевизор, кана за чай/кафе, отопление, сешоар, минибар /доплащане/, сейф, сешоар.



Хотел Park Inn by Radisson 3* - www.parkinn-hotel-dresden.de
До градската градина на Дрезден, на пешеходно разстояние /1,8 km/ от Цвингера, Фрауенкирхе и коледните базари.
В хотела: 24 часа рецепция, бар, ресторант, тераса, бизнес-център, безплатен безжичен интернет.
В стаите: 24 кв.м., плоскоекранен телевизор, парно отопление, климатик, сешоар.

Оферта № П11650

Прага - самолетни екскурзии

 

Столицата на Чехия Прага е един от най-посещаваните и красиви европейски градове, предпочитана дестинация от туристите по всяко време на годината. Известен е като градът на хилядата кули, поради многобройните извисяващи се куполи на прекрасни църкви и старинните кули на дворци и крепости. Прага е своеобразно архитектурно бижу, където умело се смесват цели комплекси в готически, бароков, ренесансов и модерен стил. Градът се отличава с един от най-добре запазените исторически центрове в Европа, в който тесните улички на града преминават в красиви площади с прекрасни здания. По време на зимните празници градът е известен с приказните се коледните пазари на открито.

 

Основните забележителности на града са:

  • Пражката крепост е сред най-големите дворцови комплекси в света. Построена още през 9 в., през годините е седалище на кралската власт, а днес е официална резиденция на президента. Включена е в списъка на Юнеско. В границите й се намира катедралата Св. Витус с цветните си витражи – най-големият религиозен храм на Чехия, в който през годините се е извършвала коронацията на кралете, базиликата St. George, старият кралски дворец, много музеи и арт галерии. Тук покрай северната стена на крепостта се намира Golden Lane - тясна уличка с 11 малки цветни къщи, в които днес са представени стари занаяти, на хората, които са живяли в тях преди години.
  • В подножието на Пражката крепост е Мала страна (Lesser Town) – колоритен район със стари къщи и криволичещи улички. Тук се намира църквата Свети Николаос.
  • Карловият мост – каменен готически мост от 14 в. с две високи кули в двата си края - символ на града, който пресича река Вълтава и свързва Пражкия замък със Стария град. В периода на Барока моста е украсен с уникална галерия от над 30 скулптури на светци. Днес той е едно от най-оживените места в Прага с много сувенири, улични музиканти и артисти.
  • Старият град (Старое место) е историческият център на Прага - тук се намират Староместенският площад, заобиколен от барокови сгради и красиви църкви. В центъра му е паметникът на Ян Хус, Старото кметство с 60-метровата кула, от която се открива панорамна гледка към площада. В нея се намира красивият астрономически часовник, от който на всеки кръгъл час се показват фигурите на 12-те апостоли. Най-голямата църква е Готическата църква Дева Мария със смятаната за чудотворна статуя на Исус Христос като дете. Church of Our Lady Victorious: Infant Jesus of Prague
  • Wenceslas Square е всъщност най-големият булевард и търговски център на Прага с много магазини, заведения, банки, хотели. На него се намират Националният музей и Операта.
  • Музеят на Мадам Тюсо – с над 40 восъчни фигури на известни хора.
  • Letna Beer Garden – разположена на хълм с гледка към града, идеалното място за почитателите на чешката бира.
  • Еврейският квартал (Josefov) се намира между Староместентския площад и река Вълтава и в него има шест синагоги (вкл. Испанската Синагога (Spanish Sinagogue) смятана за най-красивата в Европа), синагогата Maisel, старото еврейско гробище, еврейският музей.
  • Националният театър – красива ренесансова сграда на брега на р. Вълтава, със златист покрив.
  • Зоологическата градина на Прага е сред най-красивите в Европа. Разположена на площ от 60 хектара, с над 4 хил. животни, които са в почти естествена среда. Има обособени кътове като Индонезийската джунгла, Долината на слоновете, Африканската савана.
  • Река Вълтава сама по себе си е забележителност. Тя е най-дългата река на Чехия и пресича центъра на града. Над нея има много мостове, а във водите й плуват лебеди и патици. Един от начините да й се насладите е разходка с корабче или от панорамната тераса на някое крайречно заведение.

 

Прага - древната и модерна столица на Чехия >>>

Коледа и Коледни базари в Прага >>>

Златна Прага - любимият град на малки и големи >>>