Вашата оценка

Една седмица в Португалия - Лисабон и Порто, Дати: 5-12 октомври, самолетна екскурзия от София

Вид транспорт: Самолет
8 дни / 7 нощувки
Лисабон - самолетни екскурзии, Португалия
Дата Цена Резервация
05.10.2024 1585 EUR
1Възр
Единична стая - стандарт
Закуска
резервирай
05.10.2024 2454 EUR
2Възр
Двойна стая - стандарт
Закуска
резервирай
05.10.2024 3578 EUR
2Възр+1възр.
Двойна стая - стандарт
Закуска
резервирай
  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Една седмица в удивителната Португалия - Лисабон и Порто
8 дни / 7 нощувки
Дати на екскурзията: 5-12 октомври 2024

ТОП хотели 4* в центъра на Лисабон и Порто
Богата програма с обслужване на български език и местен екскурзовод!
Редовен полет на България еър с включен багаж
Самолетна екскурзия от София

Пакетна цена на турист:  1227 евро / 2399 лева

Програма на екскурзията:

5 октомври  - събота. Отпътуване за Лисабон с полет на а/к България еър в 20:05 ч. Кацане на летище Лисабон в 22:15 ч. Посрещане от представител на туроператора. Tрансфер до хотел VIP Arts 4*, перфектно разположен в модерния бизнес квартал на Лисабон. Настаняване. Нощувка.

6 октомври - неделя. Закуска. Панорамна обиколка на удивителния Лисабон с местен екскурзовод /включена в цената/. Ще видим историческия център на града, запазил автентичен облик: булевард Либердаде, Площада на Реставраторите, площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площад Комерсио. Продължаване към историческата част Белем с Имперския площад. Тук се намира впечатляващия манастир Жеронимуш и известната кула Белем от 16 век. Разглеждане на Паметника на Откривателите /отвън/. Връщане към централната градска част за пешеходна разходка, по време на която ще видите: Триумфалната арка, Руа Аугуща, асансьорът Санта Жуста и др. Свободно време. Нощувка.

7 октомври - понеделник. Закуска. Туристическа програма в очарователните Обидуш, Назаре, Баталя и Фатима. Разходка в Обидуш, «столицата на шоколада», с характерни бели къщи с червени покриви и малки църкви, заобиколени от средновековни крепостни стени. Разходка по уличките, разглеждане на централния площад със старинната църква Санта Мария. Тук може да се опита местния вишнев ликьор жинжиня, поднасян в изящни шоколадови чашки. Свободно време за дегустация и покупка на сувенири. Отпътуване за Назаре, живописно рибарско селце с чудесна панорама към Атлантическия океан и прекрасни традиционни рибни ресторанти. Продължаване към Баталя. Разглеждане на историческия център и площада. Ще видим манастира Санта Мария де Виктория - паметник на ЮНЕСКО, издигнат в чест на победата над испанците през 14 век. Вход за вътрешния двор на манастира - 6 евро. Продължаване към религиозния център Фатима - третото по значимост място за поклонение в християнския свят след Божи гроб и Ватикана. Тук през 1917 г. Богородица се явява на 3 местни деца. Посещение на Базиликата. Настаняване в хотел Consolata 4* във Фатима. Нощувка.

8 октомври - вторник. Закуска. Отпътуване за Коимбра - университетският град на Португалия /80 км/. Туристическа програма в Коимбра: плътен лабиринт от средновековни улички и каменни стъпала, които водят до най-старият университет в Европа. От него се открива прекрасна панорама към града и река Мондего. Ще видим още: Старата катедрала, Кулата и арката ва Алмедина, църквата Санта Крус, градския пазар и Площада на Португалия. Отпътуване за  Порто /130 км/. Настаняване хотел Casuаl Inca Porto 4* в историческия център на града, на пешеходно разстояние от Сао Бенту.  Свободно време.  Нощувка.

9 октомври - сряда.  Закуска. Туристическа програма в Порто: Гарата Сао Бенту с прекрасни декоративни плочки, най-високата кула на града - камбанарията на църквата Клеригуш, Катедралния събор Се, площад Инфант Енрикеш с паметника на Хенри Мореплавателя, Паласио де Болса - отвън. Разглеждане на църквата Св.Франциск с позлатения олтар и уникална дърворезба /вход 20 лв на човек, заплаща предварително от България/. Следобед по желание: Круиз по р. Доуру „6-тте моста” - 30 лв. на турист, заплаща се предварително от България. Свободно време. Нощувка.

10 октомври - четвъртък. Закуска. Свободен ден в Порто или по желание: Целодневна екскурзия в Брага и Гимараеш. Цена - 50 лв на турист при минимум 20 записани туристи. Брага е религиозният и духовен център на Португалия с църквата Бом Жезуш ду Монте с 577 барокови стъпала, символ на изкачването към небесното царство. Продължаване за Гимараеш, град - люлка на португалската нация. Гимараеш е родното място на първия португалски крал и първа столица на Португалия. Разходка в средновековния исторически център с трите площада: Ларго де Оливейра, Ларго Ребулика до Бразил и Ларго Турал. Ще видите църквата Ностра Сеньора де Оливейра и средновековните крепостни стени. Връщане в Порто. Свободно време. Нощувка

11 октомври - петък. Закуска. Отпътуване за Авейро /70 км/. Разходка в Авейро по неговата красива променада покрай р. Авейро, неокласически сгради, старинен рибарски квартал  и пъстроцветни лодки - отличителната марка на градчето. Отпътуване за Лисабон. Настаняване в хотел VIP Arts 4*. Свободно време. Нощувка.

12 октомври - събота. Закуска. Оставяне на багаж ана рецепция до 11:00 ч. Свободно време.
По желание: Целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език в Синтра - Кинта де Регалейра и нос Кабо де Рока. Цена при минимум 18 туристи - 108 лв на турист. Билет за имението Кинта де Регалейра - 14 евро/27 лв на турист с включени слушалки. Екскурзията и билета се заплащат предварително от България. Продължителност на екскурзията - 8 часа.
Старинният град Синтра през Средните векове се превръща в резиденция на португалските крале. Синтра е една безценна перла на Португалия, разположена сред прохладната зеленина на евкалипти, вековни кедрови и палмови дървета.Свободно време за покупка на сувенири и дегустация на местните сладкиши. Разглеждане на имението Кинта де Регалейра. Негов собственик през 19 век става милионерът Антониу Монтейру, който построява едно причудливо „мануелино” с извити стълби и тайни входове, с „райски” градини. В уникалните градини могат да се видят балкони, панорамни тераси, беседки, водопади, скулптури и малки езерца. Продължаване по живописен планински път до най-западната точка на Европейския континент - нос Кабо Рока. Връщане в Лисабон.
20:00 ч. - трансфер до летище. Излитане за София в 23:00 ч. Кацане на летище София в 04:50 ч. на 13 октомври неделя.


Необходими документи и условия за записване: Валидна лична карта или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа,с който ще се пътува при сключване на договор.

Начин на плащане: Депозит 800 лв. на човек  при записване, доплащане - 21 дни преди отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 14 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 21 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 21 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

  • Самолетен билет на а/к България Еър София - Лисабон - София с включен салонен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг
  • 7 нощувки със закуски в посочените хотели 4* в Лисабон и Порто
  • Групови трансфер летище - хотел - летище
  • Транспорт по програмата
  • Местен екскурзовод по време на пътуването
  • Представител на туроператора по време на пътуването
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  • Слушалки по време на цялото пътуване - задължително доплащане - 20 лв на турист.
  • Входни такси за посещаваните обекти и дворци.
  • Горивна такса - авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.
  • Задължително доплащане за медицинска застраховка за всички туристи над 66 г - 30 лв. към пакета.
  • Градска такса от 2 евро на турист на нощувка - заплаща се задължително на място от всеки турист на рецепцията на хотелите в Лисабон и Порто.

Доплащания по желание:
  • Целодневна екскурзия с местен екскурзовод в Синтра и Кинта де Регалейра, по желание - 135 лв. на турист при минимум 18 записани туристи.
  • Вход за църквата Св. Франциск в Порто, по желание - 20 лв. на турист, по желание.
  • Екскурзия в Брага и Гимараеш, по желание - 50 лв. на турист при минимум 20 записани туристи.
  • Круиз по река Доуро в Порто, по желание - 30 лв. на турист при минимум 10 записани туристи.
 
Внимание: Екскурзиите по желание са свързани с предварителни  резервации и организации, затова се заявяват още при записване и сключване на договора за организирано пътуване.
Описание на хотелите по програмата:

1. Лисабон - Хотел VIP Executive Arts 4*
Разположение: В модерния бизнес квартал на Новия Лисабон, в Парка на Нациите, на 3 минути от станция на метро Ориенте - истински архитектурен шедьовър, в непосредствена близост до шопинг център Вашку да Гама и Океанариума, на 500 м от река Тежу, с гледка към реката и мост Вашку да Гама.
В хотела: 24 часа рецепция, ресторант, бар, безплатен безжичен интернет в целия хотел.
В стаите: звукоизолация, климатик, сешоар, сейф, мини бар, сателитна телевизия.



2. Фатима - Хотел Consolata 4*, www.hotel.consolata.pt
Разположение: В центъра на Фатима.
В хотела: 24 часа рецепция, ресторант, бар в лобито, машина за напитки, 3 параклиса.
В стаите: безплатен безжичен интернет, климатик, телевизор, сейф, сешоар.



3. Порто - Хотел Casual Inca Porto 4*, www.casualhoteles.com/en/casual-inca-porto.html
Разположение: В историческия център на Порто, на 600 м от кулата Клеригуш.
В хотела: 24 часа рецепция, ресторант, бар, фитнес, безплатен безжичен интернет в целия хотел.
В стаите: климатик, сешоар, сейф, минибар, сателитна телевизия, ел. кана.

Оферта № П11690

Лисабон - самолетни екскурзии

 

Лисабон (Lisbon) е един от най-живописните и изпълващи с емоция градове в Европа, разположен при вливането на река Тежу в Атлантическия океан. Известен като градът на океана, с мек климат с над 290 слънчеви дни в годината, в който температурата рядко пада под 15 градуса, е идеален за посещения през цялата година.

Лисабон е втората най-стара европейска столица (след Атина), някога е била дом на най-великите откриватели като Васко да Гама и Магелан, първата истинска световна столица на империя, простираща се на всички континенти. Лисабон е едно от най-големите пристанища в света, през вековете притегателна точка за различни цивилизации, които са оставили отпечатък върху културата и архитектурата на града.

Лисабон е една от столиците на европейския романтизъм, градът е еднакво жив и пълен с енергия, и в същото време спокоен и меланхоличен.

 

Топ забележителности на Лисабон:

  • Манастирът Жеронимуш (The Jerónimos Monastery) е най-грандиозният паметник на късно готическата архитектура, известен с пищната си орнаментика. Включен в списъка на Юнеско за световното наследство. Построен е в чест на Васко да Гама при завръщането му от Индия. Църквата Santa Maria е единствената по рода си в света с изящния си купол, поддържан от шест красиви колони. В нея се намира гробът на великия откривател. Близо да манастира са Археологическият и Морският музей.
  • Кулата Белем (Belem Tower) е един от символите на Лисабон от eрата на Великите географски открития, построена през 16 в. Изградена като защитна, кулата през годините е била използвана като затвор, фар, митница. Има 5 етажа, свързани с тясно вътрешно стълбище и панорамна тераса на покрива. Фасадата е богата украсена в готически стил, а във вътрешността до всеки прозорец има 16 оръдия. Включена в списъка на Юнеско. Намира се до манастира Жеронимуш.
  • Алфама  е най-старият и артистичен квартал на Лисабон с тесни калдъръмени улички и много стълбища, старинни фасади, боядисани в свежи пастелни цветове. Тук се намират замъкът Сао Жорже и Лисабонската катедрала. Един от атрактивните начини да го разгледате е да се повозите на прочутите жълти трамваи.
  • Крепостта Сао Жорже (Castelo de São Jorge) също е един от символите на Лисабон с единайсетте си кули. Построена на най-високия хълм предлага красива панорамна гледка към града. В близост до нея е Катедралата на Лисабон.
  • Катедралата на Лисабон Santa Maria Maior (Sé de Lisboa) е най-старата църква в града, смесица от римски, готически и бароков стил. Представлява солидна сграда наподобяваща повече на крепост, с две високи камбанени кули и красив кръгъл прозорец над входа. В двора на манастира има римски, арабски и средновековековни руини, а в съкровищницата на катедралата се съхраняват бижута, дрехи и реликви от минали времена.
  • Паметникът на Откритията (The Padrão dos Descobrimentos) се намира на р. Тежу и е посветен на португалците – мореплаватели, учени, картографи, взели участие във Великите географски открития през 15-16 в. На върха му има панорамна площадка, до която може да се стигне с асансьор, а пред паметника има красива мозайка с компас и карта на света.
  • Църквата Сао Роке (São Roque Church) - с най-скъпия и богато украсен в света параклис на Свети Йоан Кръстител.
  • Площад Комерсио (Praça do Comércio) е най-големият площад на Лисабон с изглед към река Тежу. В миналото е бил главно място за морската търговия. Тук се намират арката Rua Augusta и паметникът на крал Joseph I.
  • Мостът 25 април (Ponte 25 de Abril) е най-дългият висящ мост в Европа. Той е на две нива.
  • Океанариумът на Лисабон (Oceanário de Lisboa) e вторият по големина в Европа, след този във Валенсия с над 15 хил. вида. Сградата му е разположена сред морето, а до него се стига по мост.
  • Зоологическата градина на Лисабон също е изключително място с над 2 хил. животни.

 

И още много други....

 

Лисабон е единствената европейска столица, разположена толкова близо до прекрасни пясъчни плажове, позволявайки на туристите да съчетаят посещението на културни забележителности със забавления край морето. В близост до града се намират още редица атракции като прекрасните дворци в Синтра, голф игрището и казиното в Ещорил, възможности за сърфиране и водни спортове в Кашкаиш, наблюдението на делфини в Сетубал.

 

Посрещане на Нова година в Лисабон >>>


Порто e вторият по големина град в Португалия, разположен на река Доуро и известен с произвежданото тук от векове местно вино портвайн.

 

Основните забележителности на града са:

  • Старият квартал Ribeira, разположен покрай брега на реката е особено живописен с цветните си къщи, тесни павирани улички, а вечер тук кипи активен живот в многото традиционни ресторанти и кафенета. Оттук може да наемете лодка за разходка по реката – една от атракциите на града. Реката пресича Порто и на нея има изградени 6 красиви моста.
  • Катедралата на Порто (Sé do Porto) е един от символите на града и се намира в най-високата му част. Сградата е смесица от бороков, римски и готически стил и прилича повече на крепост. От нея се открива панорамна гледка към града, реката и винарните, разположени покрай реката.
  • Ж.п. гарата São Bento (Estacão São Bento) се намира в центъра и е една от най-красивите жп гари в Европа. На стените в централната й зала има мозайка от над 20 хил. сини плочки, със сцени от историята на Португалия.
  • Църквата Клеригуш (Clérigos Church) от 18 в. с нейната висока кула е едно от местата, които си заслужават да се посетят. 200-те стъпала на кулата отвеждат посетителите нависоко, откъдета се открива панорамна гледка към реката и града. Кулата завършва с 49 красиви камбани.
  • Океанариумът Sea Life също е една от атракциите на Порто. В него има тунел под водата, в който посетителите могат да разгледат над 3000 морски обитатели, вкл. акули и гигантски морски костенурки.