Вашата оценка

Карлови Вари - Чешки замъци - Златна Прага, Дати: 20-25 август, самолетна екскурзия от София

Вид транспорт: Самолет
6 дни / 5 нощувки
Прага - самолетни екскурзии , Чехия
Дата Цена Резервация
20.08.2024 2598 лв.
2Възр
Двойна стая - стандарт
Закуска
резервирай
  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Карлови Вари - Чешки замъци - Златна Прага
Красотата на Чехия
Дати на екскурзията: 20-25 август 2024
6 дни / 5 нощувки

Обиколна програма с обслужване на български език
Самолетна екскурзия от София
 
Пакетна цена на турист: 1299 лв.

Програма на екскурзията:

20 август - вторник. Отпътуване с редовен полет на а/к България Еър в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до Карлови вари. Пристигане около 15:00 ч. Свободно време за обяд. Кратка пешеходна разходка. Настаняване в хотел Marttel 3*. Нощувка.
 
21 август - сряда. Закуска. Пешеходна обиколка на Карлови вари: Музеят на Ян Бехер, хотел Термал, Парка на Дворжак, Колонадите, Площада със Стария и Новия театър, хотел Пуп. Свободно време за обяд. Обиколката продължава през луксозната вилна част с православната църква Св.Св.Петър и Павел. По желание: Разходка с минижелезницата до кула Диана, от чиято тераса се открива живописна панорама към цялата местност /билет за железницата - 150 крони двупосочно/. Нощувка.
 
22 август - четвъртък. Закуска. Отпътуване за замъка Бечов на Теплоу /на 23 км/, пленяващ със своето водно огледало, средновековен интериор и мощите на Св.Маур, на второ място по значимост след Чешкото съкровище, съхранявано в Св.Вит. Разглеждане на експозицията /около час/. 11:00 ч. - отпътуване за Марианске лазне, свободно време за обяд във втората СПА столица на Чехия. 14:30 ч. - отпътуване за Чешке Будейовице - южната столица на Чехия /210 км/. Настаняване в хотел Savoy 4*, централно разположен. Свободно време за кратка разходка до площада на града. Нощувка.
 
23 август - петък. Закуска. Отпътуване за Чешки Крумлов /30 км/. Разглеждане на градините на замъка. Посещение на замъка Чешки Крумлов, един от най-красивите градове на Чехия и паметник на ЮНЕСКО. Едночасова обиколка с местен екскурзовод: апартаментите от времето на барока и Ренесанса, залата със Златната колесница, Балната зала, изписана със 131 изображения в карнавални костюми и др. Свободно време за обяд в града. 13:00 ч. - отпътуване за замъка Хлубока над Вълтавоу, признат за седми по красота в света. Обиколка на замъка: представителните апартаменти на фамилия Швaрценберг, пищно украсени с уникални дърворезби, витражи и полюлеи, сутрешната приемна, работния кабинет, библиотеката, чайната гостна, ловната трапезария и др. 16:00 ч. - отпътуване за Прага /170 км/. Настаняване в хотел Centre Plaza 3*, централно разположен. Нощувка.
 
24 август - събота. Закуска. Пешеходна екскурзия в Мала Странa - 2,5 ч /необходимо е ползване на градски транспорт/. Ще видите Страховския манастир с най-старата библиотека в Европа, Лоретата с уникалното Пражко слънце, Пражката крепост - емблема на Прага и катедралата Св.Вит (отвън), Малостранския площад с църквата Св.Николай, Карловия мост. Свободно време. Нощувка.

25 август - неделя. Закуска. Освобождавaне на стаите, оставяне багаж на рецепция. Пешеходна обиколка на Стария град на Прага /2 ч/: улица На Пришкопи, която разделя Стария и Новия град, Кметството с Барутната кула, улица Целетна с кубичната къща на Гочаар и Ориент кафе, Плодовия пазар със Ставовския театър, Карловият университет. Продължаване по тесните улички към еврейския квартал, базиликата Св.Яков, църквата Св.Богородица Тинска, Площада на Стария град с астрономическият часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Свободно време за обяд. 13:30 ч - трансфер до летище. 16:30 ч. - излитане за София с полет FB 302, пристигане в 19:20 ч. в София.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

Часове на полетите:
  • 20 август 2024. Излитане за Прага в 10:20 ч, кацане в 11:15 ч.
  • 25 август 2024. Излитане за София в 16:30 ч, кацане в 19:20 ч.
Полетното разписание подлежи на препотвърждение от страна на авиокомпанията!

Условия за записване: Депозит - 550 лв. на човек при записване, доплащане до 1 август 2024.
 

Програмата се провежда при минимум 16 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 19 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от деня,, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

  • Самолетен билет София - Прага - София на а/к България Еър с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 7 кг
  • Трансфери по програмата
  • 5 нощувки и 5 закуски в стандартни двойни стаи в хотели 3* и 4*
  • Описаната екскурзионна програма с екскурзовод на български език
  • 2 пешеходни екскурзии на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
  • Представител на туроператора по време на пътуването
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.*
* За туристи на и над 66 г. има доплащане за медицинска застраховка  - 31 лв на турист към пакетната цена.
 
  • Горивна такса - авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.
  • Входни такси за посещаваните замъци по програмата, Страховската библиотека, Лоретата /60 евро за всички замъци и обекти с посещения по програмата/. Сумата се заплаща на място на екскурзовода.
  • Входни такси за обекти извън описаната програма по желание.
  • Разходи за градски транспорт в Прага.
  • Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна.
  • Задължително заплащане на градска такси в хотелите - 2,5 евро на турист на вечер, заплаща се от всички туристи над 18 г. на рецепцията на хотела.
  • Задължително доплащане за медицинска застраховка за туристи на и над 66 г. - 31 лв на турист към пакетната цена.
Описание на хотелите по програмата:

Хотел Marttel 3* в Карлови вари - 1000 м от хотел Термал 4*, в тихата паркова зона на курорта.
В хотела: безплатен безжичен интернет, 24 часа рецепция, ресторант.
В стаите: 14 кв.м., отопление, минибар, плоскоекранен телевизор със сателитни канали, сешоар, трето легло - нормално легло.

Хотел Savoy 4* в Чешке Будейовице - луксозен хотел с чудесно разположение в историческия център на Чешке Будейовице.
В хотела: 24 часа рецепция, обменно бюро, ресторант, безжичен интернет
В стаите:звукоизолация, минибар, телевизор, сешоар, сейф, безплатен безжичен интернет.

Хотел Centre Plaza 3* в Прага
С перфектна локация в централната част на Прага, на 200 м от ст. м I.P.Pavlova,на 10 минути пешеходно разстояние от Вацлавския площад.
В хотела: ресторант, безплатен безжичен интернет на цялата територия на хотела, 24 часова рецепция, обменно бюро, рент а кар, интернет ъгъл - безплатен.
СПА център: джакузи, сауна, солна пещера, масажи, вана с бира и др.
В стаите: кана за чай/кафе, звукоизолация, отопление, телевизор, сешоар, минибар /доплащане/, сейф - по заявка.
 
Оферта № П11693

Прага - самолетни екскурзии

 

Столицата на Чехия Прага е един от най-посещаваните и красиви европейски градове, предпочитана дестинация от туристите по всяко време на годината. Известен е като градът на хилядата кули, поради многобройните извисяващи се куполи на прекрасни църкви и старинните кули на дворци и крепости. Прага е своеобразно архитектурно бижу, където умело се смесват цели комплекси в готически, бароков, ренесансов и модерен стил. Градът се отличава с един от най-добре запазените исторически центрове в Европа, в който тесните улички на града преминават в красиви площади с прекрасни здания. По време на зимните празници градът е известен с приказните се коледните пазари на открито.

 

Основните забележителности на града са:

  • Пражката крепост е сред най-големите дворцови комплекси в света. Построена още през 9 в., през годините е седалище на кралската власт, а днес е официална резиденция на президента. Включена е в списъка на Юнеско. В границите й се намира катедралата Св. Витус с цветните си витражи – най-големият религиозен храм на Чехия, в който през годините се е извършвала коронацията на кралете, базиликата St. George, старият кралски дворец, много музеи и арт галерии. Тук покрай северната стена на крепостта се намира Golden Lane - тясна уличка с 11 малки цветни къщи, в които днес са представени стари занаяти, на хората, които са живяли в тях преди години.
  • В подножието на Пражката крепост е Мала страна (Lesser Town) – колоритен район със стари къщи и криволичещи улички. Тук се намира църквата Свети Николаос.
  • Карловият мост – каменен готически мост от 14 в. с две високи кули в двата си края - символ на града, който пресича река Вълтава и свързва Пражкия замък със Стария град. В периода на Барока моста е украсен с уникална галерия от над 30 скулптури на светци. Днес той е едно от най-оживените места в Прага с много сувенири, улични музиканти и артисти.
  • Старият град (Старое место) е историческият център на Прага - тук се намират Староместенският площад, заобиколен от барокови сгради и красиви църкви. В центъра му е паметникът на Ян Хус, Старото кметство с 60-метровата кула, от която се открива панорамна гледка към площада. В нея се намира красивият астрономически часовник, от който на всеки кръгъл час се показват фигурите на 12-те апостоли. Най-голямата църква е Готическата църква Дева Мария със смятаната за чудотворна статуя на Исус Христос като дете. Church of Our Lady Victorious: Infant Jesus of Prague
  • Wenceslas Square е всъщност най-големият булевард и търговски център на Прага с много магазини, заведения, банки, хотели. На него се намират Националният музей и Операта.
  • Музеят на Мадам Тюсо – с над 40 восъчни фигури на известни хора.
  • Letna Beer Garden – разположена на хълм с гледка към града, идеалното място за почитателите на чешката бира.
  • Еврейският квартал (Josefov) се намира между Староместентския площад и река Вълтава и в него има шест синагоги (вкл. Испанската Синагога (Spanish Sinagogue) смятана за най-красивата в Европа), синагогата Maisel, старото еврейско гробище, еврейският музей.
  • Националният театър – красива ренесансова сграда на брега на р. Вълтава, със златист покрив.
  • Зоологическата градина на Прага е сред най-красивите в Европа. Разположена на площ от 60 хектара, с над 4 хил. животни, които са в почти естествена среда. Има обособени кътове като Индонезийската джунгла, Долината на слоновете, Африканската савана.
  • Река Вълтава сама по себе си е забележителност. Тя е най-дългата река на Чехия и пресича центъра на града. Над нея има много мостове, а във водите й плуват лебеди и патици. Един от начините да й се насладите е разходка с корабче или от панорамната тераса на някое крайречно заведение.

 

Прага - древната и модерна столица на Чехия >>>

Коледа и Коледни базари в Прага >>>

Златна Прага - любимият град на малки и големи >>>