Вашата оценка

Златна есен в Прага, Дати: 29 септември-2 октомври, самолетна екскурзия от Варна

Вид транспорт: Самолет
4 дни / 3 нощувки
Прага - самолетни екскурзии , Чехия
Дата Цена Резервация
29.09.2024 1199 лв.
1Възр
Единична стая - стандарт
Закуска
резервирай
29.09.2024 1990 лв.
2Възр
Двойна стая - стандарт
Закуска
резервирай
29.09.2024 2945 лв.
2Възр+1възр.
Двойна стая - стандарт
Закуска
резервирай
29.09.2024 2945 лв.
2Възр+1дете(2-12)
Двойна стая - стандарт
Закуска
резервирай
  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Златна есен в Прага от Варна
Дати на екскурзията: 29 септември - 02 октомври 2024
4 дни / 3 нощувки

2 пешеходни екскурзии в Прага, включени в цената!
Самолетна екскурзия от Варна
 

Пакетна цена на турист: 995 лв

Програма на екскурзията:

29 септември - неделя. Отпътуване от Варна с редовен полет на а/к България Еър в 14:05 ч. Пристигане в Прага в 15:10 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Prague Centre Plaza 3*+, централно разположен в Прага. Кратка почивка. Следва Класическа пешеходна обиколка на Прага - Старе место /2 часа/: Старият град със Староместския площад и родната къща на Карл Четвърти, Паметника на Ян Хус, Малкият Св.Николай, църквата Св.Богородица Тинска, Старото Кметство с астрономическият часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Нощувка.

30 септември - понеделник. Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. Нощувка.
По желание: Целодневна екскурзия в Карлови вари с екскурзовод на български език и дегустация на парче торта в сладкарницата на потел Пуп 5*. Продължителност на екскурзията 9-10 часа.

1 октомври - вторник. Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. Нощувка.
По желание: Целодневна екскурзия в Дрезден и само при предварителна заявка: резервирана обиколка на Галерията на Старите майстори с екскурзовод и превод на български език.

2 октомври - сряда. Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в стая за съхранение на багаж. Класическа обиколка на Прага - Мала Страна /2,5 часа/ с лицензиран екскурзовод на български език: Храдчани - Пражкия замък с готическата катедрала Св.Вит - най-старият храм в Прага и седалище на архиепископа, Градината в двора на чешкия Сенат, Малостранския площад с бароковия храм Св.Николай, Карловия мост - свързващ Пражкия замък и Старе место, украсен с уникална колекция от 30 скулптури, Марианския площад с Народната библиотека, Новото кметство на Прага. Свободно време за обяд. 13:30 ч. - трансфер до летище Прага за полет Варна - Прага в 16:00 ч. Кацане на летище Варна в 19:15 ч.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

Часове на полетите:
  • 29 септември 2024. Варна - Прага 14:05 ч. - 15:10 ч.
  • 02 октомври 2024. Прага - Варна 16:00 ч. - 19:15 ч.
Възможна е промяна на часовете от страна на авиокомпанията.

Необходими документи за пътуване: Лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.

Условия за записване: Депозит от 500 лв на турист при записване, доплащане - 14 дни преди отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 16 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 14 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 13 до 10 дни преди датата на пътуването - му се възстановявт 10% от стойността на организираното пътуване.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 9 дни до 0 дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми

  • Самолетен билет Варна - Прага - Варна на а/к България Еър с включен ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 3 нощувки и 3 закуски в хотел 3*+ централно разположен в Прага
  • 2 пешеходни екскурзии на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
  • Слушалки по време на екскурзиите
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро*
*Задължително се доплаща за медицинска застрахова за туристи над 66 години - 14 лв. на турист към пакета.
 

 
  • Горивна такса - авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.
  • Екскурзии по желание, които се заявяват и заплащат до 21 дни преди отпътуване.
  • Разходи за градски транспорт.
  • Градска такса от 2,50  евро на турист на нощувка, която заплаща се задължително на място от всеки турист над 18 г. при настаняването в хотела.
Доплащания /по желание/:
  • Целодневна екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език и дегустация на торта в сладкарницата на луксозния хотел Пуп 5*. Цена при минимум 20 записани туристи - 149 лв на записан турист/99 лв дете до 12 г. Екскурзията включва: пешеходна обиколка в най-известният чешки курорт, създаден още от Карл Четвърти през 14 век с професионален местен екскурзовод на бългаски език и слушалки по време на екскурзията. Лековитата вода, прекрасната природа и чистия въздух превръщат Карлови вари в любимо място на европейската артистична бохема. Гости на града са: Гьоте, Моцарт, Дворжак, Сметана, Петър Велики, Едуард Седми и др. По време на пешеходната екскурзия ще видите: хотел Термал, в който се провежда ежегодния филмов фестивал, Парка на Дворжак с изящните колонади, свързващи минералните извори: Парковата колонада със змийската чешма, Млинската колонада с 5 извора, украсена с алегорични образи на 12-тте месеца и сцена на Карловарския симфоничен оркестър,  красивата Пазарска колонада, Колонада Вржиделна със символа на града - известният топъл гейзер Вржидло, който извира на височина 12 м с температура от 73 С. Водата му се отвежда в 5 чешми, в които достига по-ниска температура и става подходяща за пиене, богата на лековити свойства. Следва разходка през Площада на града със Стария и Новия театър, Кръчмата на Швейк, кафе Елефант, хотела, в който е отсядъл Петър Велики и петзвездния хотел Пуп. Хотелът е с уникален интериор и е една от луксозните  емблеми на  Карлови вари. Дегустация на парче торта и чаша кафе или чай в сладкарницата на хотела /включено в цената/.
  • Целодневна екскурзия до Дрезден - столицата на Саксония, живописно разположен на река Елба с екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 записани туристи - 130 лв на записан турист/110 лв дете до 12 г. Продължителност - 8-9 часа. Целодневната екскурзия в Дрезден включва: пешеходна обиколка на Стария град на Дрезден - Цвингера, Старият кралски дворец, Фрауенкирхе, стената на Саксонските крале. Слушалките са включени в цената. В свободното време могат да се посетят самостоятелно: Галерията на Старите майстори, купола на църквата Фрауенкирхе откъдето се разкрива великолепна панорама към Елба и целия Дрезден /вход 8,50 евро/, многобройните търговски центрове на Дрезден и др.
  • Допълнителна едночасова обиколка на ГАЛЕРИЯТА НА СТАРИТЕ МАЙСТОРИ в Дрезден с предварителна резервация, лицензиран екскурзовод от Галерията и превод на български език - 50 лв на турист. Цената включва: резервацията на обиколката, входа за Галерията и беседата. Заявява се САМО ПРЕДВАРИТЕЛНО от България.На място не може да се добавят туристи. Обиколката се провежда при минимум 10 туристи.

Входни такси за посещаваните обекти/самостоятелно по желание/:
  • Галерия Стари майстори Дрезден - 12 евро
Описание на хотел Prague Centre Plaza 3*+:

С перфектна локация в централната част на Прага, на 200 м от ст. м I.P.Pavlova, на 10 минути пешеходно разстояние от Вацлавския площад.
В хотела: ресторант, безплатен безжичен интернет на цялата територия на хотела, 24 часова рецепция, обменно бюро, рент а кар, интернет ъгъл - безплатен.
СПА център: джакузи, сауна, солна пещера, масажи, вана с бира и др.
В стаите: кана за чай/кафе, звукоизолация, отопление, телевизор, сешоар, минибар /доплащане/, сейф - по заявка.


Оферта № П11636

Прага - самолетни екскурзии

 

Столицата на Чехия Прага е един от най-посещаваните и красиви европейски градове, предпочитана дестинация от туристите по всяко време на годината. Известен е като градът на хилядата кули, поради многобройните извисяващи се куполи на прекрасни църкви и старинните кули на дворци и крепости. Прага е своеобразно архитектурно бижу, където умело се смесват цели комплекси в готически, бароков, ренесансов и модерен стил. Градът се отличава с един от най-добре запазените исторически центрове в Европа, в който тесните улички на града преминават в красиви площади с прекрасни здания. По време на зимните празници градът е известен с приказните се коледните пазари на открито.

 

Основните забележителности на града са:

  • Пражката крепост е сред най-големите дворцови комплекси в света. Построена още през 9 в., през годините е седалище на кралската власт, а днес е официална резиденция на президента. Включена е в списъка на Юнеско. В границите й се намира катедралата Св. Витус с цветните си витражи – най-големият религиозен храм на Чехия, в който през годините се е извършвала коронацията на кралете, базиликата St. George, старият кралски дворец, много музеи и арт галерии. Тук покрай северната стена на крепостта се намира Golden Lane - тясна уличка с 11 малки цветни къщи, в които днес са представени стари занаяти, на хората, които са живяли в тях преди години.
  • В подножието на Пражката крепост е Мала страна (Lesser Town) – колоритен район със стари къщи и криволичещи улички. Тук се намира църквата Свети Николаос.
  • Карловият мост – каменен готически мост от 14 в. с две високи кули в двата си края - символ на града, който пресича река Вълтава и свързва Пражкия замък със Стария град. В периода на Барока моста е украсен с уникална галерия от над 30 скулптури на светци. Днес той е едно от най-оживените места в Прага с много сувенири, улични музиканти и артисти.
  • Старият град (Старое место) е историческият център на Прага - тук се намират Староместенският площад, заобиколен от барокови сгради и красиви църкви. В центъра му е паметникът на Ян Хус, Старото кметство с 60-метровата кула, от която се открива панорамна гледка към площада. В нея се намира красивият астрономически часовник, от който на всеки кръгъл час се показват фигурите на 12-те апостоли. Най-голямата църква е Готическата църква Дева Мария със смятаната за чудотворна статуя на Исус Христос като дете. Church of Our Lady Victorious: Infant Jesus of Prague
  • Wenceslas Square е всъщност най-големият булевард и търговски център на Прага с много магазини, заведения, банки, хотели. На него се намират Националният музей и Операта.
  • Музеят на Мадам Тюсо – с над 40 восъчни фигури на известни хора.
  • Letna Beer Garden – разположена на хълм с гледка към града, идеалното място за почитателите на чешката бира.
  • Еврейският квартал (Josefov) се намира между Староместентския площад и река Вълтава и в него има шест синагоги (вкл. Испанската Синагога (Spanish Sinagogue) смятана за най-красивата в Европа), синагогата Maisel, старото еврейско гробище, еврейският музей.
  • Националният театър – красива ренесансова сграда на брега на р. Вълтава, със златист покрив.
  • Зоологическата градина на Прага е сред най-красивите в Европа. Разположена на площ от 60 хектара, с над 4 хил. животни, които са в почти естествена среда. Има обособени кътове като Индонезийската джунгла, Долината на слоновете, Африканската савана.
  • Река Вълтава сама по себе си е забележителност. Тя е най-дългата река на Чехия и пресича центъра на града. Над нея има много мостове, а във водите й плуват лебеди и патици. Един от начините да й се насладите е разходка с корабче или от панорамната тераса на някое крайречно заведение.

 

Прага - древната и модерна столица на Чехия >>>

Коледа и Коледни базари в Прага >>>

Златна Прага - любимият град на малки и големи >>>