Вашата оценка

Величието на Русия - Санкт Петербург и Москва, Белите нощи, 23-30 май, самолетна екскурзия от София

Вид транспорт: Самолет
8 дни / 7 нощувки
Москва и Санкт Петербург - самолетни екскурзии, Русия

Програмата няма актуални цени!

  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други

Величието на Русия - Санкт Петербург и Москва
Начало на Белите нощи в Санкт Петербург
самолетна екскурзия от София

8 дни / 7 нощувки, 23-30 май 2020


Програма на екскурзията:          


23 май. Излитане от София Терминал 2 в 12:25ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15:35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18:20ч., пристигане в 19:45ч. Посрещане и трансфер до хотел Дипломат 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.
24 май. Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исаакиевския площад, събора Смолни, Спас на Крови, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Петро-Павловския събор в Петропавловската крепост - строителството му започва през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор.В Събора са и мраморните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год. тук са и саркофазите на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918 г. в Екатеринбург. Обяд в ресторант  в града. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл  - официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали. Трансфер до хотела (продължителност на програмата около 9 часа). Нощувка.
25 май. Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург. Обяд в ресторант  в града. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексна екскурзия: парадните зали на дворецаи и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Трансфер до хотела (продължителност на програмата около 9 часа). Нощувка.
26 май. Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в Петерхоф. Връщане в Санкт Петербург. (около 6,5 часа). Свободно време. Нощувка.
27 май. Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полет Санкт Петербург - Москва на Аерофлот в 12:00ч., пристигане в 13:25ч. Посрещане и трансфер до хотел Делта Измайлово 4*. Настаняване в стаи премиум бизнес клас. Нощувка.
28 май. Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад - политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а - най-старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия на български език в Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Връщане в  хотела (продължителност на програмата около 8 часа). Нощувка.
29 май. Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Благовещенския и Архангелския  събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. Обяд в ресторант  в града. Разходка с корабче по Москва - река. Атрактивната разходка продължава час и половина, а от борда на кораба се наблюдават Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др. Връщане в  хотела (продължителност на програмата около 8 часа). Нощувка.
30 май. Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Шереметиево за  полет Москва - София с авиокомпания Аерофлот в 08:15ч. Пристигане в София в 11:35ч.

Полетното разписание е в местни времена.
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма.


! Отстъпка за дете от 12 до 14 г. ненавършени - 90 лв. от цената за възрастен на допълнително легло.
! ВАЖНО: Настаняването е в градски хотели, които се отличават от ваканционните, стандартните стаи са с квадратура 19-21 кв.м., което не предполага комфортно настаняване на 3-ма възрастни. При желание за такъв тип настаняване имайте предвид, че 3-тото легло не е стандартно, а допълнително, разтегателно.
В хотел Дипломат 2 + 1 възрастен (над 14г.) се настаняват в стаи супериор, а в хотел Делта - в двойни стаи лукс, които са с по-голяма квадратура от стаи стандарт. Цена и потвърждение при наличност.

Условия за резервация:

  • Депозит - 35%
  • Доплащане - 35 дни преди датата на отпътуване

 

Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването. 
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
  • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
  • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”

  • самолетен билет  за полет с Аерофлот София - Москва - Санкт Петербург - Москва - София с включен чекиран и ръчен багаж, с топла храна на борда
  • летищни такси - 388 лв. към 19.08.19 (цената на летищните такси подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет, около 25 дни преди отпътуване)
  • 4 нощувки със закуска в хотел Дипломат 4* в Санкт Петербург в стандартни стаи
  • 3 нощувки със закуска в хотел Делта 4* в Москва в стаи премиум бизнес клас
  • 2 обяда в ресторанти в Санкт Петербург
  • 2 обяда в ресторанти в Москва
  • трансфери летище-хотел-летище
  • описаната програма с лицензиран екскурзовод на български език
  • входни такси за посещаваните музеи по програмата
  • слушалки по време на екскурзионната програма
  • медицинска  застраховка (с покритие 50000 €)
  • тур-лидер, представител на туроператора, при група минимум 35 туристи
! Обядите включват: 4-степенно меню + кафе/чай, минерална вода
  • стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център - 120 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат
  • доплащане за застраховка за туристи над 66 год - 21 лв.
  • лични разходи
  • допълнителни екскурзии по желание:
       - Автобусна нощна екскурзия на Санкт Петербург + атрактивна екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева.
         - Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта.
Хотели по програмата:
 
  • В Москва: Хотел Делта Измайлово 4* http://www.izmailovo.ru/
Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк и Измайловски Кремъл с прочутия базар за сувенири.
В хотелския комплекс има 16 ресторанта, кафета и барове, банков офис, магазини, фитнес център, СПА салон, помещение за съхранение на багаж, 24-часов рум-сервис.
Настаняването е в стаи бизнес клас премиум: 21 кв.м. - http://www.izmailovo.ru/rooms/delta/premium-business-class-twin/
Стаите са с климатизация, мини-хладилник, ел. кана, бутилка минерална вода, индивидуален сейф, електронно заключване, спътникова телевизия, безплатен wi-fi, халат и чехли за баня, сешоар, козметичен набор за душ.
Непосредствено до хотелския комплекс: Ст.м. Партизанская, до Червения площад - директна линия, 10-12 мин. на метро.

 
  • В Санкт Петербург: Хотел Дипломат 4* - нов съвременен бутик хотел, открит през 2017 г.
Намира се в историческата част на Санкт Петербург, в тих екологично чист квартал. Историческата сграда от 1882 год., екранизирана във филми по произведения на руския писател Михаил Булгаков, днес е изцяло реконструирана, със запазена фасада. На 10-15 мин. пеша от площад „Востания” и Невски проспект, от Таврическата градина и Смолни. Непосредствената близост до спирки на градския транспорт, метростанции,  денонощна верига хранителни магазини го правят удобно и  предпочитано место за настаняване.
В стаите има безплатен Wi-Fi, климатик, сейф, сешоар, мини-бар, сателитна телевизия; натурална козметика в банята.
Закуската е кулинарно изкушение от блюда на руската и европейската кухня.
За обяд и вечеря гостите могат да се насладят в ресторант Аташе на меню от шеф-готвач, отличен със звезда Мишлен.
Двойни стаи стандарт - до 18 кв.м., стандарт комфорт - 20 кв.м., супериор - до 24 кв.м. - http://diplomat-hotel.spb.ru/about/

Оферта № П11123

Москва и Санкт Петербург - самолетни екскурзии