Вашата оценка

Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург, Белите нощи, 04-10 юли, самолетна екскурзия от София

Вид транспорт: Самолет
7 дни / 6 нощувки
Москва и Санкт Петербург - самолетни екскурзии, Русия

Програмата няма актуални цени!

  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург
Приказното сияние на Белите нощи

самолетна екскурзия от София
8 дни / 7 нощувки, 04-10 юли 2021

Програмата е примерна! Екскурзии в Русия няма да се провеждат през Сезон 2021!

 

Програма на екскурзията:            

4 юли.  Излитане от София Терминал 2  в 15:10ч с авиокомпания България Еър за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 18:05ч. Посрещане и трансфер до хотел Измайлово Делта 4*. Настаняване в стаи категория премиум бизнес. Нощувка.
5 юли. Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад - политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а - най-старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия на български език в Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Връщане в  хотела (продължителност на програмата около 8 часа). Нощувка.
6 юли. Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Благовещенския и Архангелския  събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса на Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. Обяд в ресторант в града. Екскурзия до Двореца и Парка Царицино. Царицино е един от най-красивите извънградски дворци на Москва с прекрасен парк, любим на всички московчани. Построен преди 400 години по заповед на Екатерина Втора, той впечатлява с характерната си архитектура и изкусно проектиран парк. Разходка в дворцовия комплекс и сред парка с неговите прекрасни алеи, романтични павилиони, езера, артистични мостчета, арки и др. Продължителност на програмата – 8 часа. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
7 юли. Закуска. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростен влак Сапсан - втора класа. Пристигане, посрещане. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Дипломат 4*. Нощувка. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исаакиевския площад, събора Смолни, Спас на Крови, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение  на  Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703 год., от която води началото си градът Петербург.Разглеждане на територията и посещение на Петро-Павловския събор. Интериорът на Събора наподобява парадна зала на дворец. В него са изложени белокаменните саркофази на императорите и императриците на Руската империя. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Дипломат 4*. Нощувка.
8 юли. Закуска. Посещение на Храма Спас на крови, построен на мястото на покушението срещу император Александър Втори.Интериорът на храма е покрит с великолепни мозайки, дело на най-известните  руски живописци - Харламов, Васнецов и др. Обяд в ресторант  в града. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца.(продължителност на програмата около 8 часа). Трансфер до хотела. Нощувка. По желание: 23:00ч. По желание: Нощна разходка „Развод мостов , която включва автобусна нощна екскурзия на С. Петербург и атрактивна екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на С. Петербург, по време на която се наблюдава вдигането на мостове на р. Нева.Включени трансфери от и до хотела.Цена- 99 лв на турист при минимум 15 туриста.
9 юли  Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексна екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление от 1916 г. Обяд в ресторант в града. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзх.ождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в Петерхоф. Връщане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела (продължителност на програмата около 9 часа). Нощувка.
10  юли. Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00ч. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл и официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, само оригинали. Свободно време. Трансфер до летището за полет Санкт Петербург - София  на България Еър в 19:20ч, пристигане в 22:50ч.

Полетното разписание е в местни времена.
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма

ВАЖНО: Настаняването е в градски хотели, за разлика от ваканционните, стандартните стаи са с квадратура 19-21 кв.м., което не предполага комфортно настаняване на 3-ма възрастни. Настаняване на 2 възрастни + 1 възрастен (над 13г.) на допълнително легло е съответно: в хотел Дипломат в стая супериор, в хотел Делта - в стая лукс при  потвърждение на наличност.


Условия за резервация:

  • Депозит - 35%
  • Доплащане - 35 дни преди датата на отпътуване.

Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
  • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

  • самолетен билет  София - Москва - Санкт Петербург - София на а/к България Еър с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг
  • 3 нощувки със закуска в хотел Измайлово Делта 4* в Москва в стаи премиум бизнес
  • 3 нощувки със закуска - в хотел Дипломат  4* в Санкт Петербург  в стандартни стаи
  • 2 обяда в ресторанти в Москва
  • 2 обяда в ресторанти в Санкт Петербург
  • трансфери летище-хотел-летище
  • описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език
  • входни такси за посещаваните музеи и дворци  по програмата
  • слушалки по време на екскурзионната програма
  • медицинска  застраховка ( с покритие 50000 € )
  • тур-лидер, представител на  туроператора
Обяди: 4-степенно меню + кафе/чай, минерална вода
  • Задължително се заплаща: стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център - 120 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат. В случай на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането  на виза/ въвеждане на електронна виза или друго/, туристите ще бъдат своевременно уведомени.
  • задължително доплащане за медицинска  застраховка за туристи над 65 год - 20 лв.на турист
  • застраховка отмяна на пътуване - 120 лв на турист, препоръчителна
  • допълнителни екскурзии по желание: Автобусна нощна екскурзия на С. Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева, цена -  99 лв на записан турист при минимум 15 записани туристи.
 
Хотели по програмата:
 
  • В Москва: Хотел Делта Измайлово 4*  http://www.izmailovo.ru/
Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк и Измайловски Кремъл с прочутия базар за сувенири.
В хотелския комплекс има 16 ресторанта, кафета  и барове, банков офис, магазини, фитнес център, СПА салон, помещение за съхранение на багаж, 24-часов рум-сервис.
Настаняването е в стаи бизнес клас премиум: 21 кв. м. http://www.izmailovo.ru/rooms/delta/premium-business-class-twin/
Стаите са с климатизация, мини-хладилник, ел. кана, бутилка минерална вода, индивидуален сейф, електронно заключване, спътникова телевизия, безплатен wi-fi, халат и чехли за баня, сешоар, козметичен набор за душ.
Непосредствено до хотелския комплекс: Ст.м. Партизанская, до Червения площад - директна линия, 10-12 мин. на метро.

 
  • В Санкт Петербург: Хотел Дипломат 4* - нов съвременен бутик хотел, открит през 2017 г.
Намира се в историческата част на С. Петербург, в тих екологично чист квартал. Историческата сграда от 1882 год., екранизирана във филми по произведения на руския писател Михаил Булгаков, днес е изцяло реконструирана, със запазена фасада. На 10-15 мин. пеша от площад „Востания” и Невски проспект, от Таврическата градина и Смолни. Непосредствената близост до спирки на градския транспорт, метростанции,  денонощна верига хранителни магазини го правят удобно и  предпочитано место за настаняване.
В стаите има безплатен Wi-Fi, климатик, сейф, сешоар, мини-бар, сателитна телевизия; натурална козметика в банята.
Закуската е кулинарно изкушение от блюда на руската и европейската кухня.
За обяд и вечеря гостите могат да се насладят в ресторант Аташе на меню от шеф – готвач, отличен със звезда Мишлен.
Двойни стаи стандарт – до 18 кв.м., стандарт комфорт – 20 кв.м., супериор – до 24 кв.м. http://diplomat-hotel.spb.ru/about/



 
Оферта № П11126

Москва и Санкт Петербург - самолетни екскурзии