Почивки и екскурзии до Анталия, Турция

Почивки Анталия

Град Анталия е разположен в Югозападна Турция край едноименен залив на Средиземно море, с над един милион жители, основен административен център в Турция. Анталия е курорт на Средиземно море, главен град на провинция Анталия и център на Турската ривиера, курортът отстои на около 540 км. от столицата на Турция – Анкара, на около 300 км от природния феномен Памуккале , на около 720 км. от Истанбул и на около 1200 км от София.   Той е основан през ІІ век пр. Хр. от пергамския владетел Атал ІІ (220-138 г. пр. Хр.) и първоначално е носил името Аталия. Много векове преди и след това тези земи, както и цяла Мала Азия, поради особеното си „кръстопътно” географско положение са владени от перси, гърци, римляни, византийци, селджуки, създали ядрото на турската държава в края на ХІІІ век (Осман І). Империята достига своя апогей през ХVІ век при Сюлейман Великолепни, който владее територии в Европа, Азия и Африка. Бавният разпад приключва до началото на ХХ век. На 29 октомври 1923 г. Турция е провъзгласена за република с пръв президент Мустафа Кемал, наречен Ататюрк (баща на турците).

Анталия може да се похвали с над 300 слънчеви дни годишно. Морето е топло още от  края на май, водата е топла и до края на октомври.

Алания е отдалечена на 120 км от основният град Анталия и летището. Достъпна е по удобна магистрала. Очакват Ви закътани плажни ивици и малки островчета, сякаш кацнали насред морето. Тихи улички и усмихнати хора. Уравновесен курорт за пълен релакс. Разбира се и той има своята история. Наречен е първоначално "АЛАЙС" в превод (благороден), по- късно Алания. Бил е пристанище на пиратски кораби. В града се намира древна Византийска църква и най- красивата за региона сталактитова пещера " Дамлаташ".

На 70 км от Анталия ще се озовете в градчето Сиде. Времето, изкарано в него ще ви бъде постоянно ангажирано. Градската порта - разделяща се на две улички, които ще ви дадат възможността сами да изберете посоката. Но по която и да тръгнете не сте сбъркали. И двете са осеяни с магазинчета и кафенета, а гостоприемството на местното население ще ви трогне. Тук ще видите  Агората и  руините от римския период. В никакъв случай не пропускайте и фонтана Nympaeum.

Белек е регион, разположен на 30 км. от Анталия, един от най-новите турски курорти. В този курорт се намират едни от най-луксозните хотели на Турската ривиера - предимно 4 и 5 звездни. Белек е най-големият голф център в Турция. На разположение на турстите са конна езда и всички видове водни спортове. Съчетанието на море, пясъчни плажове и борови гори привлича туристи от цял свят. В това природно чудо – Белек, можете да видите над 100 различни вида птици. Интересни забележителности са водопада Куршунлу - зад него има скрита пещера, която може да се посети, елинистичния град Перге – руините му включват храма на Артемида, две църкви, театър и древно училище за борба и бокс.

Лара е разположен е само на 12км. от Анталия и разполага с едни от най-класните хотели в града. Определено почивката в Лара ще ви осигури много разкош и лукс. Това е градчето с най-прекрасните и дълги пясъчни ивици. За разнообразие посетете водопада " Дюден",

В Анталия и прилежащите й курортни части, регионите Лара, Кунду, Белек и Сиде преобладават 5-звездните хотелски комплекси. Тези комплекси са с големи територии, развита инфраструктура,  с голямо разнообразие от услуги, с отлична храна и обслужване.

  • Голяма част от 5-звездните луксозни хотели в Анталия са със собствени плажове, с басейни (повече от 1, в това число и с детски басейни).
  • Хотелските комплекси в Анталия предлагат и различни кулинарни изненади (повечето от тях имат освен основен ресторант и голям брой а-ла-карт ресторанти, в които се сервират ястия от различни световни кухни - китайска, мексиканска, италианска, турска, средиземноморска, френска и пр.). Можете всеки ден да се храните в различен ресторант. Повечето изискват предварителна резервация, без това да се отнася за основния ресторант, където пък се предлагат различни менюта: диетични, вегетариански, детски и т.н. В някои хотели има дори шведска маса за деца.
  • Хотелите предлагат активна и забавна анимация за възрастни и деца. Хотелите са подходящи за семейна почивка с деца, тъй като разполагат с детски клубове, детска анимация, детски площадки за игра, детско меню в ресторантите, като отделно се предлагат и услуги на детегледачка. В някои хотели има детски водни пързалки, лунапаркове. Анимацията е безплатна. Заплащат се само услугите на детегледачите. Атракционите са разделени по възрасти.
  • За любителите на спорта и развлеченията в хотелите се предлагат богат избор от спортни дейности: тенис на корт (в някои комплекси има повече от 10 корта), плажен волейбол, баскетбол, мини футбол, аеробика, дартс, стрелба с лък, тенис на маса и пр., като повечето от тези услуги се предлагат безплатно. В Анталия и любителите на водните спортове ще имат възможност да практикуват спорта, който обичат, като: уиндсърфинг, моторни водни спортове, гмуркане, рафтинг. В някои комплекси има и голф. Повечето активности са безплатни, заплащат се обикновено тези, за които е необходимо разходването на гориво (лодки, автомобили).
     

Допълнителни екскурзии и развлечения: Памуккале, Кападокия, Демре-Мира-Кекова, екскурзия до град Манавгат и разходка с лодка, Перге-Аспендос-водопада Куршунлу, град Анталия – водопада Дюден, турска вечер, дайвинг, посещение на делфинариум, аквапарк, рафтинг.

29 и 30.11 - Eксклузивни Black Friday оферти!
22.11.2019
Уважаеми клиенти,Имаме удоволствието да Ви поканим да ни посетите на Травъл Експо 2019 - Първото по рода си изложение за Ексклузивни оферти в българския туризъм. Заповядайте на 29 и 30 ноември 2019г. в НДК, от 10:00 до 20:00 часа, в централното фоайе. В дни...
Лисабон за Новогодишните празници
04.10.2019
Лисабон е един от най-очарователните градове в света, пропит с многовековна история. Тесните му улички и великолепни дворци изцяло ще Ви потопят в средните векове и ще Ви отнемат усещането  за време. Същевременно с това, Лисабон е съвременен мегаполис ...
НОВО: Нова година 2020 в Анталия-Турция
01.10.2019
Подарете си топла Нова година в перлата на Турската ривиера - Анталия. Курортът ви очаква с прекрасната си природа - съчетание от високи планини и красиви пясъчни плажове. Мекото и приятно време по това време на годината ще ви позволи да се разходите и да с...
Нова година 2020 в Москва и Санкт Петербург
27.09.2019
Докоснете се до приказната атмосфера на най-големите руски градове - Москва и Санкт Петербург. В навечерието на Нова година космополитната столица Москва се преобразява напълно - градът сияе в пищна празнична украса, истинска феерия от цветове и светлини. Н...