Почивки и екскурзии до Кавала, Гърция

Почивки Кавала

Слънце, плаж, море,  богата история и култура... Всичко това  можете да откриете в Гърция! Предлагаме Ви богат избор от хотели на Халкидики, Олимпийската Ривиера, Тасос, Кавала и Солун, както и сезонни чартърни програми до островите Крит, Закинтос и Санторини. Подарете си една незабравима почивка в слънчева Гърция!Кавала е главният град и пристанище на едноименната област Кавала, амфитеатрално разположен върху хълмовете на планината Символо, един от най-живописните градове на Гърция. Намира се в североизточната част на страната, на 165 км от град Солун, срещу остров Тасос. Най-близкото летище Мегас Александрос е на 25 км в близост до град Хрисуполис.

 

Съвременният облик на града съчетава модерното с древното - големи площади и съвременни сгради хармонично се допълват от традиционите стари къщи и тесните павирани улички. Исторически градът е основан още през 6 в. Пр. Хр, бил е част от Османската империя, като през годините е бил доизграждан и разширяван от византийци, венецианци и турци. Кавала е първият европейски град, приел християнската религия след посещението на апостол Павел.


В Стария град на Кавала - Panayia се намират основните забележителности: Крепостта, Акрополът, Старият фар, Имаретът. Един от символите на Стария град е и площад Мохамед Али  с неговата статуя, тук се намира и джамията Хюсеин Бей.

 

  • Aкведуктът Камарес е запазената марка на Кавала, построен през 1550 г от султан Сюлейман II Великолепни, реставриран през 19 в от Мехмет Али, за да осигури водните нужди на града. Представлява огромна конструкция с височина 52 м, състояща се от 62 арки.
  • Акрополът е построен от османците върху руини от византийска крепост. Състои се от вътрешни и външни стени, които свързват акропола със защитните стени до пристанището. Крепостта, която първоначално е била построена за отбрана, по-късно е използвана за затвор и заточение на пленници.
  • Имаретът е внушителна сграда в османски стил, построена от Мехмет Али, като дарение към родния му град. Намира се в западната част на Стария град и обхваща площ от 3500 кв.м.  В миналото се е използвала като религиозно училище, а днес е луксозен хотел.

 

Кавала е била известна в миналото като Меката на тютюна. Обработката на тютюна е започнала тук още в началато на 19 в.  и е била неизменна част от историята на града повече от 150 г.  От 1918 г до голямата световна криза през 1929 г тук са работели около 50 тютюневи компании, които са подсигурявали прехраната на значителна част от населението в района. Днес наследството от тази дейност като машини, фотографии, документи и други предмети се пазят в Музея на тютюна.

Оферти за Великден 2020
17.01.2020
Топ туристическите градове на Европа - Рим, Барселона, Лисабон и Прага Ви очакват за едно незабравимо посрещане на светлите Великденски празници 2020. Самолетните ни екскурзии и почивки ще ви потопят в магията и красотата на местните забележителности и култ...
Виена и Прага през март 2020
08.01.2020
Подарете си вълнуващи преживявания със самолетните ни програми за мартенските празници: Виена от Варна и Прага от София.   1. Варна - Виена - Варна в периода 1-5 март, цена 599 лвАкценти на нашата програма: директен полет на Уиз еър в удобни часов...
НОВО: На море в Коста Дорада Лято 2020
11.12.2019
Имаме удоволствието да Ви предложим НОВАТА ни програма за Почивка в Испания: КОСТА ДОРАДА - „ЗЛАТНИЯТ БРЯГ“ 2020! НАЙ-ДОБРАТА ОФЕРТА В СЪОТНОШЕНИЕ КАЧЕСТВО-ЦЕНА И ЕДИНСТВЕНА НА ПАЗАРА В БЪЛГАРИЯ, НА ЦЕНА ОТ 529 ЕВРО! Ето акцентите и предимства...
29 и 30.11 - Eксклузивни Black Friday оферти!
22.11.2019
Уважаеми клиенти,Имаме удоволствието да Ви поканим да ни посетите на Травъл Експо 2019 - Първото по рода си изложение за Ексклузивни оферти в българския туризъм. Заповядайте на 29 и 30 ноември 2019г. в НДК, от 10:00 до 20:00 часа, в централното фоайе. В дни...