Почивки и екскурзии до Боровец, България

Почивки БоровецБоровец е разположен на 1300 м надморска височина в северната част на планината Рила.  Най-високата точка на курорта е 2560 м. Боровец предлага отлични условия, както за зимни така и за летни спортни и туристически активности. Зимата е продължителна, мека и с голямо количество снеговалежи, като по високите части се достига покривка от над 2 метра. Курортът Боровец е разположен на 70 км от София и на около 120 км от Пловдив. Най-близкият град е Самоков, който е и общински център.

 

Зимният ски център предлага прекрасни условия за ски алпийски дисциплини, сноуборд, екстремно каране, ски бягане, ски скокове, биатлон. Боровец предлага повече от 58 км маркирани ски писти, най-дългата от които 12 км, писта за ски бягане с дължина на трасето 35 км, трасе за биатлон, както и 70 метрова шанца за ски скокове. Ски зоната разполага с три зони за ски алпийски дисципли и сноуборд:

  • Ски център Ситняково – от 1350 м до 1780 м надморска височина, разполага с оръдия за изкуствен сняг, покриващи над 2.0 км писти - "Мартинови бараки", както и писти за нощно каране "Иглика" и "Рила".
  • Ски център Ястребец – от 1340 м до 2369 м надморска височина, разполага оръдия за изкуствен сняг, осигуряващи перфектна снежна покривка на писти "Попангелов" (бивша "Ястребец 2") и "Ястребец 3" с площ от 200 дка.
  • Ски център Маркуджик – от 2144 м до 2550 м надморска височина.

Поради различната си трудност пистите са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали скиори и експерти. Ски пистите са групирани в 3 района:

  • Ситняково – Мартинови бараки
  • Маркуджик
  • Ястребец


Курортът Боровец е бил два пъти домакин на състезания за Световната купа в алпийски стил.

 

На територията на Боровец са разположени множество хотели с различна категоризация, много дневни и нощни заведения, ресторанти, таверни и др. За тези, които искат да са активни, както през деня, така и през нощта са създадени перфектни условия за нощно каране, купони до сутринта, питиета в тиха и романтична атмосфера или просто вечеря с любими хора.

 

За най-малките посетители работи детски снежен парк, който предлага невероятни забавления и предлага комфорт на родителите да се отдадат на любимите си бели спортове. За порастналите деца има изграден FUN парк където всички заедно могат да се забавляват на воля.

 

Повече информация за ски пистите и картите за ски лифтовете тук

 

Екскурзии за Русия 2021
08.01.2021
Уважаеми клиенти и колеги,   С удоволствие Ви представяме нашите традиционни програми за Русия за Сезон 2021: Класически Санкт Петербург с 4 нощувки и Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург с 6 нощувки.Програмите са с директни полети на Българ...
Нова организация на работа на офисите!
30.11.2020
Уважаеми клиенти и колеги!Информираме Ви, че считано от 01 декември 2020 офисите на Туристическа агенция Солвекс в град София и град Пловдив преминават в дистанционен режим на обслужване, като ще изпълняват в пълен обем всичките си дейности, свързани с рабо...
ЧЕРЕН ПЕТЪК: 20% ексклузивна отстъпка за програми Гърция 2021!
24.11.2020
Уважаеми клиенти,   В дните на ЧЕРЕН ПЕТЪК тази година сме Ви подготвили изключително изгодни отстъпки. Само на дати 27.11 и 30.11 ще можете да се възползвате от супер намаленията по нашите програми - екскурзии, почивки, хотели.20% Ексклузивни отстъп...
Ново работно време на офисите ни!
28.10.2020
Уважаеми колеги, скъпи клиенти!Информираме Ви, че считано от 27 октомври 2020 офисите на Туристическа агенция Солвекс в град София и град Пловдив ще обслужват клиенти при следното работно време - в дните понеделник и четвъртък от 10:00 часа до 18:00 часа.Пр...