Олимпийска ривиера - почивка на море, всяка събота от 22.05 до 25.09, автобусна почивка. Ранни записвания за Лято 2021

Вид транспорт: Автобус
Олимпийска ривиера, Гърция
 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

Почивка на море Олимпийска Ривиера, Гърция Лято 2021
(Паралия Катерини, Олимпик Бийч, Платамонас, Неи Пори)
автобусна почивка от София
Дати на отпътуване: Всяка събота от 22.05.21 до 25.09.21 (включително)


Гърция отново Ви очаква със синьото море, горещото слънце и страхотни плажове! Програмата ни с автобус за Лято 2021 на Олимпийска Ривиера предлага голям избор от хотели и база на изхранване. Цените са пакетни за 7 нощувки в лева на помещение. Транспортът е по маршрут София - Олимпийска Ривиера - София.


Описание на почивката:

Първи ден (събота): Отпътуване от София в 06:00 ч. от стадион "Васил Левски". Пристигане на Олимпийска ривиера в ранния следобяд. Настаняване. Вечеря (за хотелите на база полупансион и All inclusive). Нощувка.
Втори ден (неделя) - Седми ден (петък): Закуска. Обяд (за хотелите на база All inclusive). Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия.* Вечеря (за хотелите на база полупансион и All inclusive). Нощувка.
Осми ден (събота): Закуска. Отпътуване за България и пристигане в София вечерта. Обратното връщане става в определен и предварително обявен час, освен ако автобусът не закъснее значително поради причини, независещи от фирмата.


Възможност за отпътуване от град Пловдив / Пазарджик - 10 лв. на човек на посока.

Град Място на тръгване Час на тръгване Цена за доплащане
Пловдив OMV – до х-л Санкт Петербург 3:30 часа 10.00 лв.
Пазарджик SHELL – на магистралата 3:50 – 4:00часа 10.00 лв.
 • При записани 4 и над 4 туриста от Пазарджик – превозното средство ще влезе в града, ако са по-малко остава обявената спирка на магистралата.


ВАЖНО: В Гърция е въведена задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място, в хотела (в сила от 01.01.18г.). Таксата е между 0,50 и 4 евро на вечер на стая.

Важно: Посочените възрастови граници за деца са за НЕНАВЪРШЕНИ съответни години.

Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт);                                  

Необходими документи за пътуване: Валидна лична карта или международен паспорт.

Начин на плащане: В брой или по банка.

Условия за плащане: При резервация се заплаща 5% от пакетната цена до 5 работни дни. Доплащане до 50% - до 31 дни преди датата на заминаване и до 100% - до 15 дни от датата на заминаване. 
 

Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулации:

 • до 31 дена преди датата на настаняване - без неустойка.
 • от 30-15 ден преди датата на настаняване - 50% неустойка.
 • от 14 до 0 дни преди датата на настаняване - 100% неустойка от общата цена.                
Изключенията /ако има такива/ са обозначени под всеки един хотел.

 • трансфер по маршрута София - Олимпийска ривиера - София
 • 7 нощувки в избрания хотел със съответната база изхранване
 • медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с асистанс с покритие 10000 евро /вкл. и COVID-19/
 • PCR тест или всякакъв друг вид тест в случай, че към датата на пътуването гръцките власти изискват задължителен такъв и попълване на онлайн декларация с QR код! Важи за резервации до 31.12.20.

Всички посочени цени са в лева, освен в случаите, когато друго изрично не е посочено!
 • разходи от личен характер
 • задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място, в хотела (в сила от 01.01.18г.). Таксата е между 0,50 и 4 евро на вечер на стая.
Обща информация за пътуването:                                    
 
 • Трансферът до и от Олимпийска ривиера се извършва на совалков принцип, т.е. автобусът минава през няколко хотела и на отиване и на връщане, следователно се налага изчакване от страна на туристите.
 • Деца от 02 до 12 години ползват седалка, но по закон превозвачът и туристическата агенция не са длъжни да подсигурят детско столче.
 • Големината на транспортното средство зависи от броя на туристите. Информация за вида, марката и номера на автобуса се дава в четвъртък след обяд или най-късно в петък преди обяд. Местата се научават в момента на тръгване на автобуса. Не винаги автобусите на отиване и на връщане са еднакви и за това местата са определени само на отиване. При връщането водачът на автобуса настанява туристите според маршрута на автобуса. Връщането става в приблизително определен час даден от водача на автобуса или от представителя на място. (В случай, че автобусът закъснее, молим за търпение и разбиране от страна на туристите).
 • Автобусът не спира на супермаркети!
 • Туристите, които тръгват от София се взимат и оставят само на стадион "Васил Левски", междинни спирки в София НЕ СЕ ПРАВЯТ.
 • Автобусът има възможност да качи клиенти и на следните места: 06,45 ч. - Перник - ШЕЛ Студена, 07,00 ч. Дупница - ОМВ, 07,30 ч. Благоевград - автогарата, 08,30 ч. Сандански - Happy.                                                
 • На връщане се правят 2 почивки - ШЕЛ преди Серес и ОМВ Благоевград.
 • Настаняването в хотелите става след 14.00 ч. Освобождаването на стаите става до 12.00 ч. най-късно.
 • При настаняване в хотела или при отпътуване към България понякога се налага автобусът да спре на известно разстояние от хотела, поради тесните улици и тяхната трудна достъпност през оживения летен сезон. Това може да наложи туристите да пренесат багажа си самостоятелно до/ от хотела.
 • Винаги се предоставя телефон на водача / български за територията на България и гръцки за територията на Гърция /. Обратното връщане става в определен и предварително обявен в превозното средство ориентировъчен час, освен ако последното не закъснее значително поради причини, независещи от фирмата организатор. Дори и при пристигане на транспортното средство по-рано - този час се спазва и туристите изчакват. Пътуването се осъществява при минимум 10 пълноплащащи туриста. Ако няма необходимия минимум туроператорът предлага: 1. Друга дата; 2. Друга програма или 3. Връщане на сумата. Срокът за информиране на туристите е 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Консумацията на храна и пушенето в превозните средства са забранени! 

ЗА САМОТО ПЪТУВАНЕ !!!

Във връзка с организираното пътуване Ви информираме за следното:

1. Трансферът до и от Паралия Катерини, Oлимпик Бийч и Платамонас се извършва на совалков принцип, т.е. транспортното средство минава през няколко хотела и на отиване и на връщане и следователно се налага изчакване от страна на туристите. Това не е индивидуален трансфер.
2. Деца до 12 години заплатили само цената на транспорта и застраховката ползват седалка, но по закон не сме длъжни да подсигуряваме детски столчета.
3. Големината на превозните средства зависи от броя на хората. Информация за вида, марката и номера на превозното средство се дават в четвъртък. Транспортните средства на отиване и на връщане не винаги са едни и същи, ето защо местата са фиксирани само на отиване! Водачът настанява туристите на връщане, в зависимост от маршрута.
4. Настаняването по всички хотели става след 14:00 часа.
5. Освобождаването на стаите става до 12:00 часа най-късно /освен, ако не е упоменато друго от хотела /. При неспазване – на място хотелът може да изиска заплащане на допълнителен престой по цени на рецепция.
6. Връщането става по предварително дадена от водача информация – приблизителен час. Туристите изчакват във фоайето. Ако превозното средство закъснее малко, най-учтиво молим за търпение. Туристите винаги разполагат с телефон за връзка.
7. По програма на отиване се прави 1 спирка на територията на България - Сандански – Happy Bar & Grill. На връщане на бензиностанция Shell / на територията на Гърция/ и на бензиностанция OMV на Благоевград. ТРАНСПОРТНОТО СРЕДСТВО НЕ СПИРА НА СУПЕР МАРКЕТИ !
8. Ако има туристи от градове по маршрута – се взимат и оставят на уречените предварително места, а туристите, които тръгват от София се вземат и оставят само на стадион „Васил Левски“. Междинни спирки в София град НЕ СЕ ПРАВЯТ !
9. Консумацията на храна и пушенето в превозните средства са забранени!

 
Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Хотели по програмата
La Petite Sirene 2 keys ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 286 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Без Изхранване
Ouzas ☆☆
Олимпик Бийч, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 321 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска, Без изхранване, Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
Kouros ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 348 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
Poseidon ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 356 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Scandinavia ☆☆
Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 370 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Ioni ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 388 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
The Silk ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 397 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Kalipso Resort ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 417 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Regina Mare ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 428 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
G.L. ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 436 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
RG Status ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 437 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
Sun Beach ☆☆☆
Платамонас, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 440 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Porto Del Sol ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 449 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Platon Beach ☆☆
Олимпик Бийч, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 451 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион, Full Board Plus
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Gold Stern ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 468 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Europe ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 587 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
Grand Platon ☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 593 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион, All Inclusive
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
Mediterranean Resort ☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 607 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Danai ☆☆☆☆
Олимпик Бийч, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 621 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
Cosmopolitan Hotel & Spa ☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 629 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
Mediterranean Princess ☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 666 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
Olympus Grand Resort ☆☆☆☆
Лептокария, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 692 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Ultra All Inclusive
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
Mediterranean Village Resort & Spa ☆☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 854 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Cronwell Platamon Resort ☆☆☆☆☆
Платамонас, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 885 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Ultra All Inclusive
Цените са с калкулирана отстъпка за записвания до 31.01!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА ПОДХОДЯЩИ ЗА ДЕЦА
Оферта № П11047
Екскурзии за Русия 2021
08.01.2021
Уважаеми клиенти и колеги,   С удоволствие Ви представяме нашите традиционни програми за Русия за Сезон 2021: Класически Санкт Петербург с 4 нощувки и Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург с 6 нощувки.Програмите са с директни полети на Българ...
Нова организация на работа на офисите!
30.11.2020
Уважаеми клиенти и колеги!Информираме Ви, че считано от 01 декември 2020 офисите на Туристическа агенция Солвекс в град София и град Пловдив преминават в дистанционен режим на обслужване, като ще изпълняват в пълен обем всичките си дейности, свързани с рабо...
ЧЕРЕН ПЕТЪК: 20% ексклузивна отстъпка за програми Гърция 2021!
24.11.2020
Уважаеми клиенти,   В дните на ЧЕРЕН ПЕТЪК тази година сме Ви подготвили изключително изгодни отстъпки. Само на дати 27.11 и 30.11 ще можете да се възползвате от супер намаленията по нашите програми - екскурзии, почивки, хотели.20% Ексклузивни отстъп...
Ново работно време на офисите ни!
28.10.2020
Уважаеми колеги, скъпи клиенти!Информираме Ви, че считано от 27 октомври 2020 офисите на Туристическа агенция Солвекс в град София и град Пловдив ще обслужват клиенти при следното работно време - в дните понеделник и четвъртък от 10:00 часа до 18:00 часа.Пр...