Олимпийска ривиера - почивка на море Лято 2020, всяка събота от 27.06 до 19.09, автобусна почивка

Вид транспорт: Автобус
Олимпийска ривиера, Гърция
 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

Почивка на море Олимпийска Ривиера, Гърция Лято 2020
(Паралия Катерини, Олимпик Бийч, Платамонас, Неи Пори)
автобусна почивка от София
Дати на отпътуване: Всяка събота от 27.06.20 до 19.09.20 (включително)


Гърция отново Ви очаква със синьото море, горещото слънце и страхотни плажове! Програмата ни с автобус за Лято 2020 на Олимпийска Ривиера предлага голям избор от хотели и база на изхранване. Цените са пакетни за 7 нощувки в лева на помещение. Транспортът е по маршрут София - Олимпийска Ривиера - София.


Описание на почивката:

Първи ден (събота): Отпътуване от София в 06:00 ч. от стадион "Васил Левски". Пристигане на Олимпийска ривиера в ранния следобяд. Настаняване. Вечеря (за хотелите на база полупансион и All inclusive). Нощувка.
Втори ден (неделя) - Седми ден (петък): Закуска. Обяд (за хотелите на база All inclusive). Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия.* Вечеря (за хотелите на база полупансион и All inclusive). Нощувка.
Осми ден (събота): Закуска. Отпътуване за България и пристигане в София вечерта. Обратното връщане става в определен и предварително обявен час, освен ако автобусът не закъснее значително поради причини, независещи от фирмата.

Стандарти за безопасна почивка в Гърция вижте тук

Възможност за отпътуване от град Пловдив / Пазарджик - 10 лв. на човек в двете посоки.

Град Място на тръгване Час на тръгване Цена за доплащане
Пловдив OMV – до х-л Санкт Петербург 3:30 часа 10.00 лв.
Пазарджик SHELL – на магистралата 3:50 – 4:00часа 10.00 лв.
 • Цената на доплащане е на човек, двупосочно.
 • Прибирането след почивката става по обратния ред на градовете.
 • Няма минимум на туристи – гарантиран трансфер!
 • При записани 6 и над 6 туриста от Пазарджик – превозното средство ще влезе в града, ако са по-малко остава обявената спирка на магистралата.


ВАЖНО: В Гърция е въведена задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място, в хотела (в сила от 01.01.18г.). Таксата е между 0,50 и 4 евро на вечер на стая.

Важно: Посочените възрастови граници за деца са за НЕНАВЪРШЕНИ съответни години.

Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт);                                  

Необходими документи за пътуване: Валидна лична карта или международен паспорт.

Начин на плащане: в брой или по банка.

Условия за плащане: При резервация се заплаща 30% от пакетната цена. Доплащане до 100% - до края на срока на ранните записвания /ако резервацията е с отстъпка за ранни записвания/ и до 14 дни от датата на заминаване - за останалите резервации. 
 

Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация:                                 

 • до 21 дни преди датата на настаняване - без неустойка
 • от 20 до 15 дни преди датата на настаняване - 50% неустойка от общата цена
 • от 14 до 0 дни преди датата на настаняване - 100% неустойка                               
Изключенията/ ако има такива/ са обозначени под всеки един хотел.

 • трансфер по маршрута София - Олимпийска ривиера - София
 • 7 нощувки в избрания хотел със съответната база изхранване
 • медицинска застраховка с покритие 10000 евро. Доплащане за медицинска застраховка на лица над 66 г.възраст - по 12 лв. на човек, на престой.
 • екскурзии по желание
 • разходи от личен характер
 • Задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място, в хотела (в сила от 01.01.18г.). Таксата е между 0,50 и 4 евро на вечер на стая.
 • доплащане за медицинска застраховка на лица над 66 г.възраст - по 12 лв. на човек, на престой.
Обща информация за пътуването:                                    
 
 • Трансферът до и от Олимпийска ривиера се извършва на совалков принцип, т.е. автобусът минава през няколко хотела и на отиване и на връщане, следователно се налага изчакване от страна на туристите.
 • Деца от 02 до 12 години ползват седалка, но по закон превозвачът и туристическата агенция не са длъжни да подсигурят детско столче.
 • Големината на транспортното средство зависи от броя на туристите. Информация за вида, марката и номера на автобуса се дава в четвъртък след обяд или най-късно в петък преди обяд. Местата се научават в момента на тръгване на автобуса. Не винаги автобусите на отиване и на връщане са еднакви и за това местата са определени само на отиване. При връщането водачът на автобуса настанява туристите според маршрута на автобуса. Връщането става в приблизително определен час даден от водача на автобуса или от представителя на място. (В случай, че автобусът закъснее, молим за търпение и разбиране от страна на туристите).
 • Автобусът не спира на супермаркети!
 • Туристите, които тръгват от София се взимат и оставят само на стадион "Васил Левски", междинни спирки в София НЕ СЕ ПРАВЯТ.
 • Настаняването в хотелите става след 14.00 ч. Освобождаването на стаите става до 12.00 ч. най-късно.
 • При настаняване в хотела или при отпътуване към България понякога се налага автобусът да спре на известно разстояние от хотела, поради тесните улици и тяхната трудна достъпност през оживения летен сезон. Това може да наложи туристите да пренесат багажа си самостоятелно до/ от хотела.
 • Винаги се предоставя телефон на водача / български за територията на България и гръцки за територията на Гърция /. Обратното връщане става в определен и предварително обявен в превозното средство ориентировъчен час, освен ако последното не закъснее значително поради причини, независещи от фирмата организатор. Дори и при пристигане на транспортното средство по-рано - този час се спазва и туристите изчакват. Пътуването се осъществява при минимум 10 пълноплащащи туриста. Ако няма необходимия минимум туроператорът предлага: 1. Друга дата; 2. Друга програма или 3. Връщане на сумата. Срокът за информиране на туристите е 7 дни преди датата на отпътуване.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за действия или бездействия на трети лица, които не са пряко свързани с изпълнението на програмата, но имат косвено отношение.
 • ПРИ ДРАСТИЧНО ПОСКЪПВАНЕ НА ГОРИВОТО, СИ ЗАПАЗВАМЕ ПРАВОТО ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯ ЦЕНАТА НА ТРАНСПОРТА, ЗА ПРЕДСТОЯЩИ ПЪТУВАНИЯ, НЕЗАВИСИМО КОГА СА РЕЗЕРВИРАНИ И ЗАПЛАТЕНИ.
 • Считано от 01/01/18 в Гърция се въвежда задължителна туристическа такса, която е в размер от 0,50 до 4 евро на стая на вечер. Заплаща се само на място в хотела, при настаняването: за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка, за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка, за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка, за 2* и 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка.
 • Връщането става по предварително дадена от водача информация – приблизителен час. Туристите изчакват във фоайето. Ако превозното средство закъснее малко, най-учтиво молим за търпение. Туристите винаги разполагат с телефон за връзка.
 • По програма на отиване се прави 1 спирка на територията на България  . На връщане на бензиностанция Shell / на територията на Гърция/ и на бензиностанция OMV на Благоевград. ТРАНСПОРТНОТО СРЕДСТВО НЕ СПИРА НА СУПЕР МАРКЕТИ!
 • Ако има туристи от градове по маршрута – се взимат и оставят на уречените предварително места, а туристите, които тръгват от София се вземат и оставят само на стадион „Васил Левски“. Междинни спирки в София град НЕ СЕ ПРАВЯТ!
 • Консумацията на храна и пушенето в превозните средства са забранени! 
Допълнителна информация:
 • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до Гърция поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Република Гърция.
 • Препоръчваме сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на пътуването.  
Хотели по програмата
Alasitas Apartments 2 keys
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 299 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Без изхранване, Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записване до 10.07!
Yakinthos
Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 367 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска, Полупансион, All Inclusive Light
Platon Beach ☆☆
Олимпик Бийч, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 375 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска, Полупансион, Пълен пансион
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Porto Daliani Apartments ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 436 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Без изхранване, Закуска
Scandinavia ☆☆
Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 442 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска, Полупансион
Kalipso Resort ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 443 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
RG Status ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 443 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Zografos ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 449 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска, Полупансион
Konstantin ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 449 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска, Полупансион
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Poseidon ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 455 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска, Полупансион
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Atlantis ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 455 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска, Полупансион
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Avra ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 463 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Без изхранване
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Ioni ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 466 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Regina Mare ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 466 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Gold Stern ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 480 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Porto Del Sol ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 502 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записване до 30.07!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Lito ☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 511 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Zefyros ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 524 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Giannoulis ☆☆☆
Олимпик Бийч, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 541 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска, Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записване от 01.08 до 31.10!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Kronos ☆☆☆
Платамонас, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 550 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
Цените са с калкулирана отстъпка за записване 01-31.08!
Cosmopolitan Hotel & Spa ☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 581 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записване 01-24.08!
Sun Beach ☆☆☆
Платамонас, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 592 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записване 06.07-30.08!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Panorama ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 595 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Europe ☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 653 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записване до 31.08!
Grand Platon ☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 653 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: All Inclusive, Полупансион
Mediterranean Resort ☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 660 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Principal New Leisure
Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 665 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Закуска, Полупансион
Danai ☆☆☆☆
Олимпик Бийч, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 674 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записване от 28.07 до 15.09!
Mediterranean Princess ☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 701 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Olympus Thea Boutique ☆☆☆☆
Платамонас, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 771 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: All Inclusive
Mediterranean Village Resort & Spa ☆☆☆☆☆
Паралия Катерини, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 852 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Полупансион
Цените са с калкулирана отстъпка за записване от 28.07 до 31.10!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА
Cronwell Platamon Resort ☆☆☆☆☆
Платамонас, Олимпийска ривиера, Гърция 7 нощувки
от 1017 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база: Ultra All Inclusive
Цените са с калкулирана отстъпка за записване от 09.07 до 31.07!
БЛИЗО ДО ПЛАЖА ПОДХОДЯЩИ ЗА ДЕЦА
Оферта № П11047
Тасос - Отстъпки за направен Covid-19 тест
01.08.2020
  Уважаеми клиенти,   От 01.08.20 определени хотели на остров Тасос ще покриват част от разходите на своите гости, направени за Covid-19 тестове. За да се възползвате от тази промоция трябва да предоставите документ за платен тест при пристиган...
Крит, Закинтос и Санторини - без задължителен PCR
20.07.2020
Продължават записванията за традиционните ни самолетни програми до гръцките острови Крит, Закинтос и Санторини. Напомняме Ви, че според информация от Министерството на Външните работи на Република България, тестът за COVID-19 не е задължителен за пътуващит...
Задължителен PCR тест за влизане в Гърция
16.07.2020
От 15 юли Гърция изисква отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус при влизане през ГКПП „Кулата-Промахон“.   Гърция въвежда нови мерки за влизане на всички граждани през ГКПП „Кулата-Промахон“ – изискване за предо...
COVID-19 покрития в застраховките за пътуване
09.07.2020
  Бихме искали да Ви информираме за допълнителните покрити рискове по застраховки „Помощ  при пътуване в чужбина“ и „Отмяна на пътуване“ на Mondial Assistance, с които ТА Солвекс работи. Те вече ще включват COVID-19 като з...