Почивайте безопасно в Гърция!

Почивайте безопасно в Гърция!
24.06.2020 г.

 

Основни мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19 в гръцките хотели

За да си осигурят най-важната ценност - здравето ни и в съответствие с официалния здравен протокол, обявен от гръцкото правителство на 3 юни 2020 г., това лято гостите ще изживеят ваканцията си малко по-различно, но в същото време без да им липсва нещо.
В тази връзка някои услуги ще бъдат предоставяни по различен начин и по-долу подчертаваме най-важното:

 

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ
В много хотели можете да се регистрирате онлайн, използвайки уебсайта на хотела или използвайки вашия смартфон. Следователно настаняването до голяма степен е безконтактно.

ЧАСОВЕ НА РЕГИСТРАЦИЯ
Според здравните протоколи на гръцкото правителство, новите часове за настаняване / напускане са определени за:
Настаняване след 15:00 часа, Напускане преди 11:00

ПРАВИЛО ЗА ДИСТАНЦИЯ
Всички служители в обществените зони на хотела са длъжни да спазват дистанция от 1,5 до 2 метра един от друг и от гостите. Масите в ресторанта се почистват само когато гостът не е на масата. Спазване на дистанция в общите части на хотелите важи и за гостите на хотелите.

 

ПЕРСОНАЛ
Персоналът на хотелите е обучен за ефективно предотвратяване на възможни случаи на инфекция в хотела.

В  РЕСТОРАНТИТЕ НА ХОТЕЛИТЕ
Капацитетът  в хотелските ресторанти ще бъде намален или ще се разшири зоната за сервиране. Масите ще са поставени с минимално разстояние от 1,5 метра. Дезинфекция на ръцете на входа и изхода на ресторанта. Може да се изисква мерене на температурата. Спазване на дистанция пред блок масите. Блок масата ще се обслужва от служители на ресторанта. Използването на дозатори, автоматични машини (кафе, сок и т.н.) ще се извършва само от обслужващия персонал.

УДЪЛЖАВАНЕ НА ЧАСОВЕТЕ НА РАБОТА НА РЕСТОРАНТИТЕ
С цел да се предложи на всички гости достатъчно място, се препоръчва да се удължи работното време на ресторантите. Много хотели ще следват тази препоръка.

 

ЗАБАВЛЕНИЯ И ДЕЙНОСТИ
Ще се провеждат само събития, спортни занимания  и развлечения с малък брой участници и без близък контакт. СПА предложенията ще бъдат променени,  грижите за децата ще бъдат провеждани съгласно новите стандарти в съответствие с изискванията на здравните протоколи на гръцкото правителство.

 

СРЕДСТВА за ДЕЗИНФЕКЦИЯ
Броят на дезинфекционните дозатори в хотела се увеличава значително, така че гостите и служителите могат да дезинфекцират ръцете си във всички важни точки. Това включва например всички места, където се предлагат храни и напитки, спортни съоръжения и лобито.

 

ПОЧИСТВАНЕ
Всички помещения се почистват със специално оборудване и материал, който елиминира и потенциални вируси Covid-19. Особено внимание се обръща на банята, нощни шкафчета или устройства за ежедневни нужди като дистанционното управление на телевизора.

БАСЕЙНИ

Вътрешните басейни няма да работят. Ще се следи за броя на хората във външните басейни. Задължително е поставянето на собствена кърпа върху шезлонгите.
Препоръчително взимането на душ преди и след ползването на басейните;

НЕДОСТЪПНИ УСЛУГИ
В зависимост от хотела някои услуги през сезон 2020 ще бъдат напълно премахнати или значително адаптирани към новите стандарти

Пълният здравен протокол на гръцкото правителство 2020.

* Отбелязваме, че горните стандарти са най-често приложимите. Хотелите по своя преценка следват по-строги мерки или следват препоръките, като примерни, а не като задължителни - например да удължат работното време на ресторантите или да отворят СПА центъра. Приоритет на хотелите, съгласно закона и инструкциите на СЗО, е да се гарантира възможно най-безопасния престой.

Архив новини
Екскурзии за Русия 2021
08.01.2021
Уважаеми клиенти и колеги,   С удоволствие Ви представяме нашите традиционни програми за Русия за Сезон 2021: Класически Санкт Петербург с 4 нощувки и Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург с 6 нощувки.Програмите са с директни полети на Българ...
Нова организация на работа на офисите!
30.11.2020
Уважаеми клиенти и колеги!Информираме Ви, че считано от 01 декември 2020 офисите на Туристическа агенция Солвекс в град София и град Пловдив преминават в дистанционен режим на обслужване, като ще изпълняват в пълен обем всичките си дейности, свързани с рабо...
ЧЕРЕН ПЕТЪК: 20% ексклузивна отстъпка за програми Гърция 2021!
24.11.2020
Уважаеми клиенти,   В дните на ЧЕРЕН ПЕТЪК тази година сме Ви подготвили изключително изгодни отстъпки. Само на дати 27.11 и 30.11 ще можете да се възползвате от супер намаленията по нашите програми - екскурзии, почивки, хотели.20% Ексклузивни отстъп...
Ново работно време на офисите ни!
28.10.2020
Уважаеми колеги, скъпи клиенти!Информираме Ви, че считано от 27 октомври 2020 офисите на Туристическа агенция Солвекс в град София и град Пловдив ще обслужват клиенти при следното работно време - в дните понеделник и четвъртък от 10:00 часа до 18:00 часа.Пр...