Почивайте безопасно в Гърция!

Почивайте безопасно в Гърция!
24.06.2020 г.

 

Основни мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19 в гръцките хотели

За да си осигурят най-важната ценност - здравето ни и в съответствие с официалния здравен протокол, обявен от гръцкото правителство на 3 юни 2020 г., това лято гостите ще изживеят ваканцията си малко по-различно, но в същото време без да им липсва нещо.
В тази връзка някои услуги ще бъдат предоставяни по различен начин и по-долу подчертаваме най-важното:

 

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ
В много хотели можете да се регистрирате онлайн, използвайки уебсайта на хотела или използвайки вашия смартфон. Следователно настаняването до голяма степен е безконтактно.

ЧАСОВЕ НА РЕГИСТРАЦИЯ
Според здравните протоколи на гръцкото правителство, новите часове за настаняване / напускане са определени за:
Настаняване след 15:00 часа, Напускане преди 11:00

ПРАВИЛО ЗА ДИСТАНЦИЯ
Всички служители в обществените зони на хотела са длъжни да спазват дистанция от 1,5 до 2 метра един от друг и от гостите. Масите в ресторанта се почистват само когато гостът не е на масата. Спазване на дистанция в общите части на хотелите важи и за гостите на хотелите.

 

ПЕРСОНАЛ
Персоналът на хотелите е обучен за ефективно предотвратяване на възможни случаи на инфекция в хотела.

В  РЕСТОРАНТИТЕ НА ХОТЕЛИТЕ
Капацитетът  в хотелските ресторанти ще бъде намален или ще се разшири зоната за сервиране. Масите ще са поставени с минимално разстояние от 1,5 метра. Дезинфекция на ръцете на входа и изхода на ресторанта. Може да се изисква мерене на температурата. Спазване на дистанция пред блок масите. Блок масата ще се обслужва от служители на ресторанта. Използването на дозатори, автоматични машини (кафе, сок и т.н.) ще се извършва само от обслужващия персонал.

УДЪЛЖАВАНЕ НА ЧАСОВЕТЕ НА РАБОТА НА РЕСТОРАНТИТЕ
С цел да се предложи на всички гости достатъчно място, се препоръчва да се удължи работното време на ресторантите. Много хотели ще следват тази препоръка.

 

ЗАБАВЛЕНИЯ И ДЕЙНОСТИ
Ще се провеждат само събития, спортни занимания  и развлечения с малък брой участници и без близък контакт. СПА предложенията ще бъдат променени,  грижите за децата ще бъдат провеждани съгласно новите стандарти в съответствие с изискванията на здравните протоколи на гръцкото правителство.

 

СРЕДСТВА за ДЕЗИНФЕКЦИЯ
Броят на дезинфекционните дозатори в хотела се увеличава значително, така че гостите и служителите могат да дезинфекцират ръцете си във всички важни точки. Това включва например всички места, където се предлагат храни и напитки, спортни съоръжения и лобито.

 

ПОЧИСТВАНЕ
Всички помещения се почистват със специално оборудване и материал, който елиминира и потенциални вируси Covid-19. Особено внимание се обръща на банята, нощни шкафчета или устройства за ежедневни нужди като дистанционното управление на телевизора.

БАСЕЙНИ

Вътрешните басейни няма да работят. Ще се следи за броя на хората във външните басейни. Задължително е поставянето на собствена кърпа върху шезлонгите.
Препоръчително взимането на душ преди и след ползването на басейните;

НЕДОСТЪПНИ УСЛУГИ
В зависимост от хотела някои услуги през сезон 2020 ще бъдат напълно премахнати или значително адаптирани към новите стандарти

Пълният здравен протокол на гръцкото правителство 2020.

* Отбелязваме, че горните стандарти са най-често приложимите. Хотелите по своя преценка следват по-строги мерки или следват препоръките, като примерни, а не като задължителни - например да удължат работното време на ресторантите или да отворят СПА центъра. Приоритет на хотелите, съгласно закона и инструкциите на СЗО, е да се гарантира възможно най-безопасния престой.

Архив новини
Включени в цената PCR тест и медицинска застраховка !!!
14.10.2020
Уважаеми клиенти,Информираме Ви, че за всички нови резервации, считано от 14.10.20 по нашите програми за Гърция до края на 2020 г., пакетните цени ще включват медицинска застраховка Асистанс с покритие 10 000 евро /вкл. и за COVID-19/. Също така за всички р...
НОВО: Нова година 2021 в Кипър
16.09.2020
Слънчевият остров Кипър е нашето празнично предложение за вас  за посрещане на Новата 2021 година. Оживеният курорт Лимасол е вторият по големина град и ви предлага да се потопите в магията на отминали времена с добре запазения си Стар град, Старо прис...
Приказна Коледа в Прага и Дрезден 2020
14.09.2020
Потопете се в празничната атмосфера на приказно украсените за Коледа европейски градове Прага, Дрезден и Карлови вари. Усетете коледния дух и се насладете на феерия от светлини, вкусове и аромати на коледните базари с празничните ни екскурзии.   Пове...
Тасос - Отстъпки за направен Covid-19 тест
01.08.2020
  Уважаеми клиенти,   От 01.08.20 определени хотели на остров Тасос ще покриват част от разходите на своите гости, направени за Covid-19 тестове. За да се възползвате от тази промоция трябва да предоставите документ за платен тест при пристиган...