Класическа Полша от Бургас

8 дни / 7 нощувки
Краков-Аушвиц-Солна мина Величка-Варшава-Познан-Вроцлав
Цена от: 1215.00 лв.
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
05.09.2020 от 1375 лв. запитване


 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
ПРОГРАМА:

1 ден: Бургас - Краков. Полет от Бургас.  Пристигане в Краков след обяд. Настаняване в хотел. Пешеходна обиколка на Краков, един от най-старите и големи градове в Полша, с местен екскурзовод, която включва: хълма Вавел, Катедралата Св.Станислава и Вацлав (където са били коронясвани полските крале), Кралския дворец от 14 век; след това ще извървим т.нар. „Кралски път” (Trakt Krolewski), който ще ни изведе на Главния площад (Rynek Glowny), най-големият средновековен пазарен площад в Европа, на който се намират паметника на Адам Мицкевич, ренесансовия базар Сукиенице, на чиито горен етаж се е помещавал Националния музей на Краков, базиликата Св.Мария от 14 век. След това продължаваме по улица Флорианска, която завършва с Флорианската порта и Барбакана (добре запазена част на отбранителната система на града от 14 и 15 век). Свободно време за самостоятелна разходка и вечеря. Нощувка.
2 ден: Краков - Солна мина Величка. Закуска. По желание посещение на една от най-известните солни мини в света - Величка, открита още през 13 век и експлоатирана повече от 900 години. /Входната такса се заплаща допълнително/. Солната мина във Величка, прокопана през XIII век, представлява цял подземен град със санаториум, театър, катедрала и кафене! В солта още от стари времена миньорите, на които не липсвал художествен усет, издълбали хиляди релефи и скулптури. Тук всичко - от стълбищата до полилеите - е направено от сол.  Първият тунел в мината е прокопан през 1280 година. От тогава насам шахтите, заедно с природните образувания (подземни езера и проходи) са разширени на обща дължина 300 километра на 9 етажа, достигащи 327 метра под земята. Туристите обикновено се допускат до 130 м под земята. Галериите и? са пълни със скулптури от солни кристали изработени със завидно майсторство. В подземните зали се намират катедрали, параклиси, езера и изложби. Някои зали могат да се наемат за екстравагантно празнуване. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден: Краков - Варшава. Закуска. Отпътуване за Варшава - столицата на Полша, наречена още „града Феникс” заради вековете бурна история, през които градът неведнъж е бил събарян и издиган наново. Градът е построен на двата бряга на река Висла. Пристигане във Варшава към обяд. Пешеходна обиколка с местен екскурзовод, включваща посещение на стария град - най-старата историческа част на Варшава, разположена покрай брега на р. Висла, където се намира Кралския замък - Построен е през 1598 - 1618 г. за полския крал и велик литовски княз Сигизмунд III Ваза на мястото на средновековния замък на мазовските князе. Дворецът е построен на изкуствен хълм, във формата на петоъгълник, и се откроява на фона на градската 60-метрова кула. Замъкът е официална резиденция на полските монарси и дело на италиански архитекти; Колоната на крал Сигизмунд III Ваза - издигната през 1644 г. Монументът е построен, за да увековечи владетеля, който премества полската столица от Краков във Варшава; Статуята на Русалката в центъра на площада, символ на града; Катедралата “Свети Йоан” - една от общо трите катедрали в града. Св. Йоан е една от най – старите църкви във Варшава и е основната църква на варшавската епархия. Тя също е един от националните пантеони на Полша. построена е през XIV век.; Варшавският барбакан – външните укрепления на града, с крепостни стени и кули от 14 и 16 векове. Укреплението разделя стария от новия град. Продължаваме към новия град - построен през XV в., той лежи северно от Стария град. Както "Старе място", така и "Нове място" е разрушено напълно по време на Втората световна война и след това е възстановено; Нове место е запазило духа си с много красиви сгради, площади и катедрали. Обиколката ни продължава с автобуса по улица „Краковские пшедмешчие”, в началото на която се намира една от най-красивите катедрали на Варшава – „Света Ана”; ще минем покрай Президентският дворец - класическа нова версия на сградата, построена през 1643 г. От 1818 г. сградата започва да се използва за правителствени нужди; паметника на Адам Мицкевич; катедралата „Свети Кръст”, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен; сградата на Варшавския университет; паметника на Николай Коперник. В района се намира също и музея на Шопен, както и известната улица „Нови Свиет” – наречена салона на Варшава, с множесво красиви сгради, резиденции, най-скъпите магазини и известни клубове и кафенета. Нашата обиколка ще завърши при Монументалният Дворец на културата и науката - „дар" от Сталин и връх на социалистическия реализъм, той се издига в самото сърце на Варшава и е превърнат днес в привлекателен център за развлечения. Със своите 231 м това е най-високата сграда в Полша и осмата по височина в Европейския съюз. Дворецът има 42 етажа, които включват кино-салони, театри, музеи, офиси, книжарници, конферентна зала за 3000 души и дори университет; Настаняване в хотел. Свободно време за вечеря. Нощувка.
4 ден: Варшава. Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на Парка „Лаженки” и двореца „Виланов” с местен екскурзовод. Дворецът „Виланов” – известен като полският Версай . Това е най-представителният дворец във Варшава, известен със своята барокова архитектура и паркове. Ян III Собиески купува прекрасния замък от богаташа Миланов през 1677 г. за своя крайградска резиденция, на която дали името Вила Нова. По аналогия с това название разкошната обител на Миланов получила името Виланов. Дворецът е един от най-важните паметници на полската култура, както и една от малкото исторически забележителности, оцеляла след войните. Представлявал едноетажна постройка. След време бил обновен чрез две нови крила и кули, построени към тях. Тази красива сграда по много начини напомня за славната полска история, тъй като приютява ценни портрети на благородниците, фрески и рисувани тавани, както и творбите на полски и международни художници. След като се разходите из полската история, можете да си починете „по кралски“ в градината на двореца; Кралският парк Лажиенки (известен още като Лажиенковски) и разположеният в него дворец Лажиенки. Парк Лажиенки (в превод "Кралските бани") е най-големият обществен парк във Варшава, разположен на площ от 76 хектара в центъра на града. Дворецът Лажиенки, наричан още "Дворецът върху водата", е построен през XVII в. Стилът му е класически. Той е разположен върху изкуствен остров в езерото Лажиенки и е свързан с останалата част на парка с два аркадни моста. Дворецът разделя езерото на две части - по-малка северна част и по-голяма южна; В парка можете да се насладите и на прекрасните пейзажи с мостове, паметници, каскади и доста зеленина, сред която на свобода се разхождат пауни и фазани, както и да видите паметника на композитора Фредерик Шопен.  Връщане в централната част на града и свободно време за шопинг и разходка. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден: Варшава - Познан - Варшава. Закуска. По желание екскурзия до Познан. Отпътуване за Познан - град с половин милион жители, който се намира в Западна Полша. Той е столица на Великополша, регион, тясно свързан с началото на полската държавност през Х век. Съвременният Познан се отличава не само с историческите си забележителности, но и привлича с богатата култура и студентската атмосфера на съвременна метрополия. Старият площад е сърцето на града от ХІІІ век. Обграден е със стари сгради с разноцветни фасади и до днес кипи от живот и приканва към разходка или почивка с десетките си ресторанти и кафенета. В централната част на площада се издига кметството, приемано за най-красивия паметник на ренесансовата архитектура на север от Алпите. Тумският остров се намира в центъра на града. Там можете да се полюбувате на най-старата катедрала в Полша. Вероятно тук през 966 година княз Мешко І приема християнството, с което поставя началото на полската държава. Някогашният Императорски замък е последната и най-млада резиденция на монарх в Европа, построена в началото на ХХ век за германския император Вилхелм ІІ. На по-малко от два километра от Стария град се намира Малтийското езеро. Това е един от най-красивите регатни маршрути в Европа и любимо място за отдих на познанчани Търговските традиции на Познан датират от средновековието и са живи и до днес. Въплъщава ги почти столетният Международен панаир в Познан, но също така търговските центрове и традиционните пазари. Благодарение на тях Познан се превръща в мечтано място за любителите на шопинга. Нощувка.
6 ден: Варшава - Вроцлав - Варшава. Закуска. По желание екскурзия до Вроцлав. Отпътуване от Варшава за Вроцлав. Вроцлав се намира в югозападната част на Полша. Разположен е на бреговете на река Одер. Според легендата градът е основан и именуван от чешкия княз Вратислав I. Вроцлав е осеян с прекрасни сгради, исторически паметници, музеи и галерии. Обзорна екскурзия с разглеждане на Стария град, където се намира Централния площад (Rynek Glowny), на който са разположени интересни къщи в бароков стил, църквата "Св. Елисавета" и Старото кметство, което е построено между 13 и 16 век и комбинира различни архитектурни стилове. В близост е и площад „Солни”. Навремето тук се е продавала изключително скъпата за тези години морска сол, а днес – цветя. А най-старата част на града е съсредоточена на остров Тумски или познат още като Катедралния остров. Тук са разположени красиви катедрали и сгради на стотици години, както и зданието на университета с известната барокова Аула на Леополдин. Един от най-забележителните храмове е този на св. Йоан Кръстител, който датира от XIII в. В него се съхранява най-големият църковен орган в Полша. От върха на катедралата се разкрива чудесен изглед към реката. Настаняване в хотел 3*. Свободно време.Нощувка.               
7 ден: Варшава - Ченстохова - Аушвиц - Краков. Закуска. Отпътуване от Варшава за Краков. По пътя спирка в Ченстохова за посещение на манастира „Ясна гора”. В това духовно средище на Полша се намира прочутата икона „Черната Мадона”. Иконата е рисувана от Свети Лука върху дървения плот на маса от дома на Светото семейство.  По време на нейното изписване Пресветата Дева му разказвала за живота на Господ Исус Христос – живот, който самият Св. Лука вече бил представил в своето Евангелие. Според легендата през вековете тази икона е спасявала страната от беди. Затова Черната Мадона е коронована официално за кралица на Полша. Посещение на Мемориалният комплекс Аушвиц - Бирхенау, най-големият концентрационен лагер на нацистите, днес превърнат в музей в памет на хилядите загинали през Втората световна война. В района около сградите на комплекса е сниман филма „Списъкът на Шиндлер”- екранизация, пресъздаваща събитията около полските евреи по време на Втората световна война. Нощувка. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден: Краков - България. Закуска. Трансфер до летището. Полет от Краков.
 • транспорт с лицензиран автобус 3*/4*
 • самолетен билет - Бургас - Краков - Бургас
 • ръчен багаж
 • трансфер летище - хотел - летище
 • три нощувки със закуска в х-л 3* в Краков;
 • четири нощувки със закуска в х-л 3* във Варшава;
 • посещение на Аушвиц
 • посещение на манастира „Ясна гора“
 • туристическа програма в Краков
 • туристическа програма във Варшава
 • застраховка «Помощ в Чужбина» на стойност 10 000 евро за лица до 65 г
 • пътни и летищни такси
 • безжична аудио система за пешеходните и музени обиколки
 • Посещение на солната мина Величка с местен екскурзовод - 35 евро (при минимум 15 туриста). Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване, рзервационна и входна такса
 • Посещение на Парка „Лаженки” и двореца „Виланов” - 30 евро (при минимум 15 туриста). Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване, рзервационна и входна такса
 • Екскурзия до столицата на Великополша, Познан - 40 евро (при минимум 15 туриста). Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване.
 • Екскурзия до Вроцлав - 45 евро (при минимум 15 туриста). Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване.
 • Доплащане за медицинска застраховка „Помощ в чужбина» над 65 г - по 2 лв на ден
 • доплащане за втори багаж до 10 кг - 100 лв
 • доплащане за втори багаж до 20 кг - 150 лв
 • входни такси
 • разходи от личен характер
 • Входни такси:
Дворецът „Вавел” - 25 PLN
Базилика „Дева Мария” в Краков - 10 PLN
Криптата, камбанарията и музеят на Вавелската катедрала - 25 PLN
Кралски дворец във Варшава - 25 PLN
Резервационна такса за Аушвиц - 50 PLN
При пътуване до държави от ЕС, Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. За всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и  копие/.
Записване и начин на плащане: внасяне на 30% от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;
Такса отказ от туристическо пътуване:
•    ако потребителя се откаже до 30 дни преди датата на отпътуване, той не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия при закупени самолетни билети);
•    ако потребителя се откаже от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
•    ако потребителя се откаже от 14 до 8 дни преди датата на отпътуване, той дължи такса отказ от пътуване в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
•    ако отказът на потребителя е  под 7 дни преди датата на отпътуване, той дължи таксаа отказ от пътуване в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 
Оферта № Е61
Важна информация: За връзка с нашите офиси
16.03.2020
Уважаеми колеги, скъпи клиенти!Във връзка с въведената от Правителството на Република България извънредна епидемична обстановка за срок от 14.05.20 до 14.06.20, бихме искали да Ви уведомим, че екипът на ТА „СОЛВЕКС“ ЕООД изпълнява в пълен обем в...
Ранни записвания за Анталия-Турция Лято 2020
28.01.2020
Започнаха ранните записвания за чартърната ни програма Почивка на море в Анталия за Лято 2020. Възползвайте се от значителни отстъпки за ранни резервации в подбрани от нас луксозни All Inclusive хотели в курортите на Анталия - Алания, Сиде, Белек и Лара. ...
Оферти за Великден 2020 - самолетни екскурзии
17.01.2020
Топ туристическите градове на Европа - Рим, Барселона, Лисабон и Прага Ви очакват за едно незабравимо посрещане на светлите Великденски празници 2020. Самолетните ни екскурзии и почивки ще ви потопят в магията и красотата на местните забележителности и култ...
Виена и Прага през март 2020
08.01.2020
Подарете си вълнуващи преживявания със самолетните ни програми за мартенските празници: Виена от Варна и Прага от София.   1. Варна - Виена - Варна в периода 1-5 март, цена 599 лвАкценти на нашата програма: директен полет на Уиз еър в удобни часов...