Вашата оценка 5.00 от 26 гласа

Хотели в Хисаря

Вид транспорт: Собствен транспорт
Хисаря, България
Хотели по програмата
Оферта № П11455

Хисаря

 

Хисаря е известен Спа курорт, разположен в подножието на Средна гора, в Централна България. Намира се на 40 км от град Пловдив и на 180 км от град София. Хисаря привлича туристи с 22 минерални извора, мек климат, много слънчеви дни и чист въздух, красиви добре поддържани паркове, богато историческо наследство. Хисаря е предпочитано място за почивка и отдих през цялата година. Минералните води са с различна температура и характеристики, подходящи както за пиене, така и за лечебни процедури.

 

Името на Хисаря от турски език означава крепост, като останки от римския град Диоклецианопол могат да се видят и днес. Крепостна стена обикаля централната част на града, като най-запазената Южна порта, наречена Камилите е един от символите на град Хисаря.

 

В красивия градски парк Момина сълза са римските терми, римският амфитеатър, императорската резиденция. Паркът е любимо място за почивка със сенчести алеи, фонтани и красива колонада при едноименния извор. Тук се намират църквата Свети Панталеймон и Археологическият музей на града. Други паркове са парк Момина баня и парк Орфеев дол.

 

Хисаря предлага избор от възможности за настаняване – къщи за гости, квартири, семейни хотели, големи Спа хотели с модерни балнеоложки центрове като Спа хотел Хисар, хотел Аугуста Спа, хотел Сана Спа, хотел Клуб Централ, хотел Астрея, хотел Галери и други.