Вашата оценка

Хотели в Платанитис-Марония

Вид транспорт: Собствен транспорт
Платанитис - Марония, Гърция
  • Описание и програма
ВАЖНО: В Гърция е въведена задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място, в хотела (в сила от 01.01.18г.). Таксата е между 0,50 и 4 евро на вечер на стая.


 

Хотели по програмата
Оферта № П11218

Платанитис - Марония

Плажът Платанитис и традиционното селище Марония се намират в югоизточната част на Родопите и на около 28 километра от град Комотини, до който се стига лесно по магистралa Егнатия (Egnatia).

Марония е добре позната от времето на Омир като родно място на Марон, жрецът на Бог Аполон, който живял в горите около храма Исмарос.

Страхотните забележителности като театърът на Марония, ахреологическите разкопки на древния град Исмара, пещерата Марония и тази на циклопа Полифимос, езерото Исмарида и биотопният комплекс от още пет езера, предлагат на своите посетители много възможности, гледки и атракции. Рибарското пристанище Агиос Хараламбос (Agios Haralambos) и плажовете Алкиони (Alkioni) и Профитис Илиас (Profitis Ilias) също заслужават да бъдат посетени. Множество рибни таверни, местни ресторанти, винарни и магазини за традиционни деликатеси дават възможност да се потопите в уникални аромати и вкусове. Всичко това е на един дъх разстояние от Комотини, столицата на Тракия, разположен в североизточна Гърция, в тракийската равнина в полите на Родопите.