Вашата оценка

Узбекистан - Класическа програма, 28.04-04.05

Вид транспорт: Самолет
7 дни / 6 нощувки
Узбекистан, Узбекистан

Програмата няма актуални цени!

  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други

Узбекистан - Класическа програма

 

7 дни / 6 нощувки,  28 април-04 май 2018
 

Програма на екскурзията:             

28 април. Отпътуване от София за Истанбул с Турски авиолинии в 10,00 – пристигане в 11.25. Полет Истанбул – Ташкент в 18,25 – пристигане в 00,40ч. Посрещане от фирмата – партньор и трансфер до хотел Лотте Сити Ташкент Палас 4* или подобен в Ташкент, централно-разположен. Настаняване.
29 април. Закуска. Панорамна екскурзия на Ташкент – столицата на Узбекистан и един от най-големите градове в Централна Азия. Посещение на Стария град, където е разположен религиозния център на Ташкент - комплексът Хаст-Имам. Именно тук се съхранява знаменития Коран на халиф Осман (от 7 в.). В Хаст-Имам се посещава медресето на Барак-хан, джамията на Тилля-Шейх, мавзолея Абу Бакр Каффал Шаши и Ислямския институт „Имам ал Бухари”. След това се посещава един от най-старите пазари на града – „Чорсу”. След разглеждане на забележителностите в Стария град се продължава към центъра, където се разглеждат площад Амир Тимур, площад Независимост  и Музея на приложните изкуства (продълж. 4-5 ч.). Свободно време. Нощувка.
30 април. Закуска. Трансфер до жп гарата. Пътуване с високоскоростния влак „Афросиаб”, който тръгва в 08,00ч. до Самарканд. Пристигане в 10,10 ч. Посрещане от екскурзовода и начало на екскурзията (6-7ч.). В този ден се посещава знаменития площад Регистан, който е бил център на града в продължение на векове, голямата джамия Биби-Ханъм, строителството на която е свързано с много легенди. Посещава се и Сиабския базар, където могат да се купят източни сладкиши, пресни плодове и национални сувенири. Обяд в ресторант в града. Продължава се с обсерваторията на Улугбек – внук на Амир Тимур, управител на Самарканд и велик средновековен учен, комплекс Шахи-Зинда, който представлява великолепен ансамбъл от мавзолеи на самаркандската аристокрация и мавзолея Гур Емир. Настаняване в хотел 3*, централно-разположен. Свободно време. Нощувка.
01 май. Закуска. Продължение на екскурзията в Самарканд (3-4 часа). Посещение на музея „Афросиаб” и на мавзолея на библейския пророк Св. Даниил. След това отпътуване за село Конигид, където има неголяма частна фабрика за производство на самаркандска хартия. Производството е ръчно, по старинна технология от кора на черница. Свободно време. Нощувка.
02 май. Закуска. Отпътуване с автобус за Бухара (ок. 5 часа). Пристигане в хотел 3*, централно разположен. Пешеходна экскурсионна програма (6-7 часа) в историческия център на Бухара, който е в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО. Посещение на архитектурния ансамбъл Калян (12-16 в.), медресе Мири Араб (17в.), джамията Магоки-Аттори (12-16в.), медресето на Улугбек и на Абдулазизхан (15-17в.), търговския базар с характерна архитектура с куполи, комплекса Ляби Хаус и медресето Чор-Минор (19в.). Свободно време в Стария град.Обяд в ресторант в града. Продължение на екскурзионната програма: посещение на мавзолея на Саманидите (9-10в.), крепостта Арк, мавзолея Чашма – Аюб (12-16в.). Вечеря и фолклорно шоу в медресе Надир Диван-беги. Нощувка.
03 май. Закуска. Вторият ден в Бухара започва с пътуване до лятната резиденция на последния емир на Бухара Ситораи Мохи-Хоса.Това е уникална сграда, която съчетава източни и руски декоративни елементи. Екскурзията продължава в мавзолея на Бахоуддин Накшбанди и в некропола Чор-Бакр. Обяд в ресторант в града. Трансфер до жп гарата на Бухара. Отпътуване за Ташкент в 15,20 с високоскоростния влак. Пристигане в Ташкент в 19,10. Посрещане и трансфер до централно-разположен хотел 4*. Нощувка.
04 май. Закуска (сух пакет). Трансфер до летището в Ташкент. Полет до Истанбул в 08,15ч., пристигане в 11,35. Обзорна екскурзия на Истанбул. Полет Истанбул – София в 19,25ч., пристигане в София в 20,45.

Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.
Полетното разписание е в местни времена.

 

Пакетната цена е калкулирана при курс за 1 USD = 1,70 лв.към 06.10.17. При значително увеличение или намаление на курса цената ще бъде прекалкулирана (около 20 дни преди датата на пътуването)

 

Условия за резервация:

  • 30% депозит
  • Доплащане до 30 дни преди отпътуване

 

Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 15 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването. 
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
  • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
  • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”

- самолетен билет София – Истанбул – Ташкент – Истанбул – София
- летищни такси 260 € (510 лв.) към 03.10.2017 (подлежат на препотвърждение при издаване на самолетните билети)
- трансфер летище – хотел – летище
- 2 + 1 нощувки със закуски в двойна стая в хотел 4*  в Ташкент
- 2 нощувки в хотел 3* в Самарканд
- 1 нощувка в хотел 3* в Бухара
- Описаната екскурзионна програма с местни екскурзоводи на руски език и превод на бълг.език
- 3 обяда по време на екскурзиите
- 1 вечеря с фолклорно шоу в Бухара
- медицинска застраховка
- водач от ТА Солвекс
- билети за луксозен високоскоростен влак „Афросиаб” Ташкент – Самарканд и Бухара - Ташкент

- стойността на туристическата  виза – 60 щ.долара
- лични разходи
- бакшиши

Доплащане за единична стая: 340 лв.

Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

 

Оферта № П11102

Узбекистан