Вашата оценка

Септемврийски празници в Рим Вечният град, 3-6 септември, самолетна екскурзия

Вид транспорт: Самолет
4 дни / 3 нощувки
Рим - самолетни екскурзии, Италия

Програмата няма актуални цени!

  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други

Септемврийски празници в Рим - Вечният град
Панорамна екскурзия на Рим на български език - включена в цената!
Бутикова група до 14 човека!

4 дни / 3 нощувки, 3-6 септември 2021

 

Пакетна цена на човек: 899 лв.

Програма на пътуването:

3 септември петък. Отпътуване от летище София, Терминал 2 в 07:30 ч. Пристигане на летище Фиумичино Рим в 08:30 ч. Посрещане от местния екскурзовод, панорамна обиколка на Рим с автобус на български език /около 3 часа/. Панорамната обиколка включва символите на Вечния град: Термите на Каракала, Базиликата Св. Йоан ди Латерано, Базиликата Санта Мария Маджоре, площад Република, Термите на Диоклециан, виа Нациоанале, Колизеума - отвън, Капитолийския хълм със стълбите на Микеланджело, Кметството, площад Венеция с паметника на Виторио Емануеле, театър Марчело - предшественика на Колизеума. Трансфер до хотел 4* от веригата Sebraeli, настаняване. Свободно време. Нощувка.
4 септември събота. Закуска. Свободен ден. По желание: Пешеходна екскурзия „Площадите на Рим” с лицензиран местен екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт. Екскурзията включва разглеждане на най-красивите барокови площади на Рим: площад Испания с църквата Св. Тринита деи Монти, площад Навона, Пантеона, фонтана ди Треви. Свободно време. Пешеходна екскурзия в квартал Траставере с  местен лицензиран екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт. Екскурзията включва разходка из един най-автентичните римски квартали, съхранил чудесни образци на средновековната история и изкуство. Ще видим Св. Мария в Траставере, Св.Чечилия, площад Трилуса, остров Тиберина, еврейския квартал на Рим. Свободно време. Нощувка.
5 септември неделя. Закуска. Свободен ден. По желание: Екскурзия във Ватиканските музеи с лицензиран екскурзовод на български език, необходимо е ползване на градски транспорт. Разглеждане на изключителната колекция от произведения на Джото, Ботичели, Лука Синьорели, Рафаело и Сикстинската капела със знаменитото Сътворение на Микеланджело. Цената на екскурзията включва входни такси, лицензиран гид на български език и слушалки. Нощувка.
6 септември понеделник. Закуска. Трансфер до летището. Излитане от летище Фиумичино в 09:30 ч, кацане на летище София, Терминал 2 в 12:20 ч.


Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите.


В случай на промяна на епидимиологичните условия  в Италия или България, внесените суми ще бъдат възстановени от туроператора в 14 дневен срок от датата на промяната.

Медицински и здравни изисквания за влизане в Италия:
От 01 юли се влиза в Италия с общоевропейски зелен сертификат и ваксинирани и преболедували от Ковид туристи няма нужда да правят тестове. Всички останали  влизат с бързи, антигенни тестове направени 48 часа преди пътуването.
Задължение за предварително попълване на дигитален формуляр за локализация http://APP.EUPLF.EU/#/

Условия за записване: Депозит от 100 лв, 50% до 3 август 2021, пълно плащане 21 дни преди отпътуване.

 

Програмата се провежда при минимум 14 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 14 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулации:

  • При анулация от деня, следващ записването до 29 дни преди отпътуване се удържа депозита.
  • При анулация от 29 до 21 дни преди отпътуване се удържа неустойка в размер от 50% от пакетната цена.
  • При анулация от 14 до 7 дни преди отпътуване се удържа неустойка от 80% от пакетната цена.
  • След този срок суми не се възстановяват.

  • самолетен билет София - Рим - София на а/к България Еър с включени летищни такси
  • 3 нощувки и 3 закуски в двойна стая в хотел 4* от веригата SebRaeli
  • посрещане на летището на български език
  • трансфери летище-хотел-летище
  • панорамна автобусна екскурзия
  • лицензиран екскурзовод на български език по време на екскурзиите, слушалки по време на екскурзиите
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  • разходи за градски транспорт
  • екскурзиите по желание
  • градска такса за хотелите в Рим
Важно: Заплащането на градската такса е задължително и се извършва на място от всеки турист. За хотел 4* таксата е 6 евро на турист на нощувка.

Доплащания за допълнителни екскурзии при минимум 14 записани туристи:
  • Ватикански музеи и базиликата Св.Петър - 85 лв на записан турист. Цената на екскурзията включва входни такси, лицензиран гид на български и слушалки.
  • Екскурзия “Площадите на Рим” и екскурзия в Траставере - 39 лв на записан турист.

Хотелите от веригата Себраели са разположени на разстояние до 500 м от гара Термини, в центъра на Рим. Стаите предлагат класически комфорт, телевизор, климатик, балкон.

Важно: Името на конкретния хотел на групата ще бъде посочено 1 седмица преди заминаване.

 

Оферта № П11070

Рим - самолетни екскурзии