Вашата оценка

Нова година 2024 в Солун, пакетни оферти за 3 нощувки, със собствен транспорт

Вид транспорт: Собствен транспорт
Солун, Гърция
  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Нова година 2024 в Солун - Гърция
4 дни / 3 нощувки
Програма със собствен транспорт
 
Важно: В Гърция е въведена задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място, в хотела (в сила от 01.01.18г.). Таксата е между 4 евро и 0,50 евро на вечер на стая.
                                            
Забранено е внасянето на напитки в ресторантите на хотелите, особено по време на Новогодишната вечеря. Ако има такъв случай, хотелът има право да не допуска клиентите до ресторанта.

Спа процедурите не са разрешени за лица под 16 г. възраст.

Необходими документи за пътуване за Гърция:
  • Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт.
  • За деца под 18 години, пътуващи с един или без родители - Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България (оригинал+копие).
  • За Република Гърция няма визови изисквания.

Условия за плащане:
  • Депозит - 30% при резервация
  • Доплащане - до 21 дни преди датата на заминаване


Общи условия за анулации:
  • При анулация до 22 дни преди датата на настаняване - без неустойка.
  • При анулация от 21 до 15 дни преди датата на настаняване - 50% неустойка.
  • При анулация от 14 до 0 дни преди датата на настаняване - 100% неустойка.
  • При анулация в деня на настаняване или неявяване - 100% неустойка.

Ако има изключения, то те са посочени под всеки един хотел.
 

  • 3 нощувки на предлагания от съответния хотел пансион
  • транспорт
  • градска такса, която се заплаща на място в хотелите в зависимост от категорията: от 0,50 до 4 евро на ден на стая.
  • медицинска застраховка
Хотели по програмата
Хотел Metropolitan ☆☆☆☆
Солун, Гърция 2, 3, 4 нощувки
от 261 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Vergina ☆☆☆
Солун, Гърция 3 нощувки
от 285 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Sun Beach ☆☆☆☆
Агия Триада, Солун, Гърция 2, 3, 4 нощувки
от 332 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Capsis ☆☆☆☆
Солун, Гърция 3 и 4 нощувки
от 338 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Цените са валидни за записвания от 08.12!
Хотел Golden Star ☆☆☆☆
Солун, Гърция 3 нощувки
от 375 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Holiday Inn Thessaloniki ☆☆☆☆☆
Солун, Гърция 2 и 3 нощувки
от 379 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Anatolia ☆☆☆☆
Солун, Гърция 2 и 3 нощувки
от 401 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Porto Palace ☆☆☆☆☆
Солун, Гърция 2, 3, 4 нощувки
от 417 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Onoma ☆☆☆☆☆
Солун, Гърция 2 и 3 нощувки
от 434 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Wellness Santa Resort ☆☆☆☆☆
Агия Триада, Солун, Гърция 2 и 3 нощувки
от 474 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Olympia ☆☆☆
Солун, Гърция 3 и 4 нощувки
от 544 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Grand Hotel Palace ☆☆☆☆☆
Солун, Гърция 2 и 3 нощувки
от 638 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Vanoro ☆☆☆☆☆
Солун, Гърция 3 нощувки
от 643 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Electra Palace ☆☆☆☆☆
Солун, Гърция 3 нощувки
от 654 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Makedonia Palace ☆☆☆☆☆
Солун, Гърция 2 и 3 нощувки
от 720 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел The Met ☆☆☆☆☆
Солун, Гърция 3 нощувки
от 744 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Хотел Mediterranean Palace ☆☆☆☆☆
Солун, Гърция 2 и 3 нощувки
от 820 лв. цена на възр. в двойна стая
цени на база:
Оферта № П11329

Солун


Солун е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Разположен в сърцето на залива Thermaikos, градът е най-важният търговски, бизнес и транспортен център на северна Гърция. Градът има международно летище и е връзка към останалите селища в централна и северна Гърция.

С дълга история и богата култура, Солун е наистина интересно място за посещение. Най-известна е крайбрежната му алея с Бялата кула и паметника на Александър Македонски. Също така площадът Aристотел около, който е търговският център на града с много магазини, ресторанти, кафенета, както и известните сладкарници със сладки изкушения.
Други забележителности на града са Римската арка на Galerius, Ротондата, църквата Свети Димитър, средновековната крепост, старият град, районът Лададика и други.

Бялата кула е символът на град Солун и се намира на крайбрежната алея. Построена е през 16 век от османците, като част от укреплението на града. През годините е използвана като крепост и затвор, а днес в нея се помещава Византийският музей. Има дължина 33,90 м и диаметър 22,70 м, с шест етажа свързани със стълби. На последния етаж има панорамна тераса с гледка към града. През годините името й се е променяло, но след освобождението от турците, гърците я боядисват изцяло в бяло като символ на пречистването, откъдето идва и днешното й име. През нощта кулата е красиво осветена.

Арката на Galerius (Kamara) е построена по поръчка на римския император Galerius в чест на победата над персите. Намира се в близост до Ротондата.

Ротондата е голяма кръгла сграда в центъра до арката.  Построена от римския император Galerius като храм - част от голям комплекс, посветен на него. По-късно става християнска църква Agios Georgios с красиви стенописи. По време на турското робство е била превърната в джамия и е добавено минаре, останало и до днес и е единственото в града. След освобождението отново е била църква,  а днес работи като музей на скулптурата. Тя е една от най-старите православни църкви с красиви мозайки и е включена в списъка за защета на Юнеско.

Църквата Agios Dimitrios е най-известната църква в Солун и носи името на патрона на града – Свети Димитър. Честването му на 26 октомври всяка година се превръща в голям местен празник. Църквата датира от византийско време и е построена на мястото, където се смята, че светията е бил измъчван и починал заради своята вяра.

Археологическият музей отваря врати през 2006 г, след възстановяването на предишната стара сграда. В него са представени различни етапи от живота на местното население на Солун и областта Македония от праисторически времена до днес.

Крепостта на Солун се намира на хълм над Стария град. От нея има прекрасна гледка към града, пристанището и морето. Крепостта има десет кули. Построена е на мястото на древен  акропол, а през различните периоди е била крепост, затвор, щаб квартира на военните.

Църквата Света София (Agia Sofia) се намира в центъра на града и е една от старите църкви на града.

Старият град (Ano Poli) се намира в северната част на града. В миналото тук са живяли много евреи и е бил квартира на османците. Характерни са каменните къщи и тесните павирани улици. Тук се намират много византийски църкви, както и къщата на Камал Ататюрк – известният турски водач. Част от къщите в тази живописна част на града са унищожени от големия пожар от 1917 г, горял цели два дни.

Районът Ladadika е стар квартал с павирани улички, който се намира в западната част на пристанището. Той е известно място за разлечения и оживен нощен живот с много кафенета и ресторанти.

Площад Alristotelous е главният и най-просторен площад на града. Намира се в центъра и е място за срещи и провеждане на различни мероприятия.

Въпреки, че Солун не е типичен курорт и е известен предимно със забележителностите си и нощния си живот, в близост до града има няколко плажа. Повечето от тях са лесно достъпни от центъра на града с автобус и са добре организирани. Повечето местни обаче предпочитат плажовете на п-в Халкидики, които са само на час път с кола.

Плаж Perea е най-близкият плаж и се намира на 17 км южно от града. Красив пясъчен плаж, организиран и с оживен нощен живот. Свързан е с редовна автобусна линия.

Плаж Agia Triada се намира на 20 км южно от град Солун. Дълъг, пясъчен плаж с кристална вода, организиран с чадъри и шезлонги,  Свързан е с града с редовна автобусна линия. Покрай плажа има хотели и заведения.

Плажът на Аспровалта се намира на 80 км от града. Градчето се намира в центъра на залива Striminokoskos и през лятото се превръщо в оживен курорт. Дълъг пясъчен плаж с кристална вода, на места има чадъри и шезлонги. В близост са другите красиви плажове на съседните селища Неа Врасна и Акрогиали.