Вашата оценка

Коледа на Халкидики, пакетни оферти за 2 нощувки, собствен транспорт

Вид транспорт: Собствен транспорт
3 дни / 2 нощувки
Халкидики, Гърция

Програмата няма актуални цени!

  • Описание и програма
Коледа 2017 на п-в Халкидики
3 дни / 2 нощувки
Програма със собствен транспорт


Важно: От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място, в хотела.
  • за 5* хотели - 4 евро/ стая/ нощувка
  • за 4*  хотели - 3 евро/ стая/ нощувка
  • за 3*, 2*, 1* хотели - 2 евро/ стая/ нощувка          

Забранено е внасянето на напитки в ресторантите на хотелите, особено по време на Новогодишната вечеря. Ако има такъв случай, хотелът има право да не допуска клиентите до ресторанта.
Деца до 16 г. не се допускат до Спа процедурите в хотелите.

 
Условия за плащане:
  • Депозит - 50% при резервация
  • Доплащане - до 21 дни преди датата на заминаване
  


Условия за анулации:             

  • при анулация от 21 до 15 дни преди датата на пристигане - 30% от общата стойност
  • при анулация 14 до 8  дни преди датата на пристигане - 50% от общата стойност на резервацията
  • при анулация от 7 до 3 дни преди настаняване  - 70% неустойка
  • при анулация от 2 дни преди настаняване или при неявяване - 100% неустойка        

Оферта № П11337

Халкидики

Полуостров Халкидики е разположен  в Северна Гърция, на  100 км югоизточно от град Солун – вторият по големина град в страната. За първи път на полуострова стъпват преселници от о-в Евия. Те са впечатлени от красивите заливи и хълмове, покрити със зелени гори. От името на тяхната столица Халкис идва и съвременното наименование на полуострова Халкидики.

Днес Халкидики е един от най-големите туристически центрове на Гърция. Сините кристално чисти води се съчетават с безкрайните златисти плажни ивици и зелените борови и маслинови гори. Пясъчната ивица е с дължина над 500 км., като 47 от плажовете, притежават престижната международна награда „Син Флаг”. Най-високият връх се намира на Атон – 2033 м. Климатът е прекрасен с повече от 300 слънчеви дни в годината.

На полуострова ще намерите всичко необходимо за първокласна почивка – топъл климат, чисто море, живописна природа, интересни паметници на древната архитектура, своеобразие на живописните селища.

Разстоянието от международното летище Македония в град Солун до различните части на Халкидики варира от 45 км до 120 км.

Халкидики се състои се от две части – континентална и голям полуостров с три ръкава – Касандра, Ситония и Атон.

 

  • Касандра е първият ръкав, заемащ най-западната му част, се намира близо до Солун и е най-заселената местност на полуострова. Известен е с белите си плажове, кристално чиста морска вода,  гръцки таверни, барове и нощни клубове, многобройни хотели от различна категория, редица развлечения сред които и водни спортове.  Всичко това превръща Касандра  в притегателен туристически център в Гърция  както за самите гърци, така и за всички почиващи там. По-известни курортни градчета – Ханиоти, Калитеа, Пефкохори, Неа Фокеа, Неа Потидеа.
  • Ситония -  вторият ръкав. В тази част на Халкидики можете да намерите спокойна и тиха атмосфера, заобиколени от красивата природа на полуострова. Живописните заливи при Вурвуру, старите каменни къщи при Агиос Николаос, византийските крепости при Торони и ранните християнски базилики при Никити и Елиас са само част от забележителностите, които може да видите в Ситония. Най-известните туристически центрове на Ситония с Никити, Метаморфоси, Неос Мармарас. Предпочитано място е за любителите на природата и къмпингуването.
  • Атон - третият ръкав на полуострова,  разположен в югоизточната част на полуострова, е известен с това, че тук се намира Свещената планина Атон. Той е автономна монашеска общност под гръцки суверенитет и седалище на 20 православни манастира. 17 от тях са гръцки, а останалите три – сръбски, български и руски. Монасите тук водят прост начин на живот, лишен от удобствата на модерния свят. Вярват, че пътят към Бог минава през молитвата и самотата. Занимават се предимно със земеделие. Обитаването на полуострова е разрешено само на монасите, които са около 1400 души. Посещението е разрешено само на мъже при наличието на предварително издадена виза. Векове изолация и посвещение на православието са дарили Атон с уникална мистична атмосфера. Манастирите могат да бъдат разгледани отвън с разходка по море с туристическо корабче.