Вашата оценка

Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург, 21-29 юли, от София. 8 нощувки! Местата са изчерпани!

Вид транспорт: Самолет
9 дни / 8 нощувки
Москва и Санкт Петербург - самолетни екскурзии, Русия

Програмата няма актуални цени!

  • Описание и програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Величието на Русия - Санкт Петербург и Москва

9 дни / 8 нощувки, 21 - 29 юли 2018

Местата по програмата са изчерпани !!!


Програма на екскурзията:

21 юли. Излитане от София Терминал 2 в 12:30ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15:35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18:20ч., пристигане в 19:40ч. Посрещане и трансфер до хотел Москва 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.
22 юли. Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. Посещение на територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор - началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл - официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела. (продължителност на програмата около 9,5 часа)  Нощувка.
23 юли. Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург. Обяд в ресторант в града. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексна екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г.(продължителност на програмата около 9 часа). Нощувка
24 юли. Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време. Трансфер до хотела. (6,5 часа) Свободно време. Нощувка.
25 юли. Закуска. Освобождаване на стаите, трансфер до летище Пулково за полет до Москва в 10:40ч. 11:55 - посрещане на летище Шереметиево -2. Трансфер до хотел BW Vega 4*. Настаняване в стандартни стаи. Свободно време. Нощувка.
26 юли. Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а - най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др.  (4 часа). Обяд в ресторант в града. Екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. (3 часа). Връщане в  хотела.  Нощувка.
27 юли. Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Екскурзия на български език в Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. Обяд в ресторант в града. Разходка с корабче по Москва - река. Атрактивната разходка продължава час и половина, а от борда на кораба се наблюдава Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др. Връщане в  хотела (продължителност на програмата около 8 часа). Свободно време.Нощувка.
28 юли. Закуска. Целодневна автобусна екскурзия в Сергиев Посад (65 км) - град от „Золотое кольцо” на Русия. Посещение на Троице - Сергиева лавра – величествен манастирски комплекс, важен духовен център на Русия, обител на св. Сергий Радонежский. Лаврата е символ на Руското православие и резиденция на патриарха. Разглеждане на Троицкий собор - главен храм, първото каменно здание в Лаврата, построено през 1422-23 год. Връщане в Москва (около 6,5 - 7часа). Свободно време. Нощувка.
29 юли. Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Шереметиево. Полет Москва - София с авиокомпания Аерофлот в 08:20ч. Пристигане в София в 11:35ч.

Полетното разписание е в местни времена.
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма.

 

Условия за резервация:

  • Депозит – 35%
  • Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

 

Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването. 
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
  • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
  • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”

- самолетен билет за полет на Аерофлот София - Москва - Санкт Петербург - Москва - София
- летищни такси – 304 лв.към 07.09.17 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
- 4 нощувки със закуска в хотел Москва 4* в Санкт Петербург в стандартни стаи
- 4 нощувки със закуска в хотел BW Вега Измайлово 4* в стандартни стаи
- 2 обяда в Санкт Петербург
- 2 обяда в Москва (4-те обяда включват супа, салата, основно ястие, десерт, кафе/чай, минерална вода)
- трансфери летище-хотел-летище
- описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- слушалки по време на екскурзионната програма
- медицинска застраховка (с покритие 100 000 лв.)
- тур-лидер, представител на туроператора

Важно: От 26.03.18 има увеличение на YQ-такси и летищни такси на Аерофлот: 45 лв. на билет. Увеличението на таксите НЕ е включено в пакетната цена. Валидно е за всички резервации.

 

- стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни  с включена такса визов център - 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България

- лични разходи
- допълнителни екскурзии по желание (заявяват се на място):

  • Автобусна нощна екскурзия на Санкт Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева.
  • Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта.

Хотели по програмата:
 

  • В Санкт Петербург: Хотел Москва 4* - http://www.hotel-moscow.ru. Стандартен хотел 4*, с изключително добро разположение - в началото на Невски проспект, на площад Александър Невски, срещу Александро-Невската лавра. Настаняването е в стандартни двойни стаи. Вечер е възможно да се наблюдава вдигането на моста „Ал. Невски” над река Нева. На 20 м от хотела - ст.м. Александър Невски.
 
  • В Москва: Хотел Best Western Vega 4*  - http://hotel-vega.ru/. Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк и Измайловски Кремъл с прочутия базар за сувенири. На 50 метра от хотелския комплекс - ст.м. Партизанская, до Червения площад директна линия – 12-15 мин. на метро.
Оферта № П11167

Москва и Санкт Петербург - самолетни екскурзии