Класическа Испания. Барселона - Сарагоса - Мадрид - Толедо - Кордоба - Севиля - Гранада - Аликанте - Валенсия.Вид транспорт: Самолет
8 дни / 7 нощувки
Барселона, Испания
ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ


 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

Класическа Испания

Барселона - Сарагоса - Мадрид - Толедо - Кордоба - Севиля - Гранада - Аликанте - Валенсия

8 дни / 7 нощувки

 

Дати на гарантирано тръгване: всяка събота до края на месец октомври 2017!


Пакетна цена – 1290 лв. на турист с включен самолетен билет


Програма на екскурзията:
 

Събота. Отпътуване от летище София Т2 за Барселона с директен полет на а/к България Еър. Пристигане на летище Барселона. Посрещане от приемащата агенция. Трансфер и настаняване в хотел 3* в Барселона. Нощувка.
Неделя. Закуска. Панорамна екскурзия на Барселона с разглеждане на знаменитите архитектурни шедьоври на Антонио Гауди (Саграда Фамилия, къщата на Мило и Батийо, парка Гюел отвън), а също така Пасео Грация, площад Каталуния, площад Испания, кулата Монтжуик. Отпътуване за Мадрид. Кратка екскурзия в историческия център на Сарагоса с разглеждане на Събора на Св. Мария Пилар, паметника на Гоя, Борсата. Пристигане в Мадрид. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
Понеделник. Закуска. Обзорна екскурзия в Мадрид: площада на Колумб и Испания, Пасео Прадо. Екскурзия в Толедо – разглеждане на Стария център, Катедралния Събор, Синагогата, къщата-музей на Ел Греко. Връщане в Мадрид. Вечеря. Нощувка.
Вторник. Закуска. Отпътуване за Кордоба. Екскурзия в Стария център и посещение на Джамията. Свободно време. Вечеря. Нощувка в хотел 3*.
Сряда. Закуска. Отпътуване за Севиля. Посещение на Катедралния събор и еврейския квартал Санта Крус. Отпътуване за Гранада. Настаняване. Вечеря. По желание – посещение на представление на фламенко. Нощувка в хотел 3*.
Четвъртък. Закуска. Екскурзия в мавританския дворец Алхамбра. Отпътуване за Аликанте. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел 3*.
Петък. Закуска. Отпътуване за Валенсия – родината на паелята и столицата на цитрусовите плодове на Испания. Пешеходна разходка в историческия център на Валенсия – Събора, в който се съхранява Светия Граал, средновековната борса, централния пазар, Арената. Обяд. Отпътуване за Барселона. Настаняване в хотел 3* Нощувка.
Събота. Закуска. Трансфер до летище Барселона.


Програмата е гарантирана при минимум 2 записани туристи.

Условия за записване: Записването става с подписване на договор за организирано пътуване и внасяне на депозит от 30% от общата цена. Окончателното плащане се извършва до 14 дни преди датата на пътуването.
 


Анулации и неустойки:

 • При отказ на ПОТРЕБИТЕЛЯ  от пътуването от третия ден, следващ записването до 29 дни преди датата на пътуване ПОТРЕБИТЕЛЯТ дължи неустойка в размер на депозита.
 • При отказ на ПОТРЕБИТЕЛЯ  от пътуването от 29 до 14 ден преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
 • При отказ на ПОТРЕБИТЕЛЯ  от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването – му се възстановяват 20% от общата стойност на пътуването.
 • При отказ на ПОТРЕБИТЕЛЯ  7 дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.
 • Потребителят има право да се откаже от пътуването в тридневен срок от заплащането на капарото, без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

- самолетен билет София – Барселона – София  на а/к Бългаия Еър с включени летищни такси и голям багаж до 23 кг на цена 152 евро*
- 7 нощувки и 7 закуски в двойна стая в хотели категория 3 звезди, 7 обеда или вечери
- посрещане на летището
- трансфери хотел – летище - хотел
- описаните екскурзии с екскурзовод на руски език
- входни такси за Джамията в Кордоба и Двореца Алхамбра в Гранада
- медицинска застраховка с покритие 10 000 евро


Внимание: При невъзможност да се посети Двореца Алхамбра или Градините Хереналифе в Гранада, се посещава Двореца Алкасар в Севиля /паметник на ЮНЕСКО/. Конкретната програма се получава 1 седмица преди отпътуване.

- входните такси в обектите, посещавани по желание

Допълнителна информация:

 • При изчерпване на местата на тази най – ниска цена на двупосочен билет, крайната цена на екскурзията също търпи съответни промени.
 • По тази дестинация се предлагат билети на нискотарифни авиокампании с доплащане за голям багаж. Цената се фиксира при конкретна резервация.
 • На пикови дати / по време на големи конгреси, спортни мероприятия, събития и др./ е възможно настаняване в широк център в Барселона.

 

Внимание: При невъзможност да се посети Двореца Алхамбра или Градините Хереналифе в Гранада, се посещава Двореца Алкасар в Севиля /паметник на ЮНЕСКО/. Конкретната програма се получава 1 седмица преди отпътуване.


Отстъпки:

 • настаняване на трети турист  на доп. легло – 138 лв.

 

Доплащане:

 • настаняване в единична стая – 420 лева
 

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.
Внимание: Конкретните хотели за всяка програма се научават най-рано 1 седмица преди датата на отпътуване.


Важно: На пикови дати / по време на големи конгреси, спортни мероприятия, събития и др./ е възможно настаняване в широк център в Барселона, в други зони на Барселона или предградия на Барселона /Лорет де Мар/

Оферта № П11145