Екскурзии и почивки
Австрия
България
България - Великден и Майски празници
Гърция
Гърция - Великден и Майски празници
Испания
Италия
Македония
Малта
Португалия
Прибалтийски държави
Русия
Сърбия
Узбекистан
Черна гора
Чехия
Гарантирано най-добра цена "ГАРАНТИРАНО НАЙ-ДОБРА ЦЕНА" - като дългогодишни специалисти се стремим да ви предлагаме възможно най-добрите предложения на възможни най-добри цени, затова с този знак сме отбелязали наши предложения, за които имаме най-добри цени спрямо останалите ни конкуренти. Забележете, резервирайки под тези оферти получавате преимуществото, ако намерите и ни докажете, че има по-добра цена за същата оферта на пазара и това е станало 14 дни преди началото на почивката ви, то ние ще се постараем или да ви предложим същата цена или ще ви възстановим сумата
Действа намаление "ДЕЙСТВА НАМАЛЕНИЕ" - предложения с действаща отстъпка за определен период - това могат да бъдат отстъпки за ранни записвания, отстъпки за резервации направени в последния момент или други
Близо до плажа "БЛИЗО ДО ПЛАЖА" - хотели разположени в непосредствена близост до плажа
Подходящи за деца "ПОДХОДЯЩИ ЗА ДЕЦА" - това са предложения подходящи за семеен туризъм - хотели предлагащи намаления за деца или такива, при който има възможност за настаняване на повече от едно дете в стая
Солвекс препоръчва "СОЛВЕКС ПРЕПОРЪЧВА" - с този знак сме обозначили предложенията и хотелите, за които сме получили добри отзиви от клиентите почивали в тях, и поради тази причина имаме пълното основание да ги препоръчаме и на останалите
  Туристическа агенция СОЛВЕКС
  София 1142, бул. Васил Левски 84,
  тел./факс (02) 935 80 00, 0885 999 005, 0700 45 007
  e-mail: office@solvex.bg
  Варна 9000, ул. Мусала №5,
  тел. (052) 602 781, e-mail: varna@solvex.bg
  Бургас 8000, ул. Симеон I №16,
  тел./факс(056) 820 561 , e-mail: burgas@solvex.bg
  Пловдив 4000, бул. М. Луиза 6,
  тел./факс(032) 625 036, 0885 999 083 e-mail: plovdiv@solvex.bg

ВЕЛИКДЕН В ЛИСАБОН

7 нощувки със закуска в хотел 3* в Лисабон + целодневна екскурзия в Лисабон и португалските курорти. Период: 13.04.17 - 21.04.17. Гарантирани места !!!

Великден в Лисабон - столицата на Португалия

Гарантирани места, хотел в центъра на Лисабон!

13 април – 21 април 2017

Пакетна цена на човек: Last minute цена от 1199 лв.

Програма на екскурзията:

13 април - четвъртък. Отпътуване за Лисабон в 21:10.Кацане на летище Лисабон в 23:00. Посрещане и групов трансфер до хотел от VIP Berna 3*. Настаняване. Нощувка.
14 април - петък. Закуска. Целодневна екскурзия с екскурзовод на български език в Синтра и Регалейра - нос Рока - Кашкаиш – Ещорил - обиколка на Лисабон. Старинният мавритански град Синтра още през Средните векове се превръща в резиденция на португалските крале.Той е една безценна перла на Португалия, разположена сред прохладната зеленина на евкалипти, вековни кедрови и палмови дървета. Програмата включва разходка в историческия център с Националния дворец – белоснежен замък с разкошни зали. Разглеждане на романтичното имение Кинта де Регалейру от 17 век, известно със своите вити стълби и тайни проходи. На различни нива в уникалната райска градина могат да се видят  балкони, панорамни площадки,беседки, изкуствени пещери и др. Много от екзотичните растения са донесени от Бразилия. Екскурзията продължава по живописен планински път до най-западната точка на Европейския континент - нос Кабо Рока. Програмата продължава в известните курорти  Кашкаиш и Ещорил, където почиват известни личности от цял свят. Свободно време в Кашкаиш. Следобяд – обиколка на удивителния Лисабон. Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу.Разглеждане на историческия център на града, запазил автентичен облик: булевард Независимост, площада на Реставраторите, площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площада на Търговията. Преминаване по Моста 25 април, към квартал Белен и площад Алфонсо Албакърке. Разглеждане на манастира Жеронимуш в Белен - най-впечатляващия архитектурен комплекс на Лисабон с известната кула от 16 век.Разглеждане на Паметника на Първооткривателите /отвън/ и дворецът Белен /отвън/, в който се намира резиденцията на португалския президент.Връщане в хотела. Нощувка.
15 април - събота. Закуска. Свободен ден. Екскурзии по желание: Полудневна екскурзия с дегустация на вино и включен обяд Сетубал – Азейтау - дегустация на вина – Арабида и обяд в типичен местен ресторант с напитки. Продължителност: 12.30 – 18.30. Цена 70 евро на турист при минимум двама записани туристи с екскурзовод на руски език. Разглеждане на Крепостта Сан Фелипе в Сетубал, разходка по крайбрежната улица. Кратка почивка в парка Арабида. Посещение на местна изба за дегустация на вино /вход 4 евро/ Посещение на фабрика за производство на традиционната керамика Азулехо. Обяд с напитки/вкл. в цената/. Нощувка.
16 април - неделя. Закуска. Свободен ден. Екскурзии по желание: Целодневна екскурзия /9 часа/ в Обидуш - Алкобаса - Баталя – Томар с екскурзовод на български език. Цена  при минимум 15 туристи – 58 евро на турист. Екскурзията започва с разходка в очарователното градче Обидуш с характерни бели къщи с червени покриви и малки църкви, обградено от средновековни крепостни стени. Разходка по уличките, разглеждане на Капелата на централния площад, старинната църква Св.Дева и арабската крепост. Разглеждане отвън на средновековното Абатство в Алкобаса, продължаване за Баталя, където е манастира Санта Мария да Виктория, построен в чест на победата над испанците през 1385г. Последна спирка е  градчето Томар на река Набан. Разглеждане на Манастира на тамплиерския орден от 1160 г. Връщане в Лисабон.
Нощувка.
17 април - понеделник. Закуска. Свободен ден. Екскурзии по желание: целодневна екскурзия «Кралските дворци на Лисабон и приказното селце Азеняш ду Мар». Продължителност: 9.00.-17.30. Цена - 90 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи. Екскурзията включва: посещение на Кралския дворец в Ажуда, на Дворецът Келуж – Португалския Версай, на Националния дворец в Синтра и на селцето Азеняш ду Мар, живописно разположено на отвесни скали над океана. Входните такси на дворците се заплащат отделно/в Ажуда – 10 евро, Келуж – 9 евро, Националния дворец в Синтра – 10 евро/ По желание: целодневна екскурзия Коимбра и Фатима. Продължителност: 10.00-17.00. Цена 75 евро на турист при минимум 15 записани туристи с екскурзовод на български език. Коимбра е първата столица на Португалия, датираща от 12 век. Сега градът е известен със своя университет – един от най-старите в Европа. Коимбра е разделена на Горен-/стар/ град с крепостна стена и множество архитектурни паметници и модерна част – Долен град с търговски центрове и ресторанти. Двата града са свързани посредством Портата Аркаде Алмедина. По желание: разглеждане на Библиотеката на университета в Коимбра с кралски размери/вход по желание 9 евро/ Свободно време за обяд. Продължаване към Фатима – благословено и свещено място на явяването на Светата Дева, разглеждане на Базиликата на Дева Мария. Нощувка.
18 април - вторник. Закуска. Свободен ден. Екскурзии по желание: Полудневна екскурзия „Лисабон-древен и млад” с посещение на Океанариума.Продължителност – 8.30 – 12.30. Цена - 60 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи, включва билет за метро и входен билет за Океанариума. Екскурзията включва: пешеходна разходка из Стария Лисабон, разходка на традиционния старинен трамвай, пътуване с метро до Новия град на Лисабон и посещение на Океанариума с включен билет.Билетите за трамвая и метро са вкл. в цената. Полудневна екскурзия „Лисабон лукс с круиз по река Тежу”. Продължителност 14.30 – 18.30.Цена - 50 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи. Екскурзията включва разглеждане на историческата част на Лисабон и круиз по река Тежу, по време на който може да видите града от съвсем различна перспектива. Вечерта – по желание – вечеря с традиционни ястия в ресторант в Лисабон с изпълнения на фаду и включени напитки. Цена - 65 евро на турист при минимум 2 туристи. Цената включва трансфер от и до хотела. Романсът фаду е музикалният символ на Лисабон. По време на вечерята се редуват тъжни песни с енергични танци, представени от професионални изпълнители. Нощувка.
19 април - сряда. Закуска. Свободен ден. Екскурзии по желание: Целодневна екскурзия /12 часа/ в град Порто с обяд, с дегустация на портвайн и възможност за разходка по р. Доуро с екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 туристи – 98 евро на турист. По време на програмата в Порто ще видите: – гарата Сао Бенту с прекрасни декоративни плочки, най-високата кула на града – камбанарията на църквата Клеригуш, Катедралния събор,крайбрежния булевард Дору, църквата Св.Франциск с позлатения олтар.Круиз по р. Доуру – заплаща се на място /12,5 евро на турист/. Разглеждане на избите за портвайн Grahams с дегустация. Обяд в традиционен местен ресторант.Нощувка.
20 април - четвъртък. Закуска. Освобождаване на хотела до 12.00. Оставяне багажа на рецепция. Свободно време. По желание: полудневна екскурзия Евора – статуята на Христос – Мостът 25 април – Мостът Вашку де Гама с екскурзовод на руски език. Продължителост 8.00. – 14.30. Цена - 70 евро на турист при минимум 2 записани туристи. Екскурзията започва с минаване по Моста 25 април. Този мост е построен през 1966 г. над мястото, където река Тежу се влива в Атлантическия океан. Това е един от най-дългите висящи мостове на света. Разглеждане отвън на статуята на Исус Христос, копие на знаменитата статуя в Рио де Жанейро и издигната като благодарност към Бога за запазването на Лисабон по време ва Втората Световна война. Отпътуване към град Евора /на 130 км/, чийто стар център е включен като архитектурен паметник в списъка на ЮНЕСКО. Разглеждане на централния площад Дон Жералду с колоните, църквата Санту Антониу,храма на Диана от 2 ри век, Събора на Евора в романски стил и църквата на Свети Франсишку/отвътре/с кулата от кости. Екскурзията приключва с преминаване по Моста Вашку де Гамма с дължина 17,2 км – най-дългият мост в Европа. Трансфер до летище Лисабон /около 21 ч/. Излитане за София в 23.50.
21 април  - петък. Кацане на летище София в 06:00. ч.

Пакетни цени по програмата:

Пакетна цена в хотел VIP Berna 3* 13 – 20 април На човек  в двойна стая Трети възрастен на допълнително легло Дете до 10 г. на допълнително легло Единична стая
Last minute цена 1295 лв. 1199 лв.
1225 лв. 1175 лв.
1195 лв. 1145 лв.
1700 лв. 1650лв.

*

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- самолетен билет на а/к България Еър София – Лисабон – София с летищни такси и включен голям багаж
- 7 нощувки със закуски в хотел VIP Berna 3* в центъра на Лисабон
- групов трансфер летище – хотел – летище
- целодневна екскурзия в Синтра и Ещорил, Кашкайш и Лисабон с  екскурзовод на български език
- представител на туроператора по време на пътуването
- медицински застраховка с покритие 10 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- градска такса от 1 евро на турист на нощувка – заплаща се задължително на място от всеки турист на рецепцията на хотела
- вечери
- екскурзии по желание, които се заявяват при записване

Екскурзии по желание:

Събота:

 • Полудневна екскурзия с дегустация на вино и включен обяд Сетубал – Азейтау - дегустация на вина – Арабида със обяд в типичен местен ресторант с напитки. Продължителност 12.30.- 18.30. Цена - 70 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи.

Неделя:

 • Целодневна екскурзия /9 часа/ в Обидуш - Алкобаса - Баталя – Томар с екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 туристи –58 евро на турист. Продължителност:9.00.- 17.30.ч

Понеделник:

 • Целодневна екскурзия Коимбра и Фатима. Продължителност:10.00-17.00. Цена 75 евро на турист при минимум 15 записани туристи с екскурзовод на български език. Коимбра е първата столица на Португалия, датираща от 12 век.
 • Целодневна екскурзия «Кралските дворци на Лисабон и приказното селце Азеняш ду Мар». Продължителност: 9.00.-17.30. Цена - 90 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи.

Вторник:

 • Полудневна екскурзия „Лисабон-древен и млад” с посещение на Океанариума. Продължителност – 8.30 – 12.30. Цена - 60 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи, включва билет за метро и входен билет за Океанариума.
 • Полудневна екскурзия „Лисабон лукс с круиз по река Тежу”. Продължителност 14.30.-18.30. Цена - 50 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи.
 • Вечеря с традиционни ястия в ресторант в Лисабон с изпълнения на фаду и включени напитки.Цена - 65 евро на турист при минимум 2 туристи.

Сряда:

 • Целодневна екскурзия в Порто с обяд, с дегустация на портвайн и възможност за разходка по р. Доуро с лицензиран екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 туристи – 98 евро на турист. Продължителност 12 часа,9.00-20.30.ч

Четвъртък:

 • Полудневна екскурзия Евора – статуята на Христос – Мостът 25 април – Мостът Вашку де Гама с лицензиран екскурзовод на руски език.Цена 70 евро на турист при минимум 2 записани туристи. Продължителност 6 часа, 8.00.- 14.30.ч

Отстъпка от цената на допълнителните екскурзии за деца 4-10 г.- 50 %., деца до 4 г. – безплатно.

Внимание: екскурзиите по желание са свързани с предварителни  резервации и организации, затова се заявяват още при записване и сключване на договора за организираното пътуване. Обявената цената на екскурзиите е гарантирана САМО при предварително записване от България.

Входни такси за посещаваните обекти по желание:

 • Имението Регалейра – деца до 8 г. – безплатно, деца 9-14 г. – 3 евро, възрастни до 65 г. – 6 евро, над 65 г. – 4 евро.
 • Манастирът Жеронимуш в Белен отвън и отвътре – безплатно, вътрешния двор се разглежда самостоятелно и по желание - деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 65 г. – 10 евро, над 65 г. – 5 евро.
 • Кулата Белен – изкачване на кулата по желание в свободното време по време на обзорната екскурзия - деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 65 г. – 6 евро, над 65 г. – 3 евро.
 • Вътрешния двор на манастира в Алкобаса - деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 65 г. – 6 евро, над 65 г. – 3 евро, Вътрешния двор на манастира в Санта Мария да Виктория в Баталия - деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 65 г. – 6 евро, над 65 г. – 3 евро.
 • Манастира на Ордена на Христос в Томар - деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 65 г. – 6 евро, над 65 г. – 3 евро.
 • Националния дворец в Мафра – билет за двореца - деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 65 г. – 6 евро, над 65 г. – 3 евро.
 • Манастирът Св.Францишку в Евора - деца до 12 г. – безплатно, възрастни до 13 г.-25 г. – 1,5  евро, възрастни 24 г. – 64 г. - над 65 г. – 2 евро, снимки вътре – 1 евро.
 • Статуята на Исус в Лисабон – изкачване на панорамната площадка във вътрешността на статуята – 4 евро на човек
 • Круиз по река Тежу – около 22 евро на турист, заплаща се на място. По време на круиза се виждат най-големите забалежителности на града: Замъка Св. Жорж,катедралния събор Се, Меркаду да Рибейра, Музея на древното изкутво, Мостът 25 април, статуята на Исус, Националния Дворец в Ажуда, Площада на Империята, Манастира Жеронимуш, Паметника на Първооткривателите и др. По време на круиза може да слиза и да се ползва билета за следващ круиз в рамките на деня.
 • Океанариума на Лисабон – билет за възрастен – 15,30 евро, над 65 г. – 10 евро, деца 4-12 г. – 10 евро.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Описание на хотелa по програмата:

Хотел 3* - VIP Berna. В центъра на Лисабон, до Арената за борба с бикове, на 100 м от спирка на метро и автобус. В района има голям шопинг център и множество ресторанти и магазини.
В стаите: климатик, сешоар, сейф, кабелна телевизия
Доплащане за 7 вечери с напитки в ресторант 3* в хотел VIP Zurique / на 200 от хотел VIP Berna/ – 280 лв. Напитки: чаша вода, чаша вино или бира по избор, кафе или чай по избор.

Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 20 туристи, срок за уведомление – 29 март 2017.

Необходими документи и условия за записване:

 • Валидна лична карта или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа,с който ще се пътува при сключване на договор.
 • Депозит 650 лв при записване, доплащане – 14 дни преди отпътуване.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването – му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми