Екскурзии и почивки
Австрия
България
България - 3-ти март
България - Великден и Майски празници
Гърция
Гърция - Великден и Майски празници
Испания
Италия
Македония
Малта
Португалия
Прибалтийски държави
Русия
Сърбия
Узбекистан
Черна гора
Чехия
Гарантирано най-добра цена "ГАРАНТИРАНО НАЙ-ДОБРА ЦЕНА" - като дългогодишни специалисти се стремим да ви предлагаме възможно най-добрите предложения на възможни най-добри цени, затова с този знак сме отбелязали наши предложения, за които имаме най-добри цени спрямо останалите ни конкуренти. Забележете, резервирайки под тези оферти получавате преимуществото, ако намерите и ни докажете, че има по-добра цена за същата оферта на пазара и това е станало 14 дни преди началото на почивката ви, то ние ще се постараем или да ви предложим същата цена или ще ви възстановим сумата
Действа намаление "ДЕЙСТВА НАМАЛЕНИЕ" - предложения с действаща отстъпка за определен период - това могат да бъдат отстъпки за ранни записвания, отстъпки за резервации направени в последния момент или други
Близо до плажа "БЛИЗО ДО ПЛАЖА" - хотели разположени в непосредствена близост до плажа
Подходящи за деца "ПОДХОДЯЩИ ЗА ДЕЦА" - това са предложения подходящи за семеен туризъм - хотели предлагащи намаления за деца или такива, при който има възможност за настаняване на повече от едно дете в стая
Солвекс препоръчва "СОЛВЕКС ПРЕПОРЪЧВА" - с този знак сме обозначили предложенията и хотелите, за които сме получили добри отзиви от клиентите почивали в тях, и поради тази причина имаме пълното основание да ги препоръчаме и на останалите
  Туристическа агенция СОЛВЕКС
  София 1142, бул. Васил Левски 84,
  тел./факс (02) 935 80 00, 0885 999 005, 0700 45 007
  e-mail: office@solvex.bg
  Варна 9000, ул. Мусала №5,
  тел. (052) 602 781, e-mail: varna@solvex.bg
  Бургас 8000, ул. Симеон I №16,
  тел./факс(056) 820 561 , e-mail: burgas@solvex.bg
  Пловдив 4000, бул. М. Луиза 6,
  тел./факс(032) 625 036, 0885 999 083 e-mail: plovdiv@solvex.bg

ВЕЛИКДЕН В ЛИСАБОН

7 нощувки със закуска в хотел 3* в Лисабон + целодневна екскурзия в Лисабон и португалските курорти. Период: 13.04.17 - 20.04.17. Гарантирани места !!!

Великден в Лисабон - столицата на Португалия

Гарантирани места, хотел в центъра на Лисабон!

13 април – 20 април 2017

Пакетна цена с ранно записване до 28.02: 1195 лв.

Програма на екскурзията:

13 април - четвъртък. Отпътуване за Лисабон в 21:10.Кацане на летище Лисабон в 23:00. Посрещане и групов трансфер до хотел от VIP Berna 3*. Настаняване. Нощувка.
14 април - петък. Закуска. Целодневна екскурзия с екскурзовод на български език в Синтра и Регалейра - нос Рока - Кашкаиш – Ещорил - обиколка на Лисабон. Старинният мавритански град Синтра още през Средните векове се превръща в резиденция на португалските крале. Той е една безценна перла на Португалия, разположена сред прохладната зеленина на евкалипти, вековни кедрови и палмови дървета. Програмата включва разходка в историческия център с Националния дворец – белоснежен замък с разкошни зали.Разглеждане на романтичното имение Кинта де Регалейру от 17 век., известно със своите вити стълби и тайни проходи. На различни нива в уникалната райска градина могат да се видят  балкони, панорамни площадки, беседки, изкуствени пещери и др. Много от екзотичните растения са донесени от Бразилия. Екскурзията продължава по живописен планински път до най-западната точка на Европейския континент - нос Кабо Рока. Програмата продължава в известните курорти  Кашкаиш и Ещорил, където почиват известни личности от цял свят. Свободно време в Кашкаиш. Следобяд – обиколка на удивителния Лисабон. Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Разглеждане на историческия център на града, запазил автентичен облик: булевард Независимост, площада на Реставраторите, площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площада на Търговията. Преминаване по Моста 25 април, към квартал Белен и площад Алфонсо Албакърке. Разглеждане на манастира Жеронимуш в Белен- най-впечатляващия архитектурен комплекс на Лисабон с известната кула от 16 век.Разглеждане на Паметника на Първооткривателите /отвън/ и дворецът Белен /отвън/, в който се намира резиденцията на португалския президент.Връщане в хотела. Нощувка.
15 април - събота. Закуска. Свободен ден. Екскурзии по желание: Полудневна екскурзия с дегустация на вино и включен обяд Сетубал – Азейтау - дегустация на вина – Арабида и обяд в типичен местен ресторант с напитки. Продължителност: 12:30 – 18:30. Цена 70 евро на турист при минимум двама записани туристи турист /да се махне/ с екскурзовод на руски език. Разглеждане на Крепостта Сан Фелипе в Сетубал, разходка по крайбрежната улица. Кратка почивка в парка Арабида. Посещение на местна изба за дегустация на вино /вход 4 евро на турист - да се добави/ Посещение на фабрика за производство на традиционната керамика Азулехо. Обяд с напитки /вкл. в цената/. Нощувка.
16 април - неделя. Закуска. Свободен ден. Екскурзии по желание: Целодневна екскурзия /9 часа/ в Обидуш - Алкобаса - Баталя – Томар с екскурзовод на български език. Цена  при минимум 15 туристи – 58 евро на турист. Екскурзията започва с разходка в очарователното градче Обидуш с характерни бели къщи с червени покриви и малки църкви, обградено от средновековни крепостни стени. Разходка по уличките, разглеждане на Капелата на централния площад, старинната църква СвДева и арабската крепост. Разглеждане отвън на средновековното Абатство в Алкобаса, продължаване за Баталя, където е манастира Санта Мария да Виктория, построен в чест на победата над испанците през 1385г. Последна спирка е  градчето Томар на река Набан. Разглеждане на Манастира на тамплиерския орден от 1160 г. Връщане в Лисабон. Нощувка.
17 април - понеделник. Закуска. Свободен ден. Екскурзии по желание: целодневна екскурзия Кралските дворци на Лисабон и приказното селце Азеняш ду Мар. Продължителност: 9.00-17.30. Цена - 90 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи.Екскурзията включва: посещение на Кралския дворец в Ажуда, на Дворецът Келуж – Португалския Версай, на Националния дворец в Синтра и на селцето Азеняш ду Мар, живописно разположено на отвесни скали над океана.Входните такси на дворците се заплащат отделно/в Ажуда – 10 евро, Келуж – 9 евро,Националния дворец в Синтра – 10 евро/Нощувка.
18 април - вторник. Закуска. Свободен ден. Екскурзии по желание: Полудневна екскурзия „Лисабон-древен и млад” с посещение на Океанариума. Продължителност – 8:30 – 12:30. Цена - 60 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи, включва билет за метро и входен билет за Океанариума. Екскурзията включва: пешеходна разходка из Стария Лисабон, разходка на традиционния старинен трамвай, пътуване с метро до Новия град на Лисабон и посещение на Оквариума - Океанариума с включен билет. Билетите за трамвая и метро са вкл. в цената. Полудневна екскурзия „Лисабон лукс с круиз по река Тежу”. Продължителност 14:30 – 18:30. Цена - 50 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи. Екскурзията включва разглеждане на историческата част на Лисабон и круиз по река Тежу, по време на който може да видите града от съвсем различна перспектива. Вечерта – по желание – вечеря с традиционни ястия в ресторант в Лисабон с изпълнения на фаду и включени напитки. Цена - 65 евро на турист при минимум 2 туристи. Цената включва трансфер от и до хотела. Романсът фаду е музикалният символ на Лисабон. По време на вечерята се редуват тъжни песни с енергични танци, представени от професионални изпълнители. Нощувка.
19 април - сряда. Закуска. Свободен ден. Екскурзии по желание: Целодневна екскурзия /12 часа/ в град Порто с обяд, с дегустация на портвайн и възможност за разходка по р. Доуро с екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 туристи – 98 евро на турист. По време на програмата в Порто ще видите: – гарата Сао Бенту с прекрасни декоративни плочки, най-високата кула на града – камбанарията на църквата Клеригуш, Катедралния събор,крайбрежния булевард Дору, църквата Св.Франциск с позлатения олтар.Круиз по р. Доуру – заплаща се на място /12,5 евро на турист/. Разглеждане на избите за портвайн Grahams с дегустация. Обяд в традиционен местен ресторант.Нощувка.
20 април - четвъртък. Закуска. Освобождаване на хотела до 12:00. Оставяне багажа на рецепция. Свободно време. По желание: полудневна екскурзия Евора – статуята на Христос – Мостът 25 април – Мостът Вашку де Гама с екскурзовод на руски език. Продължителост 08:00 – 14:30. Цена - 70 евро на турист при минимум 2 записани туристи. Трансфер до летище Лисабон. Излитане за София в 23:50. Екскурзията започва с минаване по Моста 25 април. Този мост е построен през 1966 г. над мястото, където река Тежу се влива в Атлантическия океан. Това е един от най-дългите висящи мостове на света. Разглеждане отвън на статуята на Исус Христос, копие на знаменитата статуя в Рио де Жанейро и издигната като благодарност към Бога за запазването на Лисабон по време ва Втората Световна война. Отпътуване към град Евора /на 130 км/, чийто стар център е включен като архитектурен паметник в списъка на ЮНЕСКО. Разглеждане на централния площад Дон Жералду с колоните, църквата Санту Антониу, храма на Диана от 2 ри век, Събора на Евора в романски стил и църквата на Свети Франсишку/отвътре/с кулата от кости. Екскурзията приключва с преминаване по Моста Вашку де Гамма с дължина 17,2 км – най-дългият мост в Европа.
21 април - петък. Кацане на летище София в 06:00. ч.

Пакетни цени по програмата:

Пакетна цена в хотел VIP Berna 3* 13 – 20 април На човек  в двойна стая Трети възрастен на допълнително легло Дете до 10 г. на допълнително легло Единична стая
С ранно записване до 28.02 1195 лв 1125 лв 1095 лв 1650 лв
Стандартна цена 1295 лв. 1225 лв. 1195 лв. 1700 лв.

*

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- самолетен билет на а/к България Еър София – Лисабон – София с летищни такси и включен голям багаж
- 7 нощувки със закуски в хотел VIP Berna 3* в центъра на Лисабон
- групов трансфер летище – хотел – летище
- целодневна екскурзия в Синтра и Ещорил, Кашкайш и Лисабон с  екскурзовод на български език
- представител на туроператора по време на пътуването
- медицински застраховка с покритие 10 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- градска такса от 1 евро на турист на нощувка – заплаща се задължително на място от всеки турист на рецепцията на хотела
- вечери
- екскурзии по желание, които се заявяват при записване

Екскурзии по желание:

Събота:

 • Полудневна екскурзия с дегустация на вино и включен обяд Сетубал – Азейтау - дегустация на вина – Арабида със обяд в типичен местен ресторант с напитки. Продължителност 12.30.- 18.30. Цена - 70 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи.
 • Полудевна екскурзия „Лисабон лукс с круиз по река Тежу”. Продължителност 14.30.-18.30. Цена- 50 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи.

Неделя:

 • Целодневна екскурзия /9 часа/ в Обидуш - Алкобаса - Баталя – Томар с екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 туристи –58 евро на турист. Продължителност: 9.00.- 17.30.ч

Понеделник:

 • Целодневна екскурзия «Кралските дворци на Лисабон и приказното селце Азеняш ду Мар». Продължителност: 9.00.-17.30. Цена - 90 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи.

Вторник:

 • Полудневна екскурзия „Лисабон-древен и млад” с посещение на Океанариума. Продължителност – 8.30 – 12.30. Цена - 60 евро на записан турист с екскурзовод на руски език при минимум двама записани туристи, включва билет за метро и входен билет за Океанариума.
 • Вечеря с традиционни ястия в ресторант в Лисабон с изпълнения на фаду и включени напитки. Цена - 65 евро на турист при минимум 2 туристи.

Сряда:

 • Целодневна екскурзия в Порто с обяд, с дегустация на портвайн и възможност за разходка по р. Доуро с лицензиран екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 туристи – 80 евро на турист. Продължителност 12 часа, 9.00-20.30.ч

Четвъртък:

 • Полудневна екскурзия Евора – статуята на Христос – Мостът 25 април – Мостът Вашку де Гама с лицензиран екскурзовод на руски език. Цена 70 евро на турист при минимум 2 записани туристи. Продължителност 6 часа, 8.00.- 14.30.ч
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Описание на хотелa по програмата:

Хотел 3* - VIP Berna. В центъра на Лисабон, до Арената за борба с бикове, на 100 м от спирка на метро и автобус. В района има голям шопинг център и множество ресторанти и магазини.
В стаите: климатик, сешоар, сейф, кабелна телевизия
Доплащане за 7 вечери с напитки – 280 лв.

Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 20 туристи, срок за уведомление – 29 март 2017.

Необходими документи и условия за записване:

 • Валидна лична карта или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа,с който ще се пътува при сключване на договор.
 • Депозит 650 лв при записване, доплащане – 14 дни преди отпътуване.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването – му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми