Екскурзии и почивки
Австрия
България
България - 3-ти март
България - Великден и Майски празници
Гърция
Гърция - Великден и Майски празници
Испания
Италия
Македония
Малта
Португалия
Прибалтийски държави
Русия
Сърбия
Узбекистан
Черна гора
Чехия
Гарантирано най-добра цена "ГАРАНТИРАНО НАЙ-ДОБРА ЦЕНА" - като дългогодишни специалисти се стремим да ви предлагаме възможно най-добрите предложения на възможни най-добри цени, затова с този знак сме отбелязали наши предложения, за които имаме най-добри цени спрямо останалите ни конкуренти. Забележете, резервирайки под тези оферти получавате преимуществото, ако намерите и ни докажете, че има по-добра цена за същата оферта на пазара и това е станало 14 дни преди началото на почивката ви, то ние ще се постараем или да ви предложим същата цена или ще ви възстановим сумата
Действа намаление "ДЕЙСТВА НАМАЛЕНИЕ" - предложения с действаща отстъпка за определен период - това могат да бъдат отстъпки за ранни записвания, отстъпки за резервации направени в последния момент или други
Близо до плажа "БЛИЗО ДО ПЛАЖА" - хотели разположени в непосредствена близост до плажа
Подходящи за деца "ПОДХОДЯЩИ ЗА ДЕЦА" - това са предложения подходящи за семеен туризъм - хотели предлагащи намаления за деца или такива, при който има възможност за настаняване на повече от едно дете в стая
Солвекс препоръчва "СОЛВЕКС ПРЕПОРЪЧВА" - с този знак сме обозначили предложенията и хотелите, за които сме получили добри отзиви от клиентите почивали в тях, и поради тази причина имаме пълното основание да ги препоръчаме и на останалите
  Туристическа агенция СОЛВЕКС
  София 1142, бул. Васил Левски 84,
  тел./факс (02) 935 80 00, 0885 999 005, 0700 45 007
  e-mail: office@solvex.bg
  Варна 9000, ул. Мусала №5,
  тел. (052) 602 781, e-mail: varna@solvex.bg
  Бургас 8000, ул. Симеон I №16,
  тел./факс(056) 820 561 , e-mail: burgas@solvex.bg
  Пловдив 4000, бул. М. Луиза 6,
  тел./факс(032) 625 036, 0885 999 083 e-mail: plovdiv@solvex.bg

МОСКВА И КАЗАН - КЛАСИЧЕСКИ ТУР

4 нощувки в Москва, 1 нощувка в Казан и 2 нощувки в комфортен влак Татарстан Премиум. Богата екскурзионна програма.
Период: 29.04.17 - 06.05.17. Полет от Бургас.

Москва и Казан – Класически тур


29.04.17 - 06.05.17

Пакетна цена на човек от: 2225 лв.

Програма на екскурзията:               

29 април. Директен чартърен полет Бургас – Москва. Посрещане на летище Шереметиево, трансфер до хотел Делта Измайлово 4*, настаняване в стандартни стаи. Свободно време.  Нощувка.
30 април. Закуска. Панорамна екскурзия с екскурзовод на български език: Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а – най – старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се христианска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. Обяд в ресторант в града. Посещение на  Третяковската галерия - нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин.Трансфер до хотела. (около 8 часа) Нощувка.
01 май. Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства (около 5 часа) Обяд в ресторант в града. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.
02 май. Закуска. Екскурзия на български език в Царицино - Царицино е дворец с голям парк в южната част на Москва. Построен е в през 1776-1796 година от императрица Екатерина II по проект на архитектите Василий Баженов и Матвей Казаков. Посещение на Големия дворец и парка. Обяд в ресторант в града. Разходка с корабче по Москва – река. Атрактивната разходка продължава час и половина, а от борда на кораба се наблюдава Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.
03 май. Закуска. Освобождаване на стаите до 12 ч. Свободно време. 18ч. – трансфер до Казанска жп гара. Комфортен влак „Татарстан премиум” в 19:40ч. до Казан.Нощувка в спални купета във вагон „премиум”.
04 май. 08,00ч.- пристигане в Казан. Посрещане от местен екскурзовод. Закуска в кафе в града. Автобусна екскурзия (200 км) до историко-архитектурния  резерват Великий  Болгар, на брега на р. Волга, който е част от културното наследство на ЮНЕСКО, намиращ се на земите, където са живяли Волжките българи. От тези места е тръгнал хан Аспарух и е основал Дунавска България. Разглеждане на останки от съоръжения на Волжка България, Успенската църква, Бялата джамия, Ханския дворец, Северния и Източния мавзолеи, „Белая и Черная палата” и други забележителности, свързани с културата на волжките българи и техните наследници – казанските татари. През 922 г. волжските българи приемат исляма, а през 1223 г. страшните български войни единствени побеждават монголската армия. Обяд. Връщане в Казан. Настаняване в хотел Park Inn by Radisson 4* / Grand hotel Kazan 4* в стандартни стаи.
05 май. Закуска. Освобождаване на стаите. Панорамна автобусна екскурзия в Казан – улица Кремлевская, Старо-татарската слобода, джамията Марджани, парк „1000 години Казан”, ул. Петербургская, „Родното село” (отвън); посещение на Крестовоздвиженската църква с Чудотворната икона на Казанската Св. Богородица, върната в Русия от Ватикана, Петропавловски събор (един от най-красивите и необичайни храмове в Русия, паметник на руския барок). Екскурзия в Националния културен център „Казан” – музей на 1000 годишнината от създаването на Казан. Обяд в ресторант с мастер-клас „Тайните на татарската кулинария”. Пешеходна екскурзия в Казанския Кремъл – наклонената кула Сююмбике, легендарната джамия Кол Шариф, Губернаторския дворец, Храм „Благовещение”, архитектурни паметници, разходка по територията на Кремъл. Пешеходна разходка по „Казанский Арбат” – по ул. Проломная, сега Бауман; камбанарията на църквата „Богоявление”, Държавната банка (където се е съхранявал златния запас на Русия), фонтани, копие на каретата на Екатерина II и др. Свободно време за покупки на сувенири. Вечеря в ресторант в града. Трансфер до жп гарата. 19:45 ч. - отпътуване за Москва с комфортен влак „Татарстан премиум”. Нощувка в спални купета във вагон „премиум”.
06 май. 07:10 ч. пристигане в Москва; посрещане, закуска в кафе в Москва. Трансфер до летище Шереметиево. Полет Москва – Бургас.

Пакетни цени по програмата:

Период на пътуването Цена на турист в двойна стая Единична стая
29.04.17 - 06.05.17 2225 лв 2690 лв

Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- самолетен билет за полет Бургас – Москва - Бургас с летищни такси
- 4 нощувки със закуска в хотел Делта 4* в стандартни стаи
- 1 нощувка в хотел Park Inn by Radisson 4* / Grand hotel Kazan 4* в стандартни стаи
- 2 нощувки в спално купе в комфортен влак „Татарстан Премиум”
- 5 обяда по време на екскурзионната програма
- 1 вечеря в Казан
- трансфери летище-хотел-летище
- описаната екскурзионна програма с екскурзовод на български език
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- медицинска застраховка (с покритие 50000 €)
- билети за влак „Татарстан Премиум” в спално купе

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 бр. цветна снимка, паспортен формат
-  лични разходи

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Програмата е гарантирана при 15 туристи. В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

Условия за резервация:

  • Депозит – 35%
  • Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

Хотели по програмата:
В Москва: хотел Делта Измайлово 4* http://www.izmailovo.ru/rooms/delta/. Изцяло реновиран хотел, разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк и Измайловски Кремъл, в който има и  голям базар за сувенири. Ст.м. Партизанская, до Червения площад – 12-15 мин. на метро, директна линия.

В Казан: хотел Park Inn by Radisson 4* https://www.parkinn.ru/hotel-kazan. Разположен на 1,3 км от центъра на града, в близост до популярни ресторанти и развлекателни центрове; в стаите високоскоростен WI-Fi, индивидуална климатизация, кабелна и спътникова телевизия, сейф, сешоар, минибар, минерална вода – безпл.

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването. 
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми. Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
  • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”