Екскурзии и почивки
Австрия
България
България - Великден и Майски празници
Гърция
Гърция - Великден и Майски празници
Испания
Италия
Македония
Малта
Португалия
Прибалтийски държави
Русия
Сърбия
Узбекистан
Черна гора
Чехия
Гарантирано най-добра цена "ГАРАНТИРАНО НАЙ-ДОБРА ЦЕНА" - като дългогодишни специалисти се стремим да ви предлагаме възможно най-добрите предложения на възможни най-добри цени, затова с този знак сме отбелязали наши предложения, за които имаме най-добри цени спрямо останалите ни конкуренти. Забележете, резервирайки под тези оферти получавате преимуществото, ако намерите и ни докажете, че има по-добра цена за същата оферта на пазара и това е станало 14 дни преди началото на почивката ви, то ние ще се постараем или да ви предложим същата цена или ще ви възстановим сумата
Действа намаление "ДЕЙСТВА НАМАЛЕНИЕ" - предложения с действаща отстъпка за определен период - това могат да бъдат отстъпки за ранни записвания, отстъпки за резервации направени в последния момент или други
Близо до плажа "БЛИЗО ДО ПЛАЖА" - хотели разположени в непосредствена близост до плажа
Подходящи за деца "ПОДХОДЯЩИ ЗА ДЕЦА" - това са предложения подходящи за семеен туризъм - хотели предлагащи намаления за деца или такива, при който има възможност за настаняване на повече от едно дете в стая
Солвекс препоръчва "СОЛВЕКС ПРЕПОРЪЧВА" - с този знак сме обозначили предложенията и хотелите, за които сме получили добри отзиви от клиентите почивали в тях, и поради тази причина имаме пълното основание да ги препоръчаме и на останалите
  Туристическа агенция СОЛВЕКС
  София 1142, бул. Васил Левски 84,
  тел./факс (02) 935 80 00, 0885 999 005, 0700 45 007
  e-mail: office@solvex.bg
  Варна 9000, ул. Мусала №5,
  тел. (052) 602 781, e-mail: varna@solvex.bg
  Бургас 8000, ул. Симеон I №16,
  тел./факс(056) 820 561 , e-mail: burgas@solvex.bg
  Пловдив 4000, бул. М. Луиза 6,
  тел./факс(032) 625 036, 0885 999 083 e-mail: plovdiv@solvex.bg

РУСКАТА КОЛЕДА В САНКТ ПЕТЕРБУРГ - СЕВЕРНАТА ПЕРЛА НА РУСИЯ

6-дневна самолетна екскурзия. Дата на отпътуване: 04.01.2009

6 дни / 5 нощувки

Цена на човек - 1540 лв.


04.01.2009
. Излитане от летище София в 14.10 ч. с а/к Россия, кацане на летище Пулково 2 в Санкт Петербург в 18.20 ч. Трансфер. Настаняване в хотел Лира 3* в историческия център на Санкт Петербург. Нощувка.

05.01.2009. Закуска. Панорамна автобусна екскурзия „Коледният блясък на Санкт Петербург”с екскурзовод на руски език: Невский проспект, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, крайцер Аврора, Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург. Екскурзията ще ви запознае с коледните обичаи и предсказания в Русия, с карнавалните костюми, играчките и традиционните руски коледни подаръци. Екскурзия с екскурзовод на руски език в Юсуповския дворец– уникален архитектурен ансамбъл от 18-20 в., имение на известния дворянски род в Санкт Петербург с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали от 19 век. В двореца са се провеждали най - бляскавите балове в града. Свободно време. Нощувка.

06.01.2009. Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на руски език в Гатчина – разкошно имение, подарено на граф Григорий Орлов от императрица Екатерина Велика, намиращо се на 45 км. от Санкт Петербург. Разглеждане на Двореца –произведение на самобитната руска архитектура, разположено на брега на Сребърното езеро в местност с изключителна природна красота. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания включително Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II, разположен  на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Тициан, Рембранд, Рубенс, Веласкес, Пусен и други велики майстори. Свободно време. По желание – посещение на служба по случай Рождество Христово в катедралния Казански  събор, в който се съхранява чудотворната казанска икона на Св. Богородица. Нощувка.

07.01.2009. Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на руски език в Царское село – забележителен паметник на световната архитектура и на парковото изкуство, извънградската резиденция на Екатерина Велика, посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца. Свободно време. Нощувка.

08.01.2009. Закуска. Свободно време. Нощувка.

09.01.2009. Закуска. Трансфер до летище Пулково 2. Отпътуване за България в 09.10 ч., кацане на летище София в 11.30 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- самолетен билет с включени летищни такси за чартърен полет София–Санкт Петербург–София на цена 300 евро*
- 5 нощувки и 5 закуски в двойна стая в хотел Лира 3* в ист. център на Санкт Петербург
- трансфери летище-хотел-летище
- описаната програма с екскурзовод на руски език
- стойността на руската виза с изваждане за 12 календарни дни, визовата услуга
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- медицинска  застраховка

Забележка: ТА Солвекс си запазва правото да променя последователността на програмата. Възможни са промени в разписанието на чартърните полети.

* В случай на изчерпване на места на чартърния полет, програмата може да се проведе на редовни полети с прекачване с цени на билетите започващи от 400 евро, при което крайната цена на екскурзията също търпи съответни промени.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входните такси за обекти, посещавани по желание и неупоменати в програмата, разходи от личен характер.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Настаняването е в хотел Лира 3* - www.lyra-hotel.ru, Днепропетровская улица 57

Доплащания:

  • За изваждане на руска виза в срок от 4 работни дни – 70 лв.
  • Настаняване в единична стая в хотел Лира – 300 лв.
  • Цена валидна при минимум 6 записани туристи – 1540 лв.
BB - нощувка със закуска
Double Standard - двойна стая Стандарт
Single Standard - единична стая Стандарт