Почивки и екскурзии до Лимасол, Кипър

Почивки Лимасол

Лимасол (Lemesos) е вторият по големина град в Кипър след столицата Никозия, главното пристанище на острова и оживен курорт. Разположен в южната част на острова в залива Акротири, между древните градове Аматус и Курион, само на 35 мин с кола и от двете летища в Ларнака и Пафос. Лимасол е известен с богатата си история, която датира от около 2в. пр. Хр., с красивото си крайбрежие и 15-километров добре поддържан крайморски парк с богато озеленяване, амфитеатър, много ресторанти, барове, кафенета и магазини. Плажната ивица от 16 км на Лимасол е най-дългата в Кипър, с 14 отличени със Син флаг плажа. Сред по-известните плажове са Akti Olympion, Lady`s Mile, Dasoudi.

 

Старият град на Лимасол се намира в сърцето на курорта с тесни криволичещи улички, тръгващи от старото рибарско пристанище. Тук се намира и Старата средновековна крепост от 13 век - наследство от присъствието на Кръстоносците на острова. Някога в нея се е състояла сватбата на английския крал Ричард Лъвското сърце, а днес е превърната в Средновековен музей на Кипър, в който се съхраняват много предмети от бита, оръжия, дърворезби, бижута и други от това време.

 

Старото пристанище е идеално място за романтична разходка, с многото стари лодки и малки уютни ресторантчета, предлагащи средиземноморски деликатеси. Към старата част е обособена нова модерна зона за престой на яхти и с много дискотеки, барове, кафенета, ресторанти и магазини за развлечение на туристите.

 

В Лимасол се провеждат най-известните и стари фестивали в Кипър - Карнавалът (м. февруари/март) и Виненият фестивал през м. септември.

 

В района около града има редица по-малки живописни селища с традиции във вино производството, което предлага отлична възможност за провеждане на винени турове.

 

Лимасол е най-топлият град в Кипър с мека зима и горещо лято, подходящ за посещение през цялата година. Космополитен курорт в съчетание с богата история и култура, предлага много възможности за почивка и развлечения – почивка на море, вело турове, водни спортове, яхтинг, мини круизи до съседни дестинации, винени турове, посещение на стари Византийски църкви и други древни забележителности като намиращите се наблизо Аматус и Курион.

Боровец пуска нов вид лифт карти
14.11.2017
Най-старият български зимен курорт Боровец ще запази и за новия сезон цените на дневните лифт карти. Новост тази година ще е делничната сезонна лифт карта, която струва 500 лв. за възрастни и 300 лв. за деца, и важи от понеделник до петък с включено нощно к...
Важна информация за Лято 2018 в Гърция
04.10.2017
Важна информация: От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място, в хотела.за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка за 3* хотели - 1.50 евро /ст...
Паркът на миниатюрите "Търновград - духът на хилядолетна България" отвори врати
02.10.2017
"Търновград - духът на хилядолетна България" е първият парк с макети на исторически и природни забележителности в България. Разположен е на площ от 11 460 кв.м. в местността "Френкхисар", в подножието на крепостта Царевец във Велико Търново.  В паркова...
Албена ще отпразнува своя 48-ми рожден ден
23.08.2017
Ваканционно селище Албена отбелязва на 24 август 48 години от създаването си. През целият ден са организирани редица събития, които ще допринесат за празничната атмосфера в комплекса. Денят ще започне със "Закуска за шампиони" със специалните гости Йордан Й...