Почивки и екскурзии до Лимасол, Кипър

Почивки Лимасол

Лимасол (Lemesos) е вторият по големина град в Кипър след столицата Никозия, главното пристанище на острова и оживен курорт. Разположен в южната част на острова в залива Акротири, между древните градове Аматус и Курион, само на 35 мин с кола и от двете летища в Ларнака и Пафос. Лимасол е известен с богатата си история, която датира от около 2в. пр. Хр., с красивото си крайбрежие и 15-километров добре поддържан крайморски парк с богато озеленяване, амфитеатър, много ресторанти, барове, кафенета и магазини. Плажната ивица от 16 км на Лимасол е най-дългата в Кипър, с 14 отличени със Син флаг плажа. Сред по-известните плажове са Akti Olympion, Lady`s Mile, Dasoudi.

 

Старият град на Лимасол се намира в сърцето на курорта с тесни криволичещи улички, тръгващи от старото рибарско пристанище. Тук се намира и Старата средновековна крепост от 13 век - наследство от присъствието на Кръстоносците на острова. Някога в нея се е състояла сватбата на английския крал Ричард Лъвското сърце, а днес е превърната в Средновековен музей на Кипър, в който се съхраняват много предмети от бита, оръжия, дърворезби, бижута и други от това време.

 

Старото пристанище е идеално място за романтична разходка, с многото стари лодки и малки уютни ресторантчета, предлагащи средиземноморски деликатеси. Към старата част е обособена нова модерна зона за престой на яхти и с много дискотеки, барове, кафенета, ресторанти и магазини за развлечение на туристите.

 

В Лимасол се провеждат най-известните и стари фестивали в Кипър - Карнавалът (м. февруари/март) и Виненият фестивал през м. септември.

 

В района около града има редица по-малки живописни селища с традиции във вино производството, което предлага отлична възможност за провеждане на винени турове.

 

Лимасол е най-топлият град в Кипър с мека зима и горещо лято, подходящ за посещение през цялата година. Космополитен курорт в съчетание с богата история и култура, предлага много възможности за почивка и развлечения – почивка на море, вело турове, водни спортове, яхтинг, мини круизи до съседни дестинации, винени турове, посещение на стари Византийски църкви и други древни забележителности като намиращите се наблизо Аматус и Курион.

22-ма скулптори ваят "Митове и чудовища" на Пясъчния фест в Бургас
29.06.2018
Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас се завръща това лято с нови провокации към туристите и почитателите на това изкуство. През тази година ще се проведе неговото 11-то издание, което ще е под мотото "Митове и чудовища". 22-ма скулптури от Австралия, ...
Въжен парк вече ще радва гостите на Вършец
11.05.2018
Атракционният „Въжен парк”, две детски и една фитнес площадка вече радват децата в „Слънчевата градина“ във Вършец. Изградени са още фитнес площадка в парка до СБР „Свети Мина“ и скейтборд площадка до минералната чешма. В...
Пещерата "Добростански бисер" - най-новият туристически обект в община Асеновград, вече е отворена за посещения
03.05.2018
Най-новият туристически обект в община Асеновград - пещерата "Добростански бисер" вече е отворена за посетители. Пещерата е открита през 70-те години на миналия век, когато хижа "Марциганица" все още е работила. През последните 20 години "Добростански бисер...
Вход и паркинг в Албена през сезон 2018
26.04.2018
За сезон 2018 курортът Албена въвежда нови правила за ограничаване на движение и паркиране, за да осигури чисти, безопасни алеи и пешеходни зони за Вас, като същевременно Ви предлага и алтернативни средства за вътрешен транспорт.Новата организация на движен...