Почивки и екскурзии до Кавала, Гърция

Почивки Кавала

Слънце, плаж, море,  богата история и култура... Всичко това  можете да откриете в Гърция! Предлагаме Ви богат избор от хотели на Халкидики, Олимпийската Ривиера, Тасос, Кавала и Солун, както и сезонни чартърни програми до островите Крит, Закинтос и Санторини. Подарете си една незабравима почивка в слънчева Гърция!Кавала е главният град и пристанище на едноименната област Кавала, амфитеатрално разположен върху хълмовете на планината Символо, един от най-живописните градове на Гърция. Намира се в североизточната част на страната, на 165 км от град Солун, срещу остров Тасос. Най-близкото летище Мегас Александрос е на 25 км в близост до град Хрисуполис.

 

Съвременният облик на града съчетава модерното с древното - големи площади и съвременни сгради хармонично се допълват от традиционите стари къщи и тесните павирани улички. Исторически градът е основан още през 6 в. Пр. Хр, бил е част от Османската империя, като през годините е бил доизграждан и разширяван от византийци, венецианци и турци. Кавала е първият европейски град, приел християнската религия след посещението на апостол Павел.


В Стария град на Кавала - Panayia се намират основните забележителности: Крепостта, Акрополът, Старият фар, Имаретът. Един от символите на Стария град е и площад Мохамед Али  с неговата статуя, тук се намира и джамията Хюсеин Бей.

 

  • Aкведуктът Камарес е запазената марка на Кавала, построен през 1550 г от султан Сюлейман II Великолепни, реставриран през 19 в от Мехмет Али, за да осигури водните нужди на града. Представлява огромна конструкция с височина 52 м, състояща се от 62 арки.
  • Акрополът е построен от османците върху руини от византийска крепост. Състои се от вътрешни и външни стени, които свързват акропола със защитните стени до пристанището. Крепостта, която първоначално е била построена за отбрана, по-късно е използвана за затвор и заточение на пленници.
  • Имаретът е внушителна сграда в османски стил, построена от Мехмет Али, като дарение към родния му град. Намира се в западната част на Стария град и обхваща площ от 3500 кв.м.  В миналото се е използвала като религиозно училище, а днес е луксозен хотел.

 

Кавала е била известна в миналото като Меката на тютюна. Обработката на тютюна е започнала тук още в началато на 19 в.  и е била неизменна част от историята на града повече от 150 г.  От 1918 г до голямата световна криза през 1929 г тук са работели около 50 тютюневи компании, които са подсигурявали прехраната на значителна част от населението в района. Днес наследството от тази дейност като машини, фотографии, документи и други предмети се пазят в Музея на тютюна.

Нова програма за Крит и Гръцки острови
31.01.2018
Имаме удоволствието да ви представим новата ни програма Остров Крит и круиз Гръцки острови. Маршрутът е: Ираклион - о-в Самос - Атина - о-в Миконос - о-в Милос - о-в Санторини - Ираклион. Пътуването е с полет на Bulgaria Air  и круиз със Celestyal Crui...
Нови пътни такси в Гърция и Сърбия
10.01.2018
Повишени са тарифите за пътуване по някои участъци в Гърция по направленията Коринтос-Трикала-Каламата и Атина-Пелопонес. Поскъпването е 5 евроцента до 30 евроцента в зависимост от категорията и изминатото разстояние. За леките коли за отсечката Атина-Ламия...
Боровец отваря ски зоната с безплатно нощно спускане
19.12.2017
На 23 декември - събота, Боровец отваря ски зоната за приятелите на белите спортове, а на 22-ри, петък, ще подгрее сезона с безплатно нощно каране. Зимата в първия планински курорт на Балканите най-накрая дойде с отрицателни температури и позволи пистите да...
Цените на лифт картите без промяна
29.11.2017
Цените на лифт картите през тази година ще са без промяна. Това става ясно от обявените оферти на зимните ни курорти Боровец и Пампорово-Мечи Чал. Еднодневната карта в Боровец за всички съоръжения остава 55 лева. За деца от 7 до 13 години цената е 30 лева, ...