1-ви май на о-в Тасос, 28.04 - 01.05, автобусна програма от Варна/Бургас. Местата са изчерпани!

Вид транспорт: Автобус
Тасос, Гърция
 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
1-ви май на остров Тасос - Гърция
4 дни / 3 нощувки, 28.04.18 - 01.05.18
Екскурзия с автобус - от Варна и Бургас

Местата по програмата са изчерпани !!!

 


Пакетна цена на човек: 299 лв.

Остров Тасос  е най-северният остров в Тракийския залив на Егейско море. Главен и най-голям град е Лименас / Тасос. Наблюдаван отдалеч, островът наподобява висока, потънала в морето планина. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Широките и дълги плажове, боровите и маслинови гори, добрите хотели, живописни малки градчета, вкусна храна – всичко това допринася за една вълшебна и незабравима почивка! Островът е леснодостъпен – с ферибот от Кавала или Керамоти. Лименас е най-важният град на острова – съвременен град, но който пази добре своя бит и традиция. Градът е оживен туристически център – живописни малки улички, красиви магазинчета с изящни стоки, рибни таверни, живописни места за разходка и развлечения .

В хода на екскурзията ще посетите: Кавала, остров Тасос, Александруполи.

Описание на програмата:

Първи ден (събота) 28.04.18 г.:  Варна – Бургас  – Тасос. Рано сутринта отпътуване от Варна – Антим I в 05.00 ч., от Бургас – 07.00 ч. – OMV срещу МЕТРО. Кратко пътуване до остров Тасос от Керамоти с ферибот – /3,5 евро/. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.
Втори ден (неделя) 29.04.18  г.: Тасос. Закуска. Екскурзия из  град Лименас – древната Агора, Археологическия музей, Амфитеатъра, Панагия – старата столица на острова с църквата Панагия и посещение на рафинерия за производство на зехтин и продукти от маслини. Свободно време за обяд и разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Трети ден (понеделник) 30.04.18 г.: Тасос. Закуска. Обиколка на острова, която включва: разходка до Лименария – втория по големина град на остров Тасос, посещение на манастира Св.Архангел Михаил, древното селище Теологос, фабриката за бижута Ирис, Алики – залива на сирените. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Четвърти ден (вторник) 01.05.18 г.: Тасос – Кавала - Александруполис - България. Закуска. Отпътуване за България. Пътуване с ферибот /3,5 евро/. Пристигане в Кавала, където оживеният ритъм на модерния градски живот е в хармония с традициите на стария свят. Разглеждане на Стария квартал на Кавала, съхранил традиционния си облик – Имарета, Къщата на Али Паша, Крепостните стени, Църквата Св.Богородица, Акведукта, Византийската крепост на върха на хълма. Свободно време за разходка и обяд. Поседнете в уютните заведения край пристанището и опитайте типичната рибена чорба и сувлакито или се насладете на ледено фрапе и курабии. Продължаваме за град Александруполис. Свободно време за обяд и кратка разходка. Пристигане в Бургас и Варна  късно вечерта.

Начин на плащане: в брой или по банка. При резервация се заплаща 50% от пакетната цена. Доплащане до 100%  – до 10 дни преди датата на отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 35 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация:

 • при анулация от страна на туристите до 15.03.18 г. – неустойка не се прилага
 • при анулация в периода 15.03-01.04.18 г. - 50% неустойка
 • при анулация в периода 02.04-12.04.18 г. - 70% неустойка
 • при анулация от 13.04.18 г. до датата на отпътуване - 100% неустойка

 • транспорт с комфортен  автобус по маршрута  Варна – Бургас  – о.Тасос – Бургас - Варна
 • 3 нощувки с включени закуски и вечери
 • всички екскурзии, включени в програмата
 • медицинска застраховка с покритие 10000 евро
 • водач-екскурзовод на български език по време на пътуването


 

 • фериботни билети – 3,5 евро на човек в посока – заплащат се на място
 • вечеря в таверна с жива музика – 25 евро на турист
 • разходи от личен характер
Допълнителна информация:
 • Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват туристите (лична карта или международен паспорт)
 • Необходими документи за пътуване: валидни лична карта или международен паспорт
 • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Туристическата агенция  не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до Гърция поради:
 • забрана за напускане на България
 • невалидни (забравени) документи
 • други НЕзависещи от туроператора причини
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Република Гърция.

Туроператорът си запазва правото да промени пакетните цени в случай на значително увеличение на цената на горивата.
Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 97 от ЗТ със ЗАД "Армеец", гр. София, ул. "Стефан Караджа" №2, тел. 8119100.
Хотели по програмата
Оферта № П11050
Ново: Почивка в Марина ДОр и Портокаловият бряг 2019, гарантирани дати и цени от 7 септември, цена от 629 евро
23.01.2019
С удоволствие Ви представяме нашата НОВА програма за Испания: Почивка в комплекса Марина Дор на Портокаловия бряг с гарантирани дати и цени за септември 2019! 7-14 септември - цена 669 евро на турист в двойна стая 14-21 септември - цена 659 евро на тури...
Ново: Анталия - Турция за Лято 2019, чартърна програма
22.01.2019
Предлагаме Ви НОВАТА ни чартърна програма - Анталия Лято 2019!    Акценти по програмата:   Дати: всяка неделя 05.05.19 - 30.06.19/ 25.08 - 20.10.19, полет с Pegasus Airlines Цена от 286 евро с включени летищни такси 79 евро По-голямат...
Нов шест-седалков лифт пред хотел „Рила“ ще посрещне гостите на курорта Боровец тази зима
12.11.2018
Нов шест-седалков лифт “Мартинови Бараки Експрес” очаква гостите на Боровец за ски сезон 18/19. Новият лифт заменя предишния 4-седалков по съществуващата линия с иновативна технология и със значително увеличение на скоростта и капацитета. Съоръж...
22-ма скулптори ваят "Митове и чудовища" на Пясъчния фест в Бургас
29.06.2018
Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас се завръща това лято с нови провокации към туристите и почитателите на това изкуство. През тази година ще се проведе неговото 11-то издание, което ще е под мотото "Митове и чудовища". 22-ма скулптури от Австралия, ...