1-ви май на о-в Тасос, 28.04 - 01.05, автобусна програма от Варна/Бургас

Вид транспорт: Автобус
4 дни / 3 нощувки
Тасос, Гърция
 • Описание и програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
1-ви май на остров Тасос - Гърция
4 дни / 3 нощувки, 28.04.18 - 01.05.18
Екскурзия с автобус - от Варна и Бургас

Пакетна цена на човек:
 • за ранни записвания до 28.02 - 299 лева
 • за записвания от 01.03 - 319 лв.

Остров Тасос  е най-северният остров в Тракийския залив на Егейско море. Главен и най-голям град е Лименас / Тасос. Наблюдаван отдалеч, островът наподобява висока, потънала в морето планина. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Широките и дълги плажове, боровите и маслинови гори, добрите хотели, живописни малки градчета, вкусна храна – всичко това допринася за една вълшебна и незабравима почивка! Островът е леснодостъпен – с ферибот от Кавала или Керамоти. Лименас е най-важният град на острова – съвременен град, но който пази добре своя бит и традиция. Градът е оживен туристически център – живописни малки улички, красиви магазинчета с изящни стоки, рибни таверни, живописни места за разходка и развлечения .

В хода на екскурзията ще посетите: Кавала, остров Тасос, Александруполи.

Описание на програмата:

Първи ден (събота) 28.04.18 г.:  Варна – Бургас  – Тасос. Рано сутринта отпътуване от Варна – Антим I в 05.00 ч., от Бургас – 07.00 ч. – OMV срещу МЕТРО. Кратко пътуване до остров Тасос от Керамоти с ферибот – /3,5 евро/. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.
Втори ден (неделя) 29.04.18  г.: Тасос. Закуска. Екскурзия из  град Лименас – древната Агора, Археологическия музей, Амфитеатъра, Панагия – старата столица на острова с църквата Панагия и посещение на рафинерия за производство на зехтин и продукти от маслини. Свободно време за обяд и разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Трети ден (понеделник) 30.04.18 г.: Тасос. Закуска. Обиколка на острова, която включва: разходка до Лименария – втория по големина град на остров Тасос, посещение на манастира Св.Архангел Михаил, древното селище Теологос, фабриката за бижута Ирис, Алики – залива на сирените. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Четвърти ден (вторник) 01.05.18 г.: Тасос – Кавала - Александруполис - България. Закуска. Отпътуване за България. Пътуване с ферибот /3,5 евро/. Пристигане в Кавала, където оживеният ритъм на модерния градски живот е в хармония с традициите на стария свят. Разглеждане на Стария квартал на Кавала, съхранил традиционния си облик – Имарета, Къщата на Али Паша, Крепостните стени, Църквата Св.Богородица, Акведукта, Византийската крепост на върха на хълма. Свободно време за разходка и обяд. Поседнете в уютните заведения край пристанището и опитайте типичната рибена чорба и сувлакито или се насладете на ледено фрапе и курабии. Продължаваме за град Александруполис. Свободно време за обяд и кратка разходка. Пристигане в Бургас и Варна  късно вечерта.

Начин на плащане: в брой или по банка. При резервация се заплаща 50% от пакетната цена. Доплащане до 100%  – до 10 дни преди датата на отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 35 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация:

 • при анулация от страна на туристите до 15.03.18 г. – неустойка не се прилага
 • при анулация в периода 15.03-01.04.18 г. - 50% неустойка
 • при анулация в периода 02.04-12.04.18 г. - 70% неустойка
 • при анулация от 13.04.18 г. до датата на отпътуване - 100% неустойка

 • транспорт с комфортен  автобус по маршрута  Варна – Бургас  – о.Тасос – Бургас - Варна
 • 3 нощувки с включени закуски и вечери
 • всички екскурзии, включени в програмата
 • медицинска застраховка с покритие 10000 евро
 • водач-екскурзовод на български език по време на пътуването


 

 • фериботни билети – 3,5 евро на човек в посока – заплащат се на място
 • вечеря в таверна с жива музика – 25 евро на турист
 • разходи от личен характер
Допълнителна информация:
 • Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват туристите (лична карта или международен паспорт)
 • Необходими документи за пътуване: валидни лична карта или международен паспорт
 • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Туристическата агенция  не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до Гърция поради:
 • забрана за напускане на България
 • невалидни (забравени) документи
 • други НЕзависещи от туроператора причини
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Република Гърция.

Туроператорът си запазва правото да промени пакетните цени в случай на значително увеличение на цената на горивата.
Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 97 от ЗТ със ЗАД "Армеец", гр. София, ул. "Стефан Караджа" №2, тел. 8119100.
Хотели по програмата
Оферта № П11050
Нова програма за Крит и Гръцки острови
31.01.2018
Имаме удоволствието да ви представим новата ни програма Остров Крит и круиз Гръцки острови. Маршрутът е: Ираклион - о-в Самос - Атина - о-в Миконос - о-в Милос - о-в Санторини - Ираклион. Пътуването е с полет на Bulgaria Air  и круиз със Celestyal Crui...
Нови пътни такси в Гърция и Сърбия
10.01.2018
Повишени са тарифите за пътуване по някои участъци в Гърция по направленията Коринтос-Трикала-Каламата и Атина-Пелопонес. Поскъпването е 5 евроцента до 30 евроцента в зависимост от категорията и изминатото разстояние. За леките коли за отсечката Атина-Ламия...
Боровец отваря ски зоната с безплатно нощно спускане
19.12.2017
На 23 декември - събота, Боровец отваря ски зоната за приятелите на белите спортове, а на 22-ри, петък, ще подгрее сезона с безплатно нощно каране. Зимата в първия планински курорт на Балканите най-накрая дойде с отрицателни температури и позволи пистите да...
Цените на лифт картите без промяна
29.11.2017
Цените на лифт картите през тази година ще са без промяна. Това става ясно от обявените оферти на зимните ни курорти Боровец и Пампорово-Мечи Чал. Еднодневната карта в Боровец за всички съоръжения остава 55 лева. За деца от 7 до 13 години цената е 30 лева, ...